dinsdag 27 november 2012

Ontgoocheling : Aria niet geselecteerd voor het Ek !

Begin september besliste Aria Schouten om , ondanks haar startjaar op de unief, voluit te trainen voor een mogelijke Ek-selectie bij de junioren.

Verleden zondag was de grote dag : de selectiewedstrijd te Roeselare. Aria liep een dijk van een wedstrijd en strandde op amper 3 seconden van de tweede Belgische. Zoals vorige jaren waren de twee eerste Belgische atleten rechtstreeks geselecteerd en wordt er nadien nog door de KBAB vergaderd over atleten die opgevist worden.

In de wetenschap dat men de twee vorige jaren steeds een voltallige dames-junioren-ploeg heeft gestuurd en Aria vrijwel niets moest onderdoen voor de tweede rechtstreeks geselecteerde , leek het wel erg onwaarschijnlijk dat men haar niet zou opvissen !

Maar … ja dus… de selectiecommissie besliste er anders over : geen selectie voor Aria ! Natuurlijk moeten we ons , al is het met veel tegenzin, bij deze beslissing neerleggen maar we hebben ook het recht om op ons eigen forum hier wat kanttekeningen bij te maken.

Het lijkt er sterk op dat niet alle atleten even objectief geëvalueerd worden betreffende mogelijke opvissing. Je kan op zijn minst spreken van een vleug voorbedachtheid en subjectiviteit.
Beoordeel de prestatie , schat de sportieve waarde ervan en concludeer…

Men insinueert dat de dames-juniorenploeg niet sterk genoeg zou zijn over de breedte. Wel erg gek als je weet dat de eerste vijf Belgische junioren van de selectiewedstrijd ooit één of meer Belgische titels in het veld behaalden. Bovendien zaten de dames-junioren dichter op elkaar dan de heren-junioren.

Maar het wordt nog gekker want de jongens mogen dan wel met 5 naar het Ek gaan. Daar moest dan weer wel opgevist worden…

Nu blijkt dat er minstens 6 trainers en een rits notabelen mee naar het Ek mogen. Voor een uiterst sportieve en onbesproken meid die net 3 seconden te traag loopt is er geen plaatsje… We verdedigen ons land toch met de benen !

Er werd zelfs een atleet opgevist die in het buitenland aan het trainen was en helemaal niet aan de selectiewestrijd heeft deelgenomen.

Twee maten en twee gewichten…: beter kunnen we het niet omschrijven !
Demotiverend… ,de moeder der sporten onwaardig.

Aan Aria zeggen we : Voor ons ben je een kanjer die het meer dan verdiend had. We zijn ervan overtuigd dat je veel in je mars hebt ! En zoals het een echte sportman past : Antwoord met de benen ! Bewijs (nog maar eens) de selectiecommissie dat ze kort door de bocht zijn gegaan…

Het bestuur en trainersteam