zondag 9 september 2007

Halve Marathon Deurne

Voor de 22ste Helicon Halve Marathon te Deurne had de organisatie gezorgd voor een sterk deelnemersveld. Naast de Nederlandse atleten waren er lopers uit Moldavie, Tsjechie en Oekraine. Tevens was er een delegatie van bevriende Engelse en Duitse clubs. En last but not least de Belgen met daarbij 4 HEAK-ers.

En deze HEAK-ers (Ronny Agten, Ricky Meylaers, Peter Kelchtermans en Karel Teunkens) lieten zich al direct zien in de wedstrijd. Na 1 kilometer had er zich een kopgroep van 12 man gevormd met daarin alle HEAK-ers. Spijtig dat er geen ploegenklassement was.

Ronny werd uiteindelijk 2de in de wedstrijd (1hr 10'55) en won met groot overwicht het klassement bij de Masters45. Ricky had na 5 kilometer al 'zware benen' (logisch tijdens de marathonvoorbereiding) maar leverde toch een goede prestatie. Hij werd 3de senior in 1hr 13'27, en was daarmee de enige nederlandssprekende op het seniorenpodium. Peter liep een constant tempo en kwam daarmee uit op 1hr 14'15 : een 4de plaats in een heel sterk bezette Masters40-reeks. Karel liep deze wedstrijd als laatste voorbereiding op de komende provinciale kampioenschappen Masters en eindigde zonder echt diep gegaan te zijn in 1hr 17'21 (6de master40).

Knappe prestaties, mooie omloop, prima organisatie : zeker de moeite om volgend jaar terug naar Deurne te gaan.