dinsdag 19 december 2006

Halve marathon natuurloop Lier

Door de zware omstandigheden kon Romain Truyers deze wedstrijd niet uitlopen., maar er komt zeker nog een volgende gelegenheid om zijn p.r. te verbeteren.
Het verslagje van Romain :

Na een meer dan bevredigende tijd op de 10 mijl van Essen (leeftijd en mogelijkheden in acht genomen) en een eerder korte, maar intense voorbereiding, samen met o.a. Bob, Hilde, Theo, Yvan en Miet, startte ik zonder haas toch hoopvol op mijn 4de halve marathon te Lier.
Maar een opkomende allergie en koud regenweer bij de start beslisten er anders over. Als oudste deelnemer besloot ik, verkleumd van de kou, na 12 km wijselijk de wedstrijd te verlaten, alhoewel op dat ogenblik mijn tijd nog nabij het schema lag.

maandag 18 december 2006

Cross te Vosselaar (Lilse Bergen)

HEAK-atleten presteren ook buiten het LCC

Ook in de cross van AVOS (atletiekverening Vosselaar) werd er weer geweldig gelopen door onze atleten. Kim VanHaren liet zich even doen in de start maar loopt daarna een zeer goede koers, misschien wel de beste ooit (20ste plaats). Nina Daelemans (1ste) en Kato Van Speybroeck (2de) maakten er een echte demonstratie van. Zij waren overduidelijk de besten in hun wedstrijd. Dit belooft voor de kampioenschappen. Brent Kelchtermans liep een beestige koers. Hij werd 12de en zette daarmee zijn 'normale tegenstanders' op een grote achterstand.
Aria Schouten loopt elke week beter en beter. In Vosselaar bepaalde ze mee de wedstrijd. Een mooie 8ste plaats was haar terechte beloning. Onze master Willy Loenders bevestigde zijn goede trainingsresultaten en werd 81ste tussen de veel jongere tegenstanders. Hou hem maar in het oog op het provinciaal kampioenschap. Jefke Van De Reijd was zoals gewoonlijk ook present. Hij liep voor wat hij waard was en werd 85ste. Proficiat aan allen !!

zondag 17 december 2006

L'Avant Sylvestre cross te Reusel


Eindstand : Nederland - Familie Agten 0-3

In Reusel werd tijdens de plaatselijke cross nogmaals bewezen dat men bij HEAK snel kan lopen. Zowel Arne, Jarrit als papa Ronny waren de beste in hun reeks. Bovendien hadden Arne en Jarrit af te rekenen met verschillende deelnemers die een jaar ouder waren. Mooie prestaties dus.

Wedstrijd te Altweerterheide

In Altweerterheide werd de derde wedstrijd van het Brooks Wallenloop criterium 2006-2007 gelopen. Ook deze keer was Karel Teunkens veruit de sterkste van het deelnemersveld op de 15 kilometer. Met nog één wedstrijd te gaan is hij nu al zeker van de winst in dit criterium.

zondag 10 december 2006

Diever boscross marathon : het verslag van Roel

Na een lange autorit van 3,5 uur en een slechte nachtrust kom ik gespannen aan de start van de 9de boscross marathon te Diever (Friesland). Hier kijk ik weer al een tijdje naar uit. Blijkbaar deed de organisatie aan research, want als Rwanda-runner word ik snel herkend en vriendelijk aangesproken. Aan de inschrijvingen lees ik onmiddellijk de waarschuwingsbordjes:”Pas op, erg glad parcours en vele boomwortels.” Er vertrekken 280 lopers waaronder 80 marathonlopers. (10,1 km/halve marathon/33,3 km/marathon) De temperatuur zit goed: 8° C, maar het parcours zou erg heuvelachtig en slijkachtig zijn. We moeten 4 dezelfde ronden afwerken. Mijn start is goed. Het parcours bijzonder mooi, maar verschrikkelijk zwaar : kleine boswegen, enkele goed beloopbare stroken, vele slijkpaadjes, draaien en keren en zwaar heuvelachtig. In elke ronde ontmoeten we telkens een heuvel vergelijkbaar met de trapkes van de Kamert en een Duitse berg. Mijn geliefd parcours. Bij het beëindigen van elke ronde verlaten we even het bos en passeren we de finish op een verharde weg. De loopschoenen zijn na de eerste ronde al helemaal doordrenkt met vocht en slijk. Twee rondes loop ik in de 3de positie. Heidi zorgt elke ronde voor mijn eigen sportdrank. De conditie zit erg goed. In de derde ronde neem ik even het voortouw, maar er zit een andere Belg op mijn hielen, nl. de OLSE-atleet Frank Buytaert, meervoudig Belgisch kampioen snelwandelen. (besttijd marathon 2 uur 33’) Op 35 km beginnen mijn benen zwaar te verzuren en op dit moment snelt Frank me ook gemakkelijk voorbij. Met de woorden ‘België boven’ laat hij me achter. We bemoedigen elkaar. Moe gestreden, maar zeer tevreden (zie foto aan de aankomst) kom ik als 2de aan in een supertijd van 3 uur 12’ voor deze zware boscross-marathon. Mijn sterkste prestatie tot nu toe. 74 Lopers halen de finish, 6 lopers laten zich optekenen voor een kortere afstand. Felicitaties volgen door vriendelijke organisators in een mooie omgeving.

