zondag 7 september 2008

BK Kadetten en Scholieren te Izegem

4 HEAK-kadetten en scholieren haalden dit jaar de limiet om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap. Op zich is dit al een hele prestatie en een beloning voor het presteren tijdens deze zomer.

Kaat werd ingedeeld in de 3de reeks van de 800 meter bij de kadetten. Ze liep een goede eerste wedstrijdhelft maar had een mindere tweede ronde. Ondanks dit mag haar 2'29:17 toch nog gezien worden.

Bij de 1500 meter kadetten hadden we 2 deelnemers. In de eerste reeks nam Esther direct plaats in de groep en ze liep een sterke wedstrijd. Een derde plaats in de reeks met bovendien alweer een persoonlijk record : 5'01:51.

In de tweede reeks kwam Aria aan de start samen met de andere titelkandidaten. De eerste kilometer werd gelopen met een kopgroep van acht. Daarna kwam de versnelling en Aria bleef tot de laatste meter in strijd voor de derde plaats. Ze kwam hiervoor nipt te kort maar toch een prestatie die kan tellen : 4de plaats met een nieuw p.r. : 4'43:39.

Op zondag werd nog de 2000 meter steeple bij de scholieren gelopen. Ondanks een trainingsachterstand wilde Goele er toch het beste van maken. En hier is ze zeker in gelukt : een 5de plaats in 8'03:82.