dinsdag 28 november 2006

zondag 26 november 2006

LCC te Genk

HEAK was weer goed vertegenwoordigd op het LCC te Genk. Zowel onze atleten, trainers als supporters lieten zich weer van hun beste kant zien.

De 3 kleinste van de bende mochten het eerst van start. Voor hen hun eerste kennismaking met een toch wel modderig parcours. Ze liepen alle drie een stevige wedstrijd met als resultaten: Eline 11de, Maxine 9de en Antse 3de.

Mieke en Marte liepen daarna hun wedstrijd. Mieke werd na een stevige spurt 5de en Marte werd zeer verdienstelijk 14de.

Na de jongste dames was het de beurt aan onze drie musketiers, Dries, Siebe en Ian. Dries startte goed en kon dit de hele wedstrijd volhouden, met als resultaat een 4de plaats. Ian en Siebe, minder snelle starters, maar na verloop van de koers toch inhalend naar een rsp. 14de en 20ste plaats. Knap jongens!

De reeks met de meeste HEAKERS aan de start, zijn de pupillen meisjes. Hier liep Yinta misschien wel haar beste wedstrijd ooit, met als resultaat de gouden plak. Nichtje Maya was slecht weg in de start, maar kwam zeer sterk terug en nam het zilver voor haar rekening. Diete nam het tweede groepje op sleeptouw en eindigde knap 13de. Vlak daarna kwam een goede moegestreden Yalina (16de). Kim en Sara bouwde hun wedstrijd goed op en eindigde rsp. 20ste en 25ste.

Daarna was het de beurt aan de tandem Nina-Kato. Allebei goed weg van bij het begin en strijdend voor de plaatsen 1 en 2. Nina haalde het net voor Kato. Toch tof dames, dat twee vriendinnen zo een strijd kunnen leveren.

Bij de pupillen jongens miste Yano volledig zijn start en zette een sterke inhaalrace in, met als resultaat een 8ste plaats. Brent Jansen liep zijn tweede wedstrijd. Moeilijkheden met ademhaling en verrast door de snelheid in de wedstrijd, bleef hij moedig strijden en eindigde 20ste.

Onze miniemen meisjes, met Janne en Kaat, maakten er een goede wedstrijd van. Janne, een voorzichtige starter, maar éénmaal op dreef, niet te houden. Inhalen, inhalen, ... zo toch nog eindigend op een puike 14de plaats. Kaat goed weg en doorgaans van voor mee, stelde zich tevreden met een 5de plaats (eindelijk eens niet het 6de!!).


Dat Imana in een goede vorm zit bewees haar tweede plaats. Aria eindigde na een felle strijd op de 8ste stek, net voor haar zus Esther, die beslag legde op de 12de plaats. Hanne eindigde als 19de na een weer goed gedoseerde wedstrijd. Ook werden deze dames fel aangemoedigd door onze gekwetste Goele.

Dat Glenn sterk bezig is, bewees hij door goed mee te zijn met de kopgroep en in zijn wedstrijd te eindigen op een verdienstelijke 6de plaats.

Bij de junioren hield trainer Gert de eer hoog. Met zijn 3de plaats was hij zeer tevreden.

Saartje die al weken sukkelt met kleine gezondheidsprobleempjes moest tevreden zijn met haar 8ste plaats. Wat gaat dat geven wanneer ze eens top is?

De twee masters van HEAK maakten deze dag compleet. Willy aan zijn tweede cross toe van het seizoen, liep weer een sterke bezette wedstrijd. Hij eindigde dan ook 55ste. En onze Jef die startte voorzichtig, en na telkens een gevecht aan te gaan met de berg toch nog eindigen op een 64ste plaats.

EEN DIKKE PROFICIAT AAN IEDEREEN EN BLIJVEN WERKEN IS DE BOODSCHAP!!!



Benjamins meisjes 99 : 3. Meylaers Antse, 9. Gesquiere Maxine, 11. Zaenen Eline
Benjamins meisjes 98 : 5. Van De Reijd Mieke, 14. Truyers Marte
Benjamins jongens 99 : 4. Deckx Dries, 14. Truyers Ian, 20. Corstjens Siebe
Pupillen meisjes 97 : 1. Truyers Yinta, 2. Corstjens Maya, 13. Kelchtermans Diete, 16. Truyers Yalina, 20. VanHaren Kim, 25. Van De Reijd Sarah
Pupillen meisjes 96 : 1. Daelemans Nina, 2. Van Speybroeck Kato
Pupillen jongens 96 : 8. Truyers Yano, 20. Jansen Brent
Miniemen meisjes 95 : 14. Truyers Janne
Miniemen meisjes 94 : 5. Coninx Kaat
Kadetten meisjes : 2. Truyers Imana, 8. Schouten Aria, 12. Schouten Esther, 19. Biesmans Hanne
Kadetten jongens : 6. Kelchtermans Glenn
Seniors dames : 7. Sallaerts Saartje
Juniors heren : 3. Claes Gert
Masters heren : 55. Loenders Willy, 64. Van De Reijd Jozef

