zondag 27 januari 2008

Resultaten dit weekeinde

Een verslag van een gelukkige trainer (en papa) :

De Nederlanders hebben het weer geweten dit weekend, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen kwam Heak weer sterk uit de hoek.
Sommige van onze jeugdige atleten liepen Lommel als laatste vooorbereiding op het PK, andere kozen dan weer voor de cross in het Nederlandse Kerkrade.
Gezien in Nederland de cross met enkele groepen tezamen wordt gelopen is het af en toe uitkijken geblazen met die oudere atleetjes of met de dames die met onze heren lopen. Onze Heak-ers gaven echter geen krimp.

Kerkrade:
Eerst waren Nina en Diete aan de beurt - een cross met de dames 1998/1997/1996 en 1995 tezamen. Nina vloog er van in het begin in en ze zagen ze dan ook niet meer terug - vlotjes 1e - knap gelopen Nina. Diete wou vandaag ook eens laten zien dat die grotere dames daarom niet harder kunnen lopen en werd zeer knap 6e in totaal maar 2e (op 17) bij de meisjes 97 en verdiende haar eerste crosspodium.
Vervolgens kwamen Arne en Brent, samen met de cadetten dames aan de start. Arne zei dat hij geen meisjes voor zich wou en liet er dan ook vlak na de start geen gras over groeien om met ruime voorsprong te winnen - 1e Arne. Brent ging even mee met Arne en zo moest ook de laatste man in de kopgroep (Macd-er Voorter Pieter-Jan) lossen. Brent vervolledigde zijn wedstrijd netjes tussen de eerste cadetten-dames (op z'n gekende 30" van Arne) en werd mooi 2e - na Tongeren zijn 2e podium deze winter. Met Pieter-Jan als derde werd het een volledig Belgisch podium in deze wedstrijd.
Glenn kwam als laatste aan de beurt en moest samen met de juniors, de korte cross, de recreanten en de dames senioren en masters starten. Een ware massastart. Om niet tussen de massa te geraken was een snelle start gewenst. Glenn liet zich niet doen en draaide als eerste de piste op. Gezien de afstand echter al 5000m bedroeg kreeg hij van mij het advies zijn eigen tempo te zoeken en zijn wedstrijd goed in te delen. Iets wat hij zeer goed opvolgde met een 3e plaats als verdienste in een mooie 19'33". (3'55" per km op zo'n cross met 2 zware hellingen) - sterk ! (ook al is het door de papa gezegd).
Dus m.a.w. een geslaagde generale repetitie met 5/5 podiumplaatsen.

Met nadien ook nog een knappe 2e plaats van voorzitter Karel (Marcel) in de cross te Goirle werd het zelfs 6/6.

En het hield niet op !!
Vervolgens kreeg ik een tof sms-je van onze Kaat die met een knappe 2'31" op de 800 meter derde 1e jaars-cadet was geworden op het KVV-indoor. Zeer knap gedaan Kaat !! Je verdient dit, je inzet en houding op training mag een voorbeeld zijn.

En dan onze wegpiraten !!
Vervolgens kreeg ik een telefoontje vanuit Best waar Ronny en Ricky hun nieuwe zomerseizoen op gang trokken met een eerste halve marathon. Een halve marathon met als doel "kijken hoe ver we na de winter nu al staan". En het zit goed - Ronny werd 2e in totaal en ook 2e master in 1hr11'32", Ricky werd 4e in totaal maar ook 2e senior in een mooie 1hr13'53" (Beiden zaten echter nog in het grote peloton na een langzame en afwachtende eerste 5km). En dit als start van het seizoen............