woensdag 31 december 2008

Uitslag cross Oirschot (NL)

Marte Truyers : 3 (eerste keer op podium in off.veldloop)
Siebe Corstjens : 9 (knappe top-10 plaats )
Maya Corstjens : 8 (na een erg zwakke start)
Kim Vanhaeren : 13 (met karakter)
Goele Truyers : 2 (eindelijk terug aan de bak...)
Josée Schalley : 6 (bijna 1 min. sneller dan vorig jaar)

maandag 22 december 2008

Verslag indoor Gent

Om de atleten, van klein tot groot, een keer te laten proeven van het indoorgebeuren stond er op 20.12.2008 een uitstap naar Gent (waar anders in België) op het programma. Midden in het crossseizoen even terug die snelle benen van de piste aanspreken was de boodschap. Tijden waren grotendeels bijkomstig, het doel van de winter ligt elders, maar als training kon het zeker tellen.
Opwarmen op een echte piste onder de tribune, lopen op een 200m-piste met schuine kanten, sterk deelnemersveld met buitenlandse atleten vanuit Nl, D en FR. m.a.w. een plezante kennismaking met een ander aspect van het winterseizoen. Een massa deelnemers zorgden in sommige wedstrijden voor 4 à 5 reeksen per leeftijdscategorie. Ook dienst men op te merken dat tijden van een indoor altijd een beetje hoger liggen dan outdoor. Er moeten meer bochten worden gelopen, kortere rechte stukken etc.., maar zoals gezegd was dat luik even bijkomstig.

En dan de wedstrijden :

Antse beet de spits af in reeks 1 van de 1000m en liet, net zoals in Bree, zien dat ze de laatste tijd zeer sterk bezig is. Meerdere tweedejaars moesten er aan geloven. Ze werd knap 10e in 3.48.92.

Nadien was het de beurt aan Nina en Diete bij de miniemen meisjes. Beiden stonden ook hier in de eerste reeks, voor Nina vanzelfsprekend, voor Diete als laatst afgeroepen was het even bijbenen geblazen. Nina nam de kopstart om deze, ondanks dat ze met de tweede starttijd stond deze nooit meer af te geven. Via een gecontroleerde wedstrijd won ze vlotjes in 3.22.35. Nadien zei ze dat ze nog wel wat sneller had gekunnen maar dat houden we voor in het veld hé Nina. Diete moest alles uit de kast halen om mee te zijn in de start, kon net aanpikken maar moest dan in de 2e ronde toch even de rol lossen. Niet laatst worden was haar doel en langzaam maar zeker werd het gat op de voorlaatste gedicht. Na een laatste mooie ronde werd ze 14e in 3.59.09.

Als derde was Sander aan de beurt. Sander, in de 3e reeks van de miniemen jongens, mocht echter na een geweldige start na 150 meter al terugkeren omdat de klok het liet afweten. Bij de 2e start was hij opnieuw goed mee vooraan, knokte lange tijd mee voor de top 3 in zijn reeks maar de spurt was er net een beetje te veel aan. Hij werd 6e in 3.49.24, knap Sander.

Bij onze cadetten en scholieren iets meer ouders die de verplaatsing zouden maken. Kaat beet als cadet de spits af en streed na een mooie race tot in de laatste meters mee voor de winst in reeks 1. Ondanks een trage derde ronde werd het toch een mooie 2e plaats in 2.28.74. De dag nadien zou Kaat terugkeren naar de topsporthal in Gent omdat zij vanaf dit seizoen geslecteerd is voor de federale trainingen - proficiat Kaat, dit heb je verdiend.

Vervolgens Aria aan de start in reeks 1 bij de scholieren alwaar een zeer sterke Nederlandse nodig was om haar in een millimetersprint van de winst te houden, 2e in 2.24.63. Knap in functie van het vervolg van de winter.

