zondag 29 januari 2006

Belgen presteren in het land van de kaas.

Ik kreeg vanmiddag een sms van Karel dat hij derde was geworden te Venray en dat de overwinning in het Limbra-crosscriterium hem niet meer kon ontglippen. Proficiat Karel. (Zie eveneens vorige bericht.)

En ze zullen het vandaag geweten hebben in Nederland. Want buiten onze Karel gingen ook nog enkele van onze jongere atleten (diegene die gerust hebben in Lommel of Mol) vandaag de benen nog eens testen in Kerkrade, dit met het oog op het komende PK.

Onze atleten kregen aan het kasteel Rolduc een vernieuwde omloop voor de voeten, ook voor de jongeren was ditmaal namelijk de helft van de "beruchte" heuvel van de partij. Voor de pupillen twee rondjes van een goede 750 meter, goed voor zo'n 1500m in totaal.
Hierbij even van de verslaggever ter plaatse.

Nina Daelemans nam tezamen met Nijs Jana (Atla) een blitzstart, bleef dan even in het spoor van de tweedejaars pupil, (dus een jaar ouder) en nam dan na een mooie race in de tweede klim vlot de maat van Jana. Eénmaal op de piste werd de voorsprong alleen nog maar uitgebouwd. Aan de finsch van het toch ruim 75m. Eén en twee voor België. Hup op dat mooie ronde podium met de mooie gouden kleuren. Je eerste internationaal succes is binnen Nina.

Arne Achten zou het niet gemakkelijk krijgen, hij wist dat hij het moest het opnemen tegen de Limburgse Kampioen van Nederland, Jeffrey ..... Na de eerste ronde waren er nog twee leiders, Jeffrey en ja hoor, onze Arne. Arne bleef mooi in het spoor of naast Jeffrey lopen en hield zijn "Oranje" tegenstrever in het oog. Opnieuw zorgde de klim weer voor de schifting en blijkbaar leren ze niet snel in Nederland want net op dezelfde plaats op de heuvel als waar Nina ging, ging nu ook Arne aan de haal. Nog enkele keren achterom kijken om zeker te zijn dat hij er van af is. Tja, de trainer kan zeggen wat hij wil eh. En dan doortrekken op de piste waar Jeffrey het al begrepen had. Mooie winst voor Arne en net zoals Nina op dat mooie gouden podium.

Als derde kwam Glenn Kelchtermans aan de start. Deze cadetten mochten zelfs al twee grote ronden (totaal 3300meter) en tweemaal de volledige berg afwerken. Glenn kwam na een vrij goede start tijdens de tweede afdaling aansluiten bij de eerste Nederlander, die op dat ogenblik in derde positie liep. Bergaf was Glenn duidelijk sneller. Ondertussen was Rafaël Nulens op weg naar winst en was de tweede plaats voor een jongen uit Gelsenkirchen (D). Tijdens de tweede grote klim richting de piste voerde Glenn de forcing en ja hoor, les goed geleerd, net op dezelfde plaats als Nina en Arne ging Glenn op weg naar de derde plaats. Een mooi internationaal podium met een Belg, een Duitser en opnieuw een Belg. Een mooie opsteker voor hem was de korte afstand dat Glenn achter Nulens binnenkwam. De klierkoorts zal dan blijkbaar toch langzaam uit de benen zijn.

Aan alle drie de atleten nogmaals proficiat. Jullie hebben een mooie, verstandige en sterke koers gelopen. Knap gedaan mannen, en ......dame.
Jullie aanwezige trainer.