Halve Marathon van Ell-Swartbroek

Deze halve marathon werd extra moeilijk gemaakt door de wind die vrij spel had in de open velden. Ondanks dit liep Karel Teunkens nog een redelijke tijd : 1hr 18:29. Dit was goed voor een derde plaats algemeen en een tweede plaats bij de Masters (op amper 9 seconden van de overwinnaar).

maandag 20 november 2006

10 mijl van Essen

Te Essen-Horendonk werd Roel Truyers 9de in een mooie tijd van 58:04. Ook Romain Truyers liep er een goede wedstrijd, zijn eindtijd was 1hr 32:02.

zondag 19 november 2006

Veldloop te Duffel

Ter voorbereiding op het provinciaal kampioenschap te Duffel (4 februari 2007) dat op hetzelfde parcours wordt gehouden liepen enkele HEAK-ers mee in de nationale veldloop te Duffel. De uitslagen :

Benjamins meisjes 99 : 4. Meylaers Antse
Benjamins meisjes 98 : 7. Van De Reijd Mieke
Pupillen meisjes 97 : 13. Kelchtermans Diete, 25. Van De Reijd Sarah
Pupillen meisjes 96 : 2. Daelemans Nina
Pupillen jongens 97 : 2. Agten Jarrit
Miniemen jongens 95 : 3. Agten Arne, 14. Kelchtermans Brent
Kadetten jongens : 11. Kelchtermans Glenn
Masters heren + 50 jaar : 13. Van De Reijd Jef, 14. Loenders Willy

Antse was goed (eens andere tegenstand) Zelfs harder gelopen dan in het LCC.
Mieke gelopen voor wat ze waard was, met een sterke laatste 300m van 10e op naar die zevende plaats. Sarah mooi opgeschoven gedurende de koers - knap Sarah.Diete ook een heel sterke wedstrijd - 50m voor de meet zelfs nog 9de maar dan was de spurt er teveel aan.
Jarrit heeft gedaan wat hij moest doen - geprobeerd Goffin te lossen - maar deze begaf niet en won de spurt dankzij de langere benen.
Nina had de wedstrijd afgestemd op Eykens (PK) en reageerde niet op een uitval van een Duffeltje, zeker in het oog te houden op het PK.
Arne was mee met de kopgroep met 4 maar zag dan Maselis en Denis (PK) even een gat van 10m krijgen - geen dicussie echter voor de derde plaats.
Brent niet dezelfde knappe start als in Tilburg maar op karakter toch teruggevochten tot bij Blommaerts en een knappe 14e plaats.
Glenn, met Ierse (10e) en Nederlandse (1e en 3de) tegenstand aan de start nam wel een knappe start en vervolg. In de spurt om de plaatsen 9/10 en 11 moest hij het tegen een Ier toch afleggen voor die top-10, Knap 11e.
Jef na een knappe start de inspanning mooi verdeeld. Willy vrij behouden gestart en dan stelselmatig opgeschoven tot in het spoor van Jef. Knap mannen.

Zevenheuvelenloop te Nijmegen

Met zijn 27.000 deelnemers is de Zevenheuvelenloop één van de grootste wedstrijden van Nederland. Onder deze deelnemers 2 HEAK-ers die er een fantastische wedstrijd gelopen hebben. Ronny Agten liep de 15 kilometer in 48:33 en werd hiermee 2de bij de Masters 45 (37ste plaats algemeen) en Ricky Meylaers liep 51:48, goed voor een 70ste plaats bij de seniors en 86ste algemeen.

Wedstrijd te Altweerterheide

In Altweerterheide werd de tweede wedstrijd van de Brooks Wallenloop-competitie 2006-2007 gelopen. Ondanks (of dankzij) de bospaden waren omgevormd tot modderpaden won Karel Teunkens met ruime voorsprong de 15 kilometer.

zondag 12 november 2006

LCC-cross te Neerpelt

Benjamins meisjes 99 : 12. Zaenen Eline, 13. Gesquiere Maxine
Benjamins meisjes 98 : 4. Van De Reijd Mieke, 16. Truyers Marte, 23. Dewachtere Caro
Benjamins jongens 98 : 7. Deckx Dries, 17. Corstjens Siebe, 24. Truyers Ian
Pupillen meisjes 97 : 3. Corstjens Maya, 8. Pellegrini Gioia, 11. Truyers Yinta, 18. Vanharen Kim, 20. Truyers Yalina, 30. Van De Reijd Sarah
Pupillen meisjes 96 : 1. Daelemans Nina
Pupillen jongens 97 : 2. Wijckmans Wadsen
Pupillen jongens 96 : 5. Truyers Yano, 25. Jansen Brent
Miniemen meisjes 95 : 12. Truyers Janne
Miniemen meisjes 94 : 6. Coninx Kaat
Kadetten meisjes : 2. Truyers Imana, 8. Truyers Goele, 9. Schouten Aria, 13. Biesmans Hanne
Kadetten jongens : 11. Jansen Ruben, 13. Denorme Wouter
Seniors dames : 8. Sallaerts Saartje
Juniors heren : 4. Claes Gert, 8. Geys Ruben
Masters heren : 41. Van De Reijd Jef

Natuur-halve marathon te Kasterlee

Eric Hendrickx beeindingde de halve marathon in Kasterlee in 1hr 38:47. Hij deed hiermee weeral 4 minuten af van zijn persoonlijk record.

