woensdag 13 januari 2010

6 HEAK-ers geselecteerd voor WK (ISF) voor scholen !

Om naar het wereldkampioenschap voor scholen (ISF) te Liptovsky Mikulas in Slowakije te mogen , dient er vooraf een selectiewedstrijd gelopen te worden.
Voor België vond die vandaag plaats op de para-terreinen van Schaffen (Diest).
De ploeg (minstens 6 personen ) van de meisjes van Don Bosco Hechtel bestond volledig uit HEAK-ers. Aria en Esther Schouten ambieerden een plaats bij de eerste zes atleten om alzo zich rechtstreeks te plaatsen. Janne Truyers en Mara Wynant wilden gewoon een degelijke wedstrijd lopen en kijken waar het schip strandde. Linde Truyers en Melanie Perik vervolledigden de ploeg zodat men aan de gereglementeerde 6 lopers kwam. Knap team-work dus ... !
Al vlug was duidelijk dat Aria en Esther bij de eerste zes lopers zouden eindigen.
Uiteindelijk werden ze vierde en vijfde. Opdracht volbracht !
Maar... Janne en Mara deden het ook voortreffelijk. Halfkoers werd duidelijk dat ze op de wip zaten met de sportschool KA2 Hasselt om het ploegenklassement te winnen.
Met een dertiende (Janne) en zeventiende (Mara) plaats lukte dit dan ook !
Als eindwinnaars van het ploegklassement mag het hele team in april aan het WK deelnemen.

Bij de jongens-ploeg Don Bosco ook twee HEAK-ers : Arne Agten en Wouter Denorme.
Ze kregen meer dan vijf kilometer voor de kiezen. Arne (top 10) deed het als 'youngster' heel erg goed ! Ook Wouter gaf het beste van zichzelf !

De Hechtelse ploegen werden begeleid door hun sportleraren Ronny Agten (HEAK) , Tanja en
David.
Natuurlijk kon onze hoofdcoach Peter het ook niet laten om zijn atleten aan te moedigen en bij te staan met goede raad !

Foto volgt nog !