donderdag 29 januari 2009

De groeten van Patrick

Het is weer een tijdje geleden he. Ik schrijf je nog juist voor we vertrekken naar het Zuiden van Duitsland. Drie weken zijn we weer weg.

De laatste weken heb ik wel meerdere malen gedacht aan jullie en de kinderen. De deur naar het BK staat open en de spanning stijgt.
Zijn ze er klaar voor? Ikzelf zal het binnen enkele weken wel lezen op de uitslag.

Doe de groeten aan iedereen en veel succes,

Patrick

dinsdag 27 januari 2009

maandag 26 januari 2009

LCC Alken en Crosscup Hannuit

(buik)Griep, bronchitis, verkoudheden, .... het hele gamma passeert onze club. Sommige van onze atleten stonden vandaag dan ook, weliswaar hersteld, maar niet met "super"benen aan de start. Soms moet je echter ook eens durven lopen als je niet 110% bent.
Hier dan even het verslag.

- Bij onze benjamins dames behaalde Emma een mooie 6e plaats. Een hele tijd mee in de kopgroep maar die spurt daar zullen we nog aan moeten werken. Knap meisje.
- De volgende waren Senne en Sander bij de Benj 00. Sander nam een knappe start en liep de ganse wedstrijd mee voor de voorste plaatsen, een knappe 6e plaats was dan ook zeker verdiend. Senne had na ziekte niet de "super"benen van in Hulshout maar liep toch mooi naar een 12e plaats. Goed gedaan jongens.
- Bij de Pup 99 liet Antse zien dat Hulshout geen toeval was. Als eerste de boomgaard in, de groep vervolgens uitdunnen en jammer genoeg de duimen moeten leggen in de laatste rechte lijn. Opnieuw toch maar weer 2e. Maxine vocht dan weer knap voor elke plaats en behaalde een mooie 9e plaats. Goe bezig.
- Bij de Pup 98 moest Marte, na een rampzalige start, serieus aan het werk om terug te komen. Dit deed ze geweldig en het is eigenlijk jammer dat het geen kilometer verder is, toch nog heel netjes 11e. Loran liep een mooie wedstrijd en werd in deze reeks 27e.
- Bij de Pup 98 drie heak-ers. Siebe, Wout en Dries. Dries de snelste starter van de drie kan dit jammer genoeg nog geen volledige wedstrijd volhouden maar dat komt wel. Hij werd tussen zijn 2 maten 16e. Siebe, de diesel van de drie, liep dan weer een zeer mooie koers, kwam tot bij zijn maten om hen in de spurt achter zich te laten. 15e in totaal. Wout liet zien dat ook hij over een mooie foulé beschikt. Hij vervolledigde ons drietal met een knappe 17e plaats op 25.
- Dan de dames 97. Maya besloot, nog wat ziekjes, na de opwarming toch om te passen en het PK zeker niet te verknoeien. Diete nog een beetje aan het slapen aan de start moest aan een serieuse inhaalrace beginnen, maar kwam toch nog terug tot op de 11e plaats.
- De Miniemen 96. Nina de laatste weekjes echter jammer genoeg ook wat op de mallemolen van de gezondheid vocht voor wat ze waard was naar een mooie 6e plaats. Jammer maar beter nu dan volgende maand. Kato had alles onder controle en verzekerde zich in het laatste stuk opnieuw van een knappe winst. Jorlie kwam binnen op een mooie 17de plaats.
- Bij de cad dames zagen we Janne, op eigen tempo, een mooie wedstrijd lopen naar de 12e plaats.
- Bij de cad heren zat Arne vandaag in Hannuit. Arne laat de laatste tijd op training zeer mooie dingen zien, maar jammer genoeg komt het "super" zijn er op wedstrijd nog niet volledig uit. Hij liep vandaag naar een 15e plaats in totaal en werd 4e eerstejaars. Brent stond, na een paar weken out vanwege een zware bronchitis terug aan de start, liep de eerste ronde netjes mee voor de top 8 en werd uiteindelijk 12e.
- Dan de scholieren dames. Tja, er zijn er al die niet happy zijn als "de tweeling" deelneemt. Raar, normaal is wat concurrentie toch goed voor iedereen ? Aria en Esther hielden zoals gevraagd een halve ronde verkenning om dan op eigen tempo te vertrekken. Netjes naast elkaar liepen ze vlotjes op weg naar de plaatsen 1 en 2. Goele heeft, omwille van de latere start aan het seizoen, nog niet de volledige power maar vandaag liet ze toch zien dat het al 75% in orde is. Ze ging lang met Saar Vandepoel mee voor de derde plaats maar moest in de laatste stukken jammer genoeg wat snelheid terugnemen. Na een 2e in Lanaken en een 5e vandaag zeker geen slecht begin van het jaar.
- De scholieren heren. Glenn enkele weken geleden enorm sterk bezig op training, dan ziek geworden en nu op de weg terug, wou graag in de buurt van zijn "kompanen" blijven. Hij liep de eerste 2 ronden zeer sterk mee in de kopgroep maar moest in de laatste ronde wat gas terugnemen. Toch knap 10e en zoals gehoopt op enkele seconden van zijn kompanen. Wouter was gisteren opgestaan met de hoest en het was er vandaag aan te zien. Herstellen man. Wouter werd 11e.
- Bij de Junioren Gitte nog aan de start die knap 3e werd.