Diever boscross marathon



Roel Truyers in actie tijdens de Boscross-marathon in Diever (NL). Hij liep deze marathon in 3hr 12:38 en werd hiermee 2de van de 74 aangekomen deelnemers.

dinsdag 5 december 2006

maandag 4 december 2006

LCC Bree : foto's


Marte in strijd met 2 ATLA-atleetjes

Diete : alles geven


Onze pupillen meisjes trekken samen ten strijde


Kato : duidelijk de snelste in Bree


Mieke : op weg naar podiumplaats

LCC-veldloop te Bree-Opitter

Door omstandigheden werd de veldloop dit jaar niet gelopen in het tradionele park. De regen en wind maakten er 'echt crossweer' van maar de meeste supporters hadden toch liever de zon gezien. De HEAK-lopers maakten dan maar zelf het mooie weer door prachtige prestaties neer te zetten. De podiumplaatsen waren ditmaal voor Mieke, Maya, Kato, Jarrit, Arne, Imana en Gert maar ook de anderen liepen goede wedstrijden. Doe zo verder !!!!!!!


Benjamins meisjes 99 : 4. Meylaers Antse, 10. Zaenen Eline, 15. Creemers Lien
Benjamins meisjes 98 : 3. Van De Reijd Mieke, 15. Truyers Marte
Benjamins jongens 98 : 8. Deckx Dries, 17. Truyers Ian, 20. Corstjens Siebe
Pupillen meisjes 97 : 1. Corstjens Maya, 8. Truyers Yinta, 11. Kelchtermans Diete, 12. Pellegrini Gioia, 13. VanHaren Kim, 15. Truyers Yalina, 24. Van De Reijd Sarah
Pupillen meisjes 96 : 1. Van Speybroeck Kato
Pupillen jongens 97 : 2. Agten Jarrit, 10. Wijckmans Wadsen
Pupillen jongens 96 : 7. Truyers Yano, 22. Jansen Brent
Miniemen meisjes 95 : 12. Truyers Janne
Miniemen meisjes 94 : 7. Coninx Kaat, 18. Truyers Linde
Miniemen jongens 95 : 2. Agten Arne, 9. Kelchtermans Brent
Kadetten meisjes : 2. Truyers Imana, 8. Schouten Aria, 12. Schouten Esther, 15. Biesmans Hanne
Kadetten jongens : 7. Kelchtermans Glenn
Seniors dames : 9. Sallaerts Saartje
Juniors heren : 2. Claes Gert, 4. Geys Ruben, 12. VanHaren Koen
Masters heren : 50. Clerckx Henri, 59. Van De Reijd Jef

Montferlandrun te 's-Heerenberg

De Montferlandrun behoort tot de top-10 wegwedstrijden in Nederland. Ook dit jaar liepen er atleten uit Ethiopië, Kenia, Marokko tegen de Nederlandse top. Onder de deelnemers ook 2 HEAK-ers. Ronny Agten liep de 15 heuvelachtige km's in 49:12. Hij versloeg daarmee zijn 'aartsrivaal' Peter Van Egdom en werd eerste Master 45. Ricky Meylaers werd 38ste senior (zijn tijd 52:55) in dit internationale veld.

IJzeren Man Volksloop te Weert

Tijdens de ijzeren man volksloop te Weert was Karel Teunkens te sterk voor de concurentie. Hij won met bijna 3 minuten voorsprong de 17,5 km.