maandag 9 februari 2009

Verslag PK Herentals

Benjamins

Als eerste mocht Jef het toen nog halfbevroren parcours op. Hij nam direct een blitzstart en nam als eerste de bocht. In de tweede bocht werd Jef nog gehinderd door iemand van de organisatie maar hij bleef aan de leiding samen met een loper van Arac. In de spurt moest hij nog 1 loper laten terugkomen maar een welverdiende 3de plaats was zijn beloning. Bij de tweedejaars zat Senne in het peloton maar hij probeerde plaats voor plaats te verbeteren. Uiteindelijk werd hij mooi 16de (van 56 deelnemers !).

Pupillen

Antse was van bij de start ook in de kopgroep. Meermaals probeerde ze om bij de eerste 3 te lopen maar ze kwam net iets te kort. Toch mag ze tevreden zijn met een goede 5de plaats. Bij de pupillen 98 liep Marte haar sterkste wedstrijd van het winterseizoen. Op 48 deelnemers werd ze mooi 12de. Ook Nele wist met een 27ste plaats nog een heleboel meisjes achter zich te laten.
Bij de jongens bleef Dries de eerste ronde rond de 10de plaats hangen om daarna met een sterke 2de wedstrijdhelft nog door te stoten naar de 5de plaats. Siebe en Wout bleven in elkaars buurt en werden 37ste en 39de.

Miniemen

Maya, Diete en Kim moesten van bij de start al direct plaatsen proberen goed te maken in een sterk bezette reeks. Met een 17de, 22ste en 27ste presteerden ze alle 3 op hun normale niveau. Bij de tweedejaars nam Kato de leiding met favoriete Renee Eykens in haar spoor. Het tempo werd constant hoog gehouden en op een 200 meter voor het einde moest Kato een paar meter prijsgeven. Een prachtige wedstrijd met een 2de podiumplaats als resultaat. Revanche in Oostende ?

Kadetten

Zoals we van Janne gewoon zijn kon ze de hele wedstrijd haar tempo blijven volhouden met een plaats een de middenmoot (19de)als gevolg. Bij de jongens nam een Arne een superstart zodat hij als eerstejaarskadet in de kopgroep zat. Hij bleef zelfs deze plaats verdedigen na een ronde tot hij last kreeg van krampen. Brute pech want er had veel meer ingezeten dan de 13de plaats.

Scholieren

HEAK boven bij de meisjes scholieren. Met Aria, Esther en Goele hadden we 3 vertegenwoordigers in de kopgroep. Bij de eerstejaars waren Aria en Esther veel te sterk voor de concurrentie. Goele bleef zolang mogelijk aanklampen maar viel bij de tweedejaars net buiten de podiumplaatsen. Zeker een bevestiging dat ze op de weg terug is. Natuurlijk waren onze jongens scholieren ook van de partij. Vlak voor de start kregen ze nog een korte bui te verwerken zodat het parcours al wat zwaarder kwam te liggen. Ook dit is een reeks met heel wat 'snelle jongens' zodat onze atleten de steun van de supporters nodig hadden. Glenn zette zich in het tweede groepje en bleef de hele wedstrijd op karakter strijden voor elk plaatsje. Hij werd 17de bij de tweedejaars. Iets verderop volgde Wouter die zich ook bleef inzetten voor een goed resultaat. Hij werd ook 17de bij de eerstejaaars.

Seniors/Masters

Bij de masters50 haalde Josee een mooie 7de plaats. Het verschil met plaatsen 4 tot 6 was niet eens zo groot en dat terwijl het parcours bijlange nog niet modderig genoeg was voor Josee. Bij de seniors kon Saartje niet aanpikken bij het groep voor haar en ze liep dus een eenzame wedstrijd. Toch kon ze haar tempo goed houden zodat haar achtervolgsters ook niet terugkwamen (15de plaats). Karel heeft nog een trainingsachterstand zodat hij de start niet kon verteren. Eenmaal terug op adem maakte hij nog vele plaatsen goed en werd hij 14de bij de masters45.

Zoals steeds was het PK in de provincie Antwerpen sterk bezet. Maar ook hier kunnen de HEAK-atleten hun mannetje staan. Op naar het BK in Oostende........