maandag 23 april 2007

Enschede : halve marathon en 10 kilometer

Naar goede jaarlijkse gewoonte stond op uitnodiging van de Nederlandse politie (Harry) ook dit jaar de wedstrijd in Enschede op het programma. Harry had de zaken weer prima geregeld : zowel verblijf, ontbijt, wedstrijd en après-loop waren 100% in orde.

Trainer Gert Claes nam de 10 kilometer voor zijn rekening. Hij eindigde op een mooie 11de plaats in 36:53. Bovendien hielp hij het bedrijventeam van de Nederlandse Politie naar de overwinning en mocht hiervoor op het podium.

Bij de halve marathon hadden we 5 HEAK-deelnemers. Ronny Agten haalde een 8ste plaats totaal en werd 1ste in de categorie M45 (1hr 13:13). Ricky Meylaers kreeg het de laatste kilometers moeilijk maar eindigde toch in 1hr 16:40. Ook voor Peter Kelchtermans waren de laatste loodjes het zwaarst (1hr 18:49). De warmte maakte het voor de deelnemers vooral in het tweede deel van de wedstrijd extra zwaar.
Karel Teunkens had zijn midweek-wedstrijd (10km in 34:58) nog in de benen en besloot na 4 km om er een stevige training van te maken (1hr 25:50). Trainer Patrick Jansen liep de halve marathon uit ondanks een heel minimale voorbereiding (1hr31).
Ook hier mochten nog 3 HEAK-ers op het podium voor de bedrijvencompetitie. De eerste ploeg van de politie (met Ricky) werd overwinnaar en de tweede politieploeg (met Peter en Karel) werden tweede.