zondag 7 juni 2009

GIBO/OLC loop te Ootmarsum

Het is ondertussen een traditie geworden : ook dit jaar trok een HEAK-delegatie naar het gezellige stadje Ootmarsum voor een stratenloop. Zoals gewoonlijk had Harry alles weer prima geregeld en werden we hartelijk ontvangen.
Ricky, Peter en Eric hadden Aarhus nog in de benen maar toch werd er nog snel gelopen. Ricky moest de 2 koplopers al snel laten gaan en maalde de kilometers af in zijn eigen tempo, goed voor een 3de plaats (10km in 33'49). Peter had aan 1 versnelling genoeg om overtuigend winnaar te worden bij de veteranen 40+ (35'03).
Eric zit in zijn marathonvoorbereiding en liet in Ootmarsum zien dat de snelheid al goed zit. Op het niet zo gemakkelijke parcours (4 x de heuvel naar de kerk) liep hij met 39'33 een p.r. en werd hij 5de senior. Karel was meegekomen als supporter maar 10 minuten voor de start werd beslist op mee te joggen. Hij was 6km tempomaker voor Eric en liep dan rustig binnen om zijn gekwetste voet te sparen (40'41).
Het verenigingsklassement werd dit jaar weer gewonnen door 'De Rode Duivels' (David Stevens, Ricky, Peter en Karel). Eric was ingedeeld bij 'Het Goede Doel' en mocht als 3de vereniging ook op het podium.