Warandeloop te Tilburg

Goede prestaties van HEAK-jeugd in internationale cross

Bij de junioren D (= pupillen 95) kwam Arne Agten bij de eersten uit de start. Bij het uitkomen van 1 van de 3 kuilen waar men elke ronde doorliep kwam hij ten val en moest hij achtervolgen.
Dit leverde hem een derde plaats op (en het had geen 100 meter meer moet duren of hij was tweede geweest). Ook Brent Kelchtermans liep een schitterende wedstrijd. Hij bleef strijden tot de laatste meter en zo werd hij nog tiende.

De wedstrijd van de junioren C tweede jaars (= kadetten 92) werd een regelrechte interland Nederland-Belgie. Zowel de Nederlandse top als de Vlaamse top (VAL-topsportschool) waren aanwezig. Van in de start werd er ingevlogen zodat het voor Glenn Kelchtermans al in het begin happen naar adem was. Hij bleef vechten voor zijn plaats en werd in deze hoogstaande wedstrijd 37ste. Goed gelopen, Glenn.

Proficiat aan de HEAK-jeugd die het aandurfde om in een internationale wedstrijd mee te doen. Hopelijk wordt dit voorbeeld in de toekomst gevolgd door de andere jeugdatleten.

HEAK wint estafette-marathon

Op een soms glibberig en nat parcours werd in de voormiddag door Ronny, Peter, Karel en Ricky een estafette-marathon gelopen. Omdat de voornaamste tegenstanders ploegen van 8 lopers hadden opgesteld en de HEAK-ploeg uit 4 lopers bestond werd op voorhand een tactisch plannetje opgesteld. Dit plan lukte want bij elke wisselpost kwam HEAK als eerste door en de voorsprong werd telkens groter. Uiteindelijk werd de aankomst bereikt in 2hr20:14. De tweede ploeg (het organiserende Attila-Tilburg) werd op 14 (!!) minuten gelopen, de derde ploeg had 16 minuten achterstand.

dinsdag 7 november 2006

Foto - LCC Alken



Imana wint bij de kadetten (foto geplukt van ATLA-site)

zondag 5 november 2006

LCC-cross te Alken

Benjamins meisjes 1999 : 1. Meylaers Antse, 9. Zaenen Eline
Benjamins meisjes 1998 : 3. Van De Reijd Mieke, 14. Truyers Marte
Benjamins jongens 1998 : 2. Deckx Dries, 16. Truyers Ian, 20. Corstjens Siebe
Pupillen meisjes 1997 : 1. Corstjens Maya, 4. Truyers Yinta, 13. Truyers Yalina, 15. Kelchtermans Diete, 16. Vanharen Kim, 26. Van De Reijd Sarah
Pupillen meisjes 1996 : 1. Van Speybroeck Kato
Pupillen jongens 1996 : 6. Truyers Yano, 17. Van Gool Pieter, 19. Denorme Sander
Miniemen meisjes 1995 : 10. Truyers Janne
Miniemen meisjes 1994 : 6. Coninx Kaat
Miniemen jongens 1995 : 6. Kelchtermans Brent
Kadetten meisjes : 1. Truyers Imana, 5. Truyers Goele, 7. Schouten Aria, 9. Biesmans Hanne
Kadetten jongens : 13. Denorme Wouter
Seniors dames : 9. Sallaerts Saartje
Juniors heren : 11. Vanharen Koen
Masters heren : 47. Van De Reijd Jef

Wedstrijden te Mol en Weert

Zaterdag werd het VMOL-criterium afgesloten met de Road Race op het Zilvermeer te Mol.
Op de 10 kilometer werd Peter Kelchtermans zevende in 34:50. Roel Truyers eindigde op een veertiende plaats in 36:41 en Glenn Kelchtermans deed een geslaagde training in 41:52. Jefke Van De Reijd kwam op de 3,3 kilometer binnen in 13:21.

Tijdens de Ijzeren Man Volksloop te Weert ging de eerste plaats op de 14 kilometer naar Karel Teunkens.

woensdag 1 november 2006

Supporters - LCC Tongeren




Echte supporters delen alles... !












Johan, papa van Dries, zoekt de HEAK-ers of
de Indianen ???