zaterdag 28 mei 2011

PK Steeple - Booischot (27/05)

4 HEAK-deelnemers en ...  4 medailles !

Cadet Maya Corstjens mocht de spits afbijten  (tevens een debuut) op de 1500 m steeple.
Ze deed dit heel knap met een mooie derde plaats (brons). Sensatie en verwondering bij de toeschouwers naast het veld want Maya is zowat de enigste vrouwelijke atlete die de waterbak neemt zonder haar voet op de balk te zetten.  (5:43:83 - 1500m steeple)

Scholier Janne Truyers moest lange tijd strijd leveren voor de derde plaats. Na elke balk versnelde ze een beetje om de tegenstreefster af te matten. Dit rendeerde : brons ! Door een val van nummer 2 in de laatste waterbak en een sterke eindjump kwam ze nog erg dicht bij het zilver  (2 sec.)
(8:16:47 - 2000 m steeple)

Junior Goele Truyers zat met twijfels omdat ze dit pisteseizoen nog niet voor het langere werk koos.
"Geen zorgen," zei coach Peter Kelchtermans, "met je conditie van de laatste weken gaat het lukken!".  Gelijk had ie want Goele behaalde voor de vijfde keer op rij de provinciale titel  (goud) en verpulverde haar persoonlijk record met 43 sec. tot 11:22:43.  Dit bleek achteraf ook nog eens een provinciaal record te zijn !

Junior Glenn Kelchtermans had dit pisteseizoen nog geen balken gezien wegens zijn voorbereiding op de traithlon. Maar steeple heeft ie altijd graag gedaan vandaar...   Zoals we hem kennen , ging hij er helemaal voor met als resultaat ook een medaille : brons !
Glenn haspelde zijn 3000 m steeple af in 11:15:53 .