maandag 30 maart 2009

Foto's Weert




Eric zet zich uit de wind

Foto's Boseind











Boseindrun Neerpelt

Enkele 'Gilze-halve-marathonlopers' zijn voor de eerste keer in hun voorbereiding een wedstrijd gaan lopen. Ze trokken de schoenen aan voor de 12 km op de Boseindrun van atletiekvriend Sylvain Janssen.
Bart Plessers, zich bijna verslapen en daardoor niet kunnen inlopen, liep zijn eerste 'langere' wedstrijd in een goede tijd van 53.01 . Saartje Sallaerts was hem nog voor in een tijd van 52.48. Hiermee was ze best tevreden.
Bert Truyers kreeg de diesel vrij vlot op gang. Zijn tijd : 57.40
Hilde Wouters en Rudi Creemers eindigden in elkaars buurt. Respectievelijk : 1.01.52 en 1.02.20. Ben Peeters moest spijtig genoeg, wegens een pijnlijke knie, na 9 km de wedstrijd staken.

zondag 29 maart 2009

Parelloop te Brunssum

Voor de echte toppers is er in Brunssum de 10km Toprun. Natuurlijk mogen onze toppers-masters hier niet ontbreken. Ronny kan zijn goede conditie niet wegsteken. Hij won dan ook de reeks van masters45 in een geweldige 32'20. Ricky had op voorhand zijn twijfels maar hij liep ook zeer sterk met een 9de plaats bij de masters35 in 33'29. Zowel Ronny als Ricky zijn hiermee sneller dan vorig jaar.

Halve Marathon Weert

Het nieuwe parcours van de halve marathon in Weert staat bekend om de 7 bruggen. Vandaag was er ook nog de wind die het de lopers niet gemakkelijk maakte.
Eric kon plaatsnemen in een groepje en liep een goede wedstrijd. Met 1hr30'41 werd hij 5de in het klassement van de senioren. Hij kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de Utrecht-marathon op 13 april.
Karel kwam al snel alleen te zitten en kreeg halverwege 'ne klop' op een lang stuk met tegenwind. Met een vrij goede laatste 5 km werd toch nog een podiumplaats behaald : 3de master40 in 1hr 20'23 (4de algemeen).

dinsdag 24 maart 2009

maandag 23 maart 2009

Ledenfeest

Verleden zaterdag was er weer het jaarlijks HEAK-ledenfeest. Het werd weer een gezellige avond met een record aantal aanwezigen.

Via de gebruikelijke woordjes van bestuur en trainers werd het afgelopen jaar overlopen en werden enkele verdienstelijke helpers in het zonnetje gezet. Daarna kwam het amusementgedeelte met naast een jongleeract optredens van lokale en internationale(?) vedetten. Tussendoor kon men genieten van een pastabuffet.

Met dit geslaagd ledenfeest gaat het huidige bestuur en trainersteam met een positieve ingesteldheid verder op de ingeslagen weg.

zondag 22 maart 2009

ING Venloop te Venlo


Ronny was goed bekomen van het ledenfeest want hij liep de halve marathon van Venlo in 1hr 10'56. Dit was goed voor een ruime overwinning in zijn nieuwe categorie : masters50.

maandag 16 maart 2009

BK Veldlopen Masters

Op het belgisch kampioenschap veldlopen voor masters in Grobbendonk werd Josee 19de bij de masters50.

maandag 9 maart 2009

zondag 8 maart 2009

BK Indoor kadetten

Melanie : 200 meter : 29"39
Kaat : 800 meter : 2'28"94 (8ste in reeks, 10de BK)

Halve Marathon Drunen

Met in totaal meer dan 1100 deelnemers was er weer veel volk in Drunen. Ondanks een bui net voor de start en een flinke tegenwind in de laatste 2 kilometer vielen de weersomstandigheden nog mee.

Ronny zat dadelijk vooraan mee in de start en kon nog voor halfkoers zijn laatste categorietegenstander afschudden. Met 1hr11'11 werd onze bijna-Abraham zelfs 4de algemeen en natuurlijk weer 1ste Master45.

Ricky en Peter zaten in het volgende uitgebreid groepje, waar al vlug bleek dat Ricky de sterkste was. Peter nam tijdens de eerste 10 kilometer het tempo op zich zodat Ricky daarna kon versnellen en eindigen in 1hr 14'14 (8ste algemeen en 3de master35. Ook Peter kwam nog op het podium met 1hr15'51 (3de master40).

