maandag 10 september 2012

BK junioren en beloften : 2 x brons Moeskroen (09/09)

In het verre Moeskroen ,op één van de mooiste pistes van het land, vond zondag het Belgisch Kampioenschap voor junioren en beloften plaats.

Belofte Goele Truyers moest vroeg uit de veren want in de voormiddag kwam ze al aan de bak op de 800 m. Omdat niemand het initiatief wilde nemen, dicteerde Goele vanaf het begin van de wedstrijd de wetten.
Toch deed ze dit te voortvarend met een supersnelle eerste ronde. In de laatste lijn moest ze dit bekopen. Het melkzuur verkrampte de benen. Toch kon ze nog vlot het brons omhangen en een plak was uiteindelijk het doel.  (2.21.72)

Junior Aria Schouten had serieuze tegenstand op de 1500 m. Het werd een trage ,gesloten koers. De 1000 m werd gerond in 3 min 15.  Aria vond het toen welletjes en ontketende 'de oorlog'.  Dit resulteerde uiteindelijk ook tot het brons.  (4.43.85)

We dachten dat junior Esther Schouten voor een drie op drie zou zorgen en minstens ook brons zou halen.
Toch kende ze net op het BK die ene off-day die ze het hele zomerseizoen nooit heeft gehad. Tot meer dan half koers was er geen vuiltje aan de lucht maar plots stokte het ... Spijtig !  Maar dat is sport en ze heeft al meer dan eens bewezen dat ze een sterke 5000 m- loopster is.  (4de - 19.15.39)

Een derde plaats voor Goele  (Met dank aan de huisfotograaf van ACME die ons de foto ongevraagd bezorgde.)