dinsdag 6 september 2011

Triathlon Balen (04/09)

Just for fun
Tony Steurs (van Berenice) besliste in laatste instantie om deel te nemen. Ook Diete Kelchtermans was van de partij. Hoofddoelstelling : Ervaring opdoen.
Beiden begrepen achteraf dat er op sommige onderdelen nog werk aan de winkel is maar daar kan aan gewerkt worden !  Toch knap gedaan, hoor !

één achtste triathlon
Glenn Kelchtermans liet een heel sterk zwemnummer zien en kwam als 31ste op 131 deelnemers uit het water. Vervolgens kon hij nog een eerste goede fietsronde afwerken maar daarna speelde de ontbrekende
conditie parten. Heel normaal na een inactiviteit van 5 weken !
Toch maakte hij de wedstrijd nog mooi af met een 4de plaats bij de H18.
Dit bevestigt alleszins zijn potentieel in deze zware sportdiscipline. Met een goede conditie kan Glenn er vast en zeker nog minuten van 'afknijpen'.

Birgit Massagé kwam als tweede HEAK-er over de meet. Zij had, naar eigen zeggen, een veel beter gevoel bij het zwemmen dan in haar vorige triathlon te Leopoldsburg. Na een sterk fietsnummer kreeg ze jammer genoeg wat steken bij het lopen. Maar toch een knappe 2de plaats bij de dames DU23.

Brent Kelchtermans debuteerde en kwam als derde HEAK-er over de meet. Enkel het zwemmen (in open water) moet nog verbeteren maar hij toonde toch al eens sterk fiets- en loopnummer. Zijn woorden na de wedstrijd : "Dit doe ik nog opnieuw maar ik ga eerst trainen op het zwemmen in een kanaal !"
Brent werd uiteindelijk 6e in de H16.

1/4 triathlon
Ruben Geys kwam , na zijn sterke prestatie in Lommel, als DE thuisfavoriet aan de start.

Jammer genoeg had hij deze keer niet de beste benen. Hij kende een off-day na een zwaar en mooi seizoen.
Als je in die mindere dag dan toch nog 5de algemeen wordt, kan je spreken over 'natuurlijke klasse'.
Toch nog een mooie afsluiter van een supergoed zomerseizoen.
En ...vroeg of laat schrijft Ruben ook deze thuiswedstrijd op zijn naam.

Ook wederom veel HEAK-supporters aan de kant ! Een opsteker voor de atleten !