Het trainersteam.

zondag 25 januari 2009

HEAK ondertekent het sportcharter Hechtel-Eksel

Op de kampioenenhulde van de gemeente Hechtel-Eksel tekende vzw HEAK het sportcharter Hechtel-Eksel. Dit is een initiatief van de gemeente Hechtel-Eksel en de Centra voor Alcohol- en andere Drugsproblemen (CAD vzw).

Wat houdt dit sportcharter in ?
Aan ouders, begeleiders en andere bestuurders vragen we zich te onthouden van het gebruik van alcohol wanneer men instaat voor het vervoer van spelers(atleten), trainers en bestuursleden naar trainingen of wedstrijden. Een kwestie van verantwoordelijkheid en van het goede voorbeeld...
Dit betekent geenszins dat we onder elkaar niet gezellig een glas of borreltje mogen drinken. Maar wel dat we (cfr. de BOB-campagne) een verantwoorde houding aannemen als we atleten,..., vervoeren. Gewoon wettelijk handelen als we het stuur in handen nemen !

Volgende HEAK-atleten werden gehuldigd op de kampioenenviering :
Daphne Davids, Emma Gesquière, Antse Meylaers, Janne Truyers, Goele Truyers, Nina Daelemans, Kato Vanspeybroeck,Aria Schouten, Willy Loenders , Karel Teunkens.
(De sportraad weerhoudt alleen eerste plaatsen op provinciale, Vlaamse of Belgische kampioenschappen.Ook de eerste plaats in een criterium worden weerhouden.)

maandag 19 januari 2009

zondag 18 januari 2009

Foto's Lommel
















Verslag afgelopen weekend

1: Indoor KVV 800m
Kaat liet weten dat ze op het Kampioenschap van Vlaanderen indoor 7e werd op de 800m in 2'28"21. Te weten dat Kaat aan de start stond met de 7e tijd op alle deelnemers en wetende dat ze vandaag de 2e van het PK (Kim De Bie) en andere bekende gezichten ditmaal op 2" achter haar hield, gewoon ferm gelopen. Knap gedaan Kaat, nog enkele stevige trainingen en dan op naar het BK.

2: Halve marathon Best.
In Best 4 atleten aan de start voor de Halve Marathon. Een nieuwe parcour met veel korte stukken en veel keren en draaien, en een behoorlijke wind die het niet eenvoudig zou maken. Supertijden waren omwille van parcour en wind onmogelijk.
Ronny liep echter weerom een beresterke wedstrijd, zorgde persoonlijk voor het uitdunnen van de groep voor de plaatsen 2-5 en wist het dan ook nog af te maken in de spurt. 2e totaal en natuurlijk eerste in de M40 klasse in 1hr11'. En dan te weten dat hij binnenkort zelfs de Abrahams gaat vervoegen. Ricky had geen superbenen en moest vandaag al vrij snel het groepje Ronny lossen. Hij stond dan voor een solorace van 21km tegen weer en wind. Desondanks werd hij toch knap 6 in totaal en 5e senior in 1hr14', dit op slechts 30" van Jay Sauer (toch een regelmatige 1hr10'-loper de laatste tijd). Gezien de omstandigheden zeker niet slecht. Peter wou dan weer zien of er al iets meer kon dan 2 weken geleden. Ja hoor, ditmaal was het al 16km goed op schema en hij werd dan ook 9e in totaal en 3e M40 in 1hr17'. Glenn zou opnieuw gebruik maken van de nevenwedstrijden om zijn duurloop af te werken. Hij legde heel vlotjes de 15km af in 1hr10' en werd hiermee zelfs zesde senior in deze wedstrijd.

