zondag 27 augustus 2006

HEAK wint de Bernhezeloop-estafette

In Heeswijk-Dinther werd tijdens de Bernhezeloop een estafette gehouden over 4 x 5 Km. HEAK was met een ploeg vertegenwoordigd : Karel Teunkens, Gert Claes, Peter Kelchtermans en Ricky Meylaers. Als enige Belgische ploeg waren ze van plan om de Hollanders het leven zuur te maken.

Volgens goede gewoonte was Karel de startloper. Na een snelle start kreeg hij 2 tegenstanders in zijn spoor. Tot de derde kilometer werd er tactisch gelopen. Daarna plaatste Karel een versnelling en zo kwam hij bij de eerste wissel met 25 seconden voorsprong op Henk Van Eck (blijkbaar de grote favoriet, volgens de speaker).

Gert had de pech om tegen de regionale topper Peter Heusschen te moeten lopen. Ondanks hevig verweer kwam deze meter voor meter dichterbij en 500 meter voor het einde stormde hij
Gert voorbij. Met zijn laatste krachten wist Gert de achterstand zo klein mogelijk te houden.

Peter ging dadelijk in de achtervolging en had meteen succes. Onze tegenstrevers hadden blijkbaar hun beste pijlen al verschoten tijdens de 2 eerste rondes. Peter ging onmiddelijk door en liep daarbij bijna letterlijk de longen uit zijn lijf. Een voorsprong van 2 minuten was het resultaat.

Ricky vertrok ook weer supersnel met als doel een goede tijd. De overwinning was al zo goed als binnen. Met als mikpunt de begeleidende fietser liep hij een snelle 5km.
De laatste 100 meter werd in groep afgelegd en onder luid applaus werd de finish bereikt in
1:07:58 --> een nieuw parcoursrecord.

De HEAK-ploeg samen met supporters Antse, Diete, Brent, Glenn, Cindy en Sonja was een opgemerkte verschijning te Dinther. Zowel speaker als leden van de organisatie kwamen ons na de wedstrijd feliciteren en bedanken voor de deelname.
Het werd dus een meer dan geslaagde clubactiviteit.