maandag 22 oktober 2012

Lotto Crosscup Relays - Gent (21/10)

Het veldloopseizoen gaat de laatste jaren van start met een aflossingswedstrijd (relays) op de Blaarmeersen te Gent. Nog voor het eerste startschot viel was er al een record gebroken met niet minder dan 660 ploegen van 3 personen die zouden deelnemen. Van een succes gesproken...

Daphne Davids vervolledigde de VMOL-ploeg bij de pupillen meisjes. Ze kreeg de stok als tweede van startloopster Yinthe en verdedigde zich kranig.  Uiteindelijk behaalde de ploeg een knappe zevende plaats op 68 ploegen.

Goran Duijsters volgde het goede voorbeeld van de meisjes.  Met zijn makkers Seppe en Bent behaalde hij bij de pupillen jongens de zesde plaats op 77 ploegen.

Rosanne (VMOL), Marte Truyers en Antse Meylaers verdedigden onze wit-blauwe kleuren bij de cadetten meisjes.  Marte nam rond de 21ste positie de stok van Rosanne over. Tussen al die boomlange dames weerde ze zich kranig maar moest toch enkele plaatsen prijsgeven. Slotloopster Antse liet de turbo aanslaan en liep naar de 26ste plaats op 60 ploegen.

Jef Deckx depanneerde in laatste instantie onze cadettenploeg bij de jongens. Werkelijk David tussen ik-weet-niet-hoeveel Goliaths...  Maar onze 'kleine' ging er als een speer vandoor !  Siebe Corstjens nam gezwind over en kon enkele plaatsen terugwinnen. Dries Deckx mocht de laatste 1500 m voor zijn rekening nemen en leidde de ploeg naar een 40ste plaats op 63 ploegen.

Bij de scholieren meisjes kwam er ook een volledige HEAK-ploeg aan de start. Kim Vanharen , onze diesel, liep een goede eerste kilometer en gaf de stok over aan Diete Kelchtermans. Die kliefde met al haar hebben en houden door het zand om de stok door te geven aan Maya Corstjens. Natuurlijk haalde die weer haar gekende inhaalrace uit de kast. De ploeg eindigde 20ste op 39 ploegen.

Arne Agten liep met 2 VMOL-kompanen Kobe en Wouter bij de junioren. Arne kreeg de stok op de 27ste positie maar kon echt veel goed maken. De ploeg eindigde mooi 11de op 48 ploegen.

De speaker kondigde de VMOL-dames-seniorenploeg  (allemaal HEAK-ers) als jongste van het gehele veld aan. Startloopster Goele Truyers liet zich in de start volledig wegdrukken en belandde ergens rond de 35ste plaats. Maar in navolging van nicht Maya deed ze er alles aan om terug te komen en de stok op de 10de plaats aan Esther Schouten te geven. Die kende een goede dag ,liep zelfs eventjes naar de 6de positie ; gaf de stok uiteindelijk ook op de 10de plaats aan zus Aria over. Natuurlijk kon die nu niet onderdoen. Met een ultieme sprint wist ze uiteindelijk de 9de plaats binnen te halen. (op 47 ploegen). Zo stonden onze 'youngsters' toch maar mooi op de 'pancarte' van de sporza-live-uitzending !