3: Cross Herentals
Ik wist dat Josee de omloop van het Pk ging verkennen. En de omloop en benen werden goed bevonden. Alles op schema voor de komende wedstrijden. Josee werd 32e op 50.

4: Cross Lommel
Zoals afgesproken liep Hanne te Lommel. Na de overstap op het korte werk indoor wou ze namelijk nog eens een crosske meepikken. Ondanks wat last in de benen werd ze als "korte pistier" toch netjes 8e bij de scholieren dames. Netjes Hanne.

De trainers Heak.

LCC Lommel

Een verslagje van Johan :

Emma: Zeer goede eerste start helft. Dan een klein tikkeltje terugval, maar goed positie gehouden. Goede plaats 10.

Jef: eerste. Hij heeft lang serieuze tegenstand gehad van nr 2, maar een laatste versnelling werd de concurrent teveel.

Maxine : mooie 8ste plaats.

Loran: 19de plaats

Dries: tweede. Na een valse start, waarbij hijzelf tot stoppen werd aangemaand, terwijl de rest er lustig vandoor ging heeft hij toch nog alles gegeven in de verdere start. Geluk dat het hier een lange aanloop was. Kwam als 5de uit de bocht. Heeft goed gedoseerd, niet in paniek geraakt en zeer goed de aanwijzigingen opgevolgd. Bij het ingaan van het bos voor de 2de keer, had hij al de aanval ingezet. Toen nog bedroeg de afstand zeker 10m. Bij het uitkomen van het bos, naar de rechte lijn, had hij een minimale voorsprong op nr 2, en deze niet meer afgegeven. Ik meen een verdiende 2de plaats. Zonde van de startperikelen.

Jorlie : 11de plaats

Hanne : 8ste plaats, niet slecht voor een training (zoals ze zelf aangekondigd had). Volgens mij heeft de meditatie goed gedaan.

Wallenloop Altweerterheide

Karel was de snelste 12km-loper in Altweerterheide en wint daarmee de Wallenloop-competitie 2008-2009 op deze afstand.

donderdag 15 januari 2009

dinsdag 13 januari 2009

zondag 11 januari 2009

Crosscup Hulshout

Senne was de eerste HEAK-er die mocht starten op het besneeuwde maar toch goed beloopbare parcours op de sportvelden in Hulshout. Hij had een iets mindere start maar maakte plaats na plaats goed om op een goede 9de plaats te eindigen.

Bij de pupillen was Antse onze vertegenwoordigster en zij liep een zeer sterke wedstrijd met een snelle start en halverwege nog eens een versnelling. Als resultaat een prachtige 2de plaats en een verdiende podiumplaats.

Diete en Maya zorgden bij de eerstejaars miniemen ook voor een spannende wedstrijd. Diete had er van bij de start duidelijk zin in. Maya startte iets trager maar kon nog plaatsen goedmaken. Uiteindelijk 2 top-tien plaatsen : Maya 8ste en Diete 9de.

Kato was duidelijk te sterk voor de overige tweedejaars miniemen. Van bij de start nam ze de koppositie en kon ze haar tempo blijven lopen, met als gevolg een overwinning met liefst 18sec. voorsprong.

Als eerstejaars kadetten hadden Arne en Brent het zwaar in een sterk bezette reeks. Arne kon zijn draai niet vinden op het besneeuwde parcours maar liep toch op karakter nog een goede wedstrijd (21ste plaats). Zoals we van Brent gewoon zijn vocht hij ook vandaag voor elk plaatsje en werd 37ste.

Zoals het hoort op een crosscup-wedstrijd was de reeks van scholieren meisjes weer sterk bezet. Aria en Esther namen dadelijk plaats in de kopgroep maar Aria was vandaag in een mindere dag. Toch werd ze nog 6de en dat terwijl de benen niet mee wilden. Esther liep een zeer sterke 2de wedstrijdhelft en had op een moment zelfs uitzicht op een podiumplaats. Ze werd uiteindelijk prachtig 4de.

Bij de masters liet Josee zien dat ze de goede forme te pakken heeft. Met een 15de plaats mag ze zeker tevreden zijn.

