zondag 26 mei 2013

PK steeple te Booischot (24/05)

Op de meest koude mei-dag sinds de officiële waarnemingen in België kwamen er 5 HEAK-ers aan de start van het PK steeple te Booischot.

Niemand had er echt gericht naar getraind maar de motivatie was er wel om er voor te gaan.
Het wedstrijdprogramma liep mateloos uit. Bovendien had men nog eens last om de balken op de juiste hoogte te zetten en door de regen zakte de temperatuur gestaag.
Verre van ideaal...  Maar...

Cadet Marte Truyers opende de debatten (1500 m  steeple). Ze had het geluk aan haar zijde want slechts drie deelnemers. Haar sprongen waren wat onzeker en daardoor lag ze al vlug op plaats drie. Ze liep de wedstrijd dan ook voorzichtig uit :  6:29:79 - brons

Scholier Diete Kelchtermans liep de 2000 m steeple. Ze beet zich met goed lopen steeds vast in de technisch betere derde van de wedstrijd. Na driekwart ontbond ze haar duivels om nog vlot naar het brons te lopen (springen) : 8.45.22

Ook Maya Corstjens liep bij de scholieren. Ondanks een pijnlijke knie, opgelopen tijdens een springtraining, liep ze onbedreigd naar haar tweede provinciale titel van het zomerseizoen :
goud - prov. kamp. - 7.51.35

Cadet Siebe Corstjens liep de 1500m steeple heren. Hij weerde zich voortreffelijk om op een mooie vijfde plaats te stranden in 5.51.61.

Senior Goele Truyers wilde voor de zevende keer op rij de titel nemen. Dit jaar had ze serieus weerwerk van de latere junioren-kampioene die technisch aardig goed sprong. Onderweg poogde Goele haar af te schudden maar ze kwam telkens terug. Dan maar gokken op de snelheid van haar 800m en dit lukte :
goud - prov.kamp. - 11.46.01