Zus Esther zou met haar 2.25 van outdoor starten in reeks 2. Esther liet echter zien dat ze sinds de voorbije zomer wel een stap vooruit heeft gemaakt en nam resoluut de leiding om deze reeks te winnen in 2.28.72. Na Brussel een bevestiging !

Bij de cadetten jongens zou Arne in heat 1 en Brent in heat 2 starten. Beiden zijn eerstejaars maar dat lieten ze zeker niet merken, Arne vocht voor iedere plaats en werd mooi 5e in 2.28.00. Brent, zonder de modder en het ploeteren, werd 10 in 2.46.42.

Onze scholieren Glenn en Wouter zouden starten in reeks 3 van de scholieren. De 2 eerste in de reeks waren iets te sterk waardoor Glenn (waarschijnlijk omdat hij de oudste en de man met de meeste wedstrijdervaring is zeker) 600meter fungeerde als haas van het 2e groepje. Wouter volgde zijn trainingsmaat knap en in de laatste ronde was het ieder voor zich. Wouter werd 3 in 2.22.58 en Glenn 5e in 2.24.10. Mooi mannen.

Als laatste mochten onze dames van "de speed" de baan op. Mèlanie haar eerste indoor leverde een "wauw" op. Mèlanie nam een blitzstart om na 150 zelfs nog wat te versnellen en de reeks te winnen in een zeer knappe 28.15. Trainingsmaatje Hanne, die de laatste tijd op training zelfs nog sterker uit de hoek kwam, had dan terecht ook hoge verwachtingen. Zij mocht iets later in haar reeks vanuit de buitenbaan, hoog daarboven, starten. Hanne liep een sterke 150m maar in de laatste 50 sputterde de motor en kwam Kimberly Welkenhuyzen (3e op BK 1500) langszij. Desondanks een knappe 2e plaats in 29.01, tja dat staat natuurlijk iets anders dan 28.99 maar die tijden komen er wel Hanne. Er komen nog wedstrijden.

Cross Vosselaar

Saartje : 13de
Josee : 29ste

LCC Dilsen

Uitslagen van onze HEAK-ers :

Emma : 14de
Jef : 1ste
Maxine : 10de
Marte : 8ste
Nele : 16de
Dries D.: 2de
Dries T. : 15de
Wout : 16de



zondag 21 december 2008

zondag 14 december 2008

Podiumfoto's Brussel



EK Brussel

In het kader van het EK in Brussel werd voor de jeugd de SPAR Iris Youth Run gehouden. Deze wedstrijden telden mee voor de Crosscup en werden gehouden op een zeer snelle omloop.

Bij de miniemen nam Kato een blitzstart waarmee ze bijna iedereen het nakijken gaf. Een tweede versnelling in de laatste 100 meter was genoeg om haar laatste concurrente af te schudden en zo verdiend te winnen.
Ook bij de scholieren werd het een zeer snelle wedstrijd met een sterke bezetting. Favoriete Zenobie Vangansbeke vertrok als een pijl en Aria was de enige die haar het vuur aan de schenen durfde te leggen. Deze moed werd beloond met een prachtige tweede plaats. Ook zus Esther liep een beresterke wedstrijd. Zij vertrok in het tweede groepje en moest enkel op het laatste een mogelijke podiumplaats laten gaan.
Onze meisjes bewezen hiermee dat ze niet enkel op een zwaar parcours (Mol) maar ook op een snelle omloop tot de top behoren.

Heak had ook nog een vierde vertegenwoordigster. Op de openingsceremonie mocht Diete helpen bij de voorstelling van de ploegen (Denemarken) : een hele belevenis

Cross Deurne (NL)

Ronny was net zoals verleden jaar de beste Master45 tijdens de Zandboscross in Deurne.

Cross Booischot

2 Heakers deden mee aan de cross in Booischot. Senne werd 14de en Dries werd na een snelle start mooi 7de.





dinsdag 9 december 2008

maandag 8 december 2008