donderdag 19 juli 2007

Fortis Loopfestijn Voorthuizen

Op woensdagavond werd in het Nederlandse Voorthuizen het Fortis Loopfestijn gehouden. De organisatoren hadden voor een heel sterk deelnemersveld gezorgd : lopers uit Kenia, Ethiopie, Burundi aangevuld met Nederlandse en Belgische toppers. 3 HEAK-ers (Ronny Agten, Peter Kelchtermans en Karel Teunkens) voldeden aan de limiet om deel te nemen aan de prominenten-wedstrijd.

Door het warme weer en een lange weg met tegenwind liep iedereen op deze 10 kilometer een langzamere tijd dan gewoonlijk. De Keniaanse toppers slaagden er net niet in om het parcoursrecord te verbreken. Ronny (pas terug uit verlof) liep toch een beresterke wedstrijd, hij werd 2de M45 in 32'41. Peter was op weg naar een snelle tijd maar moest in de tweede wedstijdhelft gas terugnemen (36'04 : 11de M35). Karel heeft nog een tekort aan snelheidstraining en moest het grootste deel van de afstand afwerken tegen snelle-duurloop tempo (36'51 : 6de M40).

Besluit : een mooie wedstrijd, prima onthaal van de atleten door de organisatoren, zeker de moeite om de verplaatsing te maken naar Voorthuizen.


Ronny : vechtend om in het groepje te blijven



Peter met in zijn spoor Anja Smolders