Uitslagen LCC Lanaken

Jef : 1ste
Marte : 11de
Dries : 2de
Siebe : 13de
Kim : 15de
Goele : 2de

Podiumfoto Oirschot

vrijdag 9 januari 2009

woensdag 7 januari 2009

maandag 5 januari 2009

Orientatie : VVO-Sylvester 5-daagse 2008

Saartje behaalde in het totaalklassement van deze internationale orientatie 5-daagse een 3de plaats en werd hiermee 1ste Belgische.
Op de verschillende wedstrijddagen werd ze 8ste, 4de, 3de, 2de en 9de.

zondag 4 januari 2009

Provinciaal Kampioenschap Indoor

Het eerste kampioenschap van 2009 werd al dadelijk een succes voor HEAK. Het verslag van Peter :


Mélanie zou als eerste starten op de 200m cadetten. Na haar mooie 28"15 zo'n 14 dagen geleden wou ze graag bevestigen, en dat deed ze. Op 10 reeksen van 6 meisjes werd ze in reeks 2, 3e in een mooie 28"14. Een verbetering van 1 honderste op haar PR maar vooral een bevestiging op haar 2e indoor ooit. Ze werd hiermee in totaal zelfs 7e op het PK bij de cadetten. Knap.

Hanne was als tweede aan de beurt op de 200m bij de scholieren. Hier waren er 8 reeksen. Hanne wou en zou onder die 29" gaan. Een test op training wees uit dat dit perfect tot de mogelijkheden behoorde. Hanne liep opnieuw een sterke 150m maar stokte, net zoals vorige keer, wat in de laatste 50m. Dit moeten we eens bekijken. Desondanks liep ze dit maal echter wel onder die 29" en verbeterde voor de 2e keer op rij haar PR naar 28"96. Hanne werd hiermee 11e op het PK scholieren. Netjes.

Als laatste kwam Kaat aan start van de 800m cadetten. Hier waren 2 reeksen en volgens de voorinschrijvingen wisten we dat het knokken zou worden voor een medaille. Ilke Plompen (die we kennen van de provinciale trainingen) won reeks 1 in een knappe 2'23"34. In reeks 2 kwam Kaat uit tegen o.a. Kim De Bie. Na een koers van traag, versnellen, snel, traag, ... werd Kim in 2.25.02; 2e op het PK. Kaat gaf alles in de spurt, kwam zelfs ten val met enkele gaatjes van spikes als gevolg, maar mocht met 1 honderste voorsprong wel als derde het podium op. Kaat liep ruim 1.5 seconde rapper dan 14dagen geleden en eindigde in 2'27"31, zoals gezegd mooi op de derde plaats van het provinciaal kampioenschap. BRONS !!!!

Drie PR's en een bronzen medaille op het PK indoor. Knap meiden !!!! Op naar het Vlaams en Belgisch Kampioenschap.

Florijnwinterloop Woudenberg

Van onze verslaggever ter plaatse :

Na drie weken hard trainen, besloten Ronny en Ricky om hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar te lopen bij de Noorderburen. De keuze werd de Florijnwinterloop in Woudenberg. Peter, die terug de trainingen had hervat (om mee te doen op het EK moet er terug hard getraind worden), zag deze wedstrijd als doorgedreven training. Glenn die een lange duurtraining voor de boeg had vervolledigde het Heak-team.
Het koude weer (-4°C) werd snel vergeten door het mooie golvende parcours van 16,2 km door de bossen.

Bij de start werd al snel duidelijk dat de Heakers weer mee gingen doen in de kop van de wedstrijd. Ronny liep een slimme en sterke wedstrijd. Met twee andere atleten liep hij heel de tijd op enkele seconden van de latere winnaar Chris Moerenhout, om zo in de spurt de derde plaats algemeen vast te leggen in een tijd van 53'43" (derde master).

Ricky moest de kopgroep lossen tussen km 2 en 3, of durfde hij niet mee? Hij liep vervolgens de volgende veertien km helemaal alleen. Hij werkte deze af op een vast tempo en zo kwam zijn vijfde plaats algemeen nooit in gevaar. Hij eindigde als 2de senior in een tijd van 55'01".

Peter liep een sterke 10 km (35' rond) en vestigde zich in 6de stelling. Maar zoals verwacht was zijn motor nog niet groot genoeg (te weinig trainingen) en liep zijn laatste kilometers van de wedstrijd bewust aan een lager tempo om toch nog als 18de over de meet te komen in een tijd van 59'37".

Glenn vertrok in het midden van de 440 deelnemers en liep genietend van zijn ten miles, in een vast opgelegd tempo van de trainer, om te eindigen in een tijd van 1h16'17". Hiermee werd hij 33ste senior bij de grote mannen, wat had dat gegeven als hij had mogen doorlopen?!? Wetende dat er een paar atleten telkens probeerde te versnellen bij onze jongste Heaker van de dag. Knappe training Glenn.

Na het eten van een verse tas erwtensoep vonden de HEAKers hun auto dan toch nog terug!!!!