Karel kreeg de opdracht om de wedstrijd als training te lopen en hij was met 1hr21'04 dan ook tevreden. Eric deed zijn wederoptreden na zijn kwetsuur en met 1hr34'30 was ook zijn wedstrijd geslaagd.

vrijdag 6 maart 2009

woensdag 4 maart 2009

Ronny in Runner's World

Wedstrijd Weert

Afgelopen zondag tijdens de tweede wedstrijd voor de Ijzeren Man-competitie 2009 (7km) in Weert werd Karel eerste algemeen en dus ook 1ste Master40.

Podiumfoto's Oostende



dinsdag 3 maart 2009

BK in HBVL

Verslagje BK op site VMOL

KATO VAN SPEYBROECK EN ARIA SCHOUTEN KAMPIOEN
Op de Belgische kampioenschappen veldlopen in Oostende werden voor het eerst in de geschiedenis van de club zomaar eventjes twee titels behaald. De eerste was voor miniem Kato Van Speybroeck. In een spannende spurt liet Kato provinciaal kampioene René Eykens achter zich. De tweede titel was voor eerstejaarsscholier Aria Schouten. Aria nestelde zich de eerste ronde comfortabel in de kopgroep. Naar de finish toe was Aria duidelijk de snelste. Tweelingzus Esther werd knap zesde. Andere erplaatsen waren voor pupil Antse Meylaers (7de), en Rosanne Breugelmasn (17de), miniem Nina Daelemans (11de), kadet Arne Agten (8ste), scholier Goele Truyers (10de), en junior Tim Van Hemel (12de). Als klap op de vuurpijl werd ook nog de clubrangschikking bij de pupillen meisjes gewonnen.
— Ludo Caers —

BK in Gazet van Antwerpen

Teutenbosloop op TVL

Dinsdag 3 maart om vanaf 18.00 Teutenbosloop op TVL

zondag 1 maart 2009

Belgisch Kampioenschap Veldlopen

*****ARIA en KATO BELGISCH KAMPIOEN*****

Antse mocht voor HEAK als eerste het veld in bij de pupillen 99. Zij zorgde al direct voor een eerste knalprestatie door als 7de te eindigen op amper 2 sec. van de provinciaal kampioene.
Bij de pupillen 98 hadden we met Marte en Loran 2 deelnemers. Op een totaal van 94 aankomsten werden ze 39ste (Marte) en 69ste (Loran). Knap gelopen.

Bij de pupillen jongens 98 had Dries D. een iets mindere start waardoor hij in dit sterke veld vele plaatsen moest goedmaken. Hij werd uiteindelijk nog mooi 22ste. Ook Siebe (79ste) en Dries T. (84ste) deden het goed.

Volgende reeks was de miniemen meisjes 97. Ook hier waren de HEAK-ers op niveau. Diete werd 58ste (beter dan vorig jaar) en Kim 71ste.
Bij de tweedejaars miniemen werd het zoals verwacht een tweestrijd tussen Kato en Renee Eykens. Deze keer was Kato de snelste in de spurt na een tactisch goede wedstrijd. Nina liet zich in de start wat wegdrummen en moest van ver terugkomen zodat ze op het laatste met een 11de plaats net buiten de top10 viel. Ook Jorlie verdedigde zich kranig met een 87ste plaats.

Janne bouwde bij de kadetten meisjes 95 haar wedstrijd goed op zodat ze tevreden mag zijn met haar 59ste plaats.
Bij de kadetten jongens 95 bevestigde Arne zijn goede trainingstijden. Na een zeer sterke wedstrijd werd hij 8ste. Door ziekte is de conditie van Brent wat minder maar hij toonde toch karakter door nog 64ste te worden.

Onze meisjes scholieren 93 zorgden voor een spannende wedstrijd. Door een versnelling in de laatste ronde kon Aria haar laatste concurrente afschudden en werd ze zo verdiend Belgisch Kampioene. Ook Esther zorgde voor een sterke prestatie door 6de te worden. Bij de tweedejaars scholieren werd Goele knap 10de en hiermee bereikte ze haar vooropgesteld doel.
Bij de jongens scholieren 92 had het weekje vakantie duidelijk deugd gedaan bij Glenn want hij liep zijn sterkste wedstrijd van het winterseizoen met een 30ste plaats al resultaat.

Antse en Marte zorgden er mee voor dat VMOL bij de pupillen meisjes het clubklassement won. Bij de miniemen meisjes zorgden Kato, Nina, Diete en Kim voor een 4de plaats in het clubklassement.


Met 2 titels en nog 4 bijkomende top-10 plaatsen heeft het 'kleine' HEAK laten zien tot waartoe het in staat is. Een dikke proficiat aan alle atleten en aan het trainersteam