zondag 6 juni 2010

Belg. Kamp. berglopen te Malmedy (5 juni)

Puur voor het plezier, de ervaring en uit nieuwsgierigheid trokken enkele HEAK-ers , zonder enige specifieke voorbereiding, naar het Belgisch Kampioenschap berglopen te Malmedy.

Goele Truyers mocht bij de junioren (4 dlnm.) de spits afbijten. Ze kreeg een vlakke aanvangsfase van 1 km met daarna 2500 m (1000 m asfalt / 1500 m grind- en zandpad )ferm klimmen voor de kiezen. Goele ging in het zog van de titelverdedigster (Florence De Cock - 2 WK-deelnames) lange tijd mee. Ze moesten beiden de snelle aanvangsfase bekopen en dienden af en toe zelfs te wandelen. Florence was duidelijk beter in de laatste km en Goele behaalde zodanig de tweede plaats (zilver) op 45 sec. Dit leverde haar totaal onverwacht nog een ticket op voor het EK berglopen te Bulgarije en het WK te Sloveniƫ.

De broers Glenn en Brent Kelchtermans (junioren in het berglopen) en trainster Nancy Kelchtermans moesten een uiterst zwaar en wisselend hoogteparcours met steile afdalingen, onbeloopbare paden,..., van 5500 m afwerken. Je zou het gezien moeten hebben... !

Glenn(goed in doen de laatste weken) liep echt sterk en eindigde als zesde junior. Hij wist bijvoorbeeld de derde vrouw (Manuela Soccol) voor te blijven.
Brent ,die zijn achterstand door zijn kwetsuur tracht weg te werken, was blijkbaar in zijn nopjes in deze helse omstandigheden. Hij werd nog tiende bij de junioren.
Nancy zou zich helemaal smijten en dubbel plooien om uit te lopen. Dat deed ze ook ! En als kers op de taart mocht ze de bronzen medaille omhangen ! (vrouwen +35)

Erik Hendrickx kreeg de twijfelachtige eer om de omloop van 5,5 km twee keer af te werken.
Onze ultraloper werd zesde bij de mannen +35.