zondag 14 december 2008

EK Brussel

In het kader van het EK in Brussel werd voor de jeugd de SPAR Iris Youth Run gehouden. Deze wedstrijden telden mee voor de Crosscup en werden gehouden op een zeer snelle omloop.

Bij de miniemen nam Kato een blitzstart waarmee ze bijna iedereen het nakijken gaf. Een tweede versnelling in de laatste 100 meter was genoeg om haar laatste concurrente af te schudden en zo verdiend te winnen.
Ook bij de scholieren werd het een zeer snelle wedstrijd met een sterke bezetting. Favoriete Zenobie Vangansbeke vertrok als een pijl en Aria was de enige die haar het vuur aan de schenen durfde te leggen. Deze moed werd beloond met een prachtige tweede plaats. Ook zus Esther liep een beresterke wedstrijd. Zij vertrok in het tweede groepje en moest enkel op het laatste een mogelijke podiumplaats laten gaan.
Onze meisjes bewezen hiermee dat ze niet enkel op een zwaar parcours (Mol) maar ook op een snelle omloop tot de top behoren.

Heak had ook nog een vierde vertegenwoordigster. Op de openingsceremonie mocht Diete helpen bij de voorstelling van de ploegen (Denemarken) : een hele belevenis