zondag 1 maart 2009

Belgisch Kampioenschap Veldlopen

*****ARIA en KATO BELGISCH KAMPIOEN*****

Antse mocht voor HEAK als eerste het veld in bij de pupillen 99. Zij zorgde al direct voor een eerste knalprestatie door als 7de te eindigen op amper 2 sec. van de provinciaal kampioene.
Bij de pupillen 98 hadden we met Marte en Loran 2 deelnemers. Op een totaal van 94 aankomsten werden ze 39ste (Marte) en 69ste (Loran). Knap gelopen.

Bij de pupillen jongens 98 had Dries D. een iets mindere start waardoor hij in dit sterke veld vele plaatsen moest goedmaken. Hij werd uiteindelijk nog mooi 22ste. Ook Siebe (79ste) en Dries T. (84ste) deden het goed.

Volgende reeks was de miniemen meisjes 97. Ook hier waren de HEAK-ers op niveau. Diete werd 58ste (beter dan vorig jaar) en Kim 71ste.
Bij de tweedejaars miniemen werd het zoals verwacht een tweestrijd tussen Kato en Renee Eykens. Deze keer was Kato de snelste in de spurt na een tactisch goede wedstrijd. Nina liet zich in de start wat wegdrummen en moest van ver terugkomen zodat ze op het laatste met een 11de plaats net buiten de top10 viel. Ook Jorlie verdedigde zich kranig met een 87ste plaats.

Janne bouwde bij de kadetten meisjes 95 haar wedstrijd goed op zodat ze tevreden mag zijn met haar 59ste plaats.
Bij de kadetten jongens 95 bevestigde Arne zijn goede trainingstijden. Na een zeer sterke wedstrijd werd hij 8ste. Door ziekte is de conditie van Brent wat minder maar hij toonde toch karakter door nog 64ste te worden.

Onze meisjes scholieren 93 zorgden voor een spannende wedstrijd. Door een versnelling in de laatste ronde kon Aria haar laatste concurrente afschudden en werd ze zo verdiend Belgisch Kampioene. Ook Esther zorgde voor een sterke prestatie door 6de te worden. Bij de tweedejaars scholieren werd Goele knap 10de en hiermee bereikte ze haar vooropgesteld doel.
Bij de jongens scholieren 92 had het weekje vakantie duidelijk deugd gedaan bij Glenn want hij liep zijn sterkste wedstrijd van het winterseizoen met een 30ste plaats al resultaat.

Antse en Marte zorgden er mee voor dat VMOL bij de pupillen meisjes het clubklassement won. Bij de miniemen meisjes zorgden Kato, Nina, Diete en Kim voor een 4de plaats in het clubklassement.


Met 2 titels en nog 4 bijkomende top-10 plaatsen heeft het 'kleine' HEAK laten zien tot waartoe het in staat is. Een dikke proficiat aan alle atleten en aan het trainersteam