zondag 1 oktober 2006

Singelloop te Breda

De organisatoren van de Singelloop in Breda, een internationale halve marathon, hadden 4 HEAK-leden (Ronny, Ricky, Peter en Karel) uitgenodigd om aan hun wedstijd deel te nemen. Ook Eric Hendrickx koos voor deze zowel qua kwaliteit als kwantiteit sterk bezette wedstrijd.

Dat Ronny Agten in goede forme zit kan iedereen zien tijdens de trainingen en wedstrijden. Ook zijn eerste halve marathon sinds lange tijd werd afgesloten in een heel sterke tijd : 1:11:10. Hiermee behaalde hij een verdiende eerste plaats bij de masters M45.

Ricky Meylaers begon aan zijn tweede halve marathon met slechts één doel : beter doen dan de vorige keer. Hij slaagde hierin door te eindigen in 1:16:41, een dik p.r. In een deelnemersveld met Kenianen, Marokkanen en Belgische en Nederlandse toplopers was dit goed voor een 28ste plaats.

Karel Teunkens sukkelt de laatste maanden met allerhande kleinere blessures. Zo moest hij de halve marathon starten met pijnlijke hamstrings. Hij wist de pijn te verbijten en bereikte de eindmeet in 1:20:15. Goed voor een vierde plaats bij de masters M40.

Eric Hendrickx liep een verstandige wedstrijd. Door vooral niet te snel te starten en een constant tempo aan te houden kwan hij aan in 1:42:10, ook voor hem een persoonlijk record.

Trainer Peter Kelchtermans liet zich ook van zijn beste zijde zien. Het eerste halfuur was hij haas en vooral tempobewaker voor Ricky. Daarna liet hij zich afzakken om Karel de nodige moed in te spreken. Vervolgens snelde hij naar de finish om zijn atleten te zien aankomen. Hoeveel clubs beschikken over zo'n gedreven trainer ?

Tijdens de afsluitende familieloop lieten zowel Arne Agten als Glenn Kelchtermans zich opmerken.