zaterdag 2 november 2013

Crosscup Relays te Gent (27/10)

Door wat te schuiven konden er uiteindelijk drie HEAK-teams van start gaan bij de relays te Gent.

Enya Bleyen mocht de spits afbijten met 800 m bij de cadetten. De (te smalle ) start leverde bijna 'vechttaferelen' op. Dat vond Enya niet leuk maar na het startschot  schakelde ze vlot op wedstrijdmodus over om zich knap te weren. Miniem Daphne Davids nam met brio over (1000m) en kon nog wat plaatsen winnen.Voor kersverse cadet Lesley Vanderhoven de langste afstand : 1500m. Ook zij kon nog een beetje opschuiven. Uiteindelijk eindigden ze als 40ste team (op 50 teams). Dat was beter dan ze verwacht hadden !

Bij de scholieren moest Marte Truyers de schade trachten te beperken na de eerste aflossing. Het ging wel erg snel vanvoor maar Marte probeerde het grote pak te volgen. Ze kon de stok in 21ste positie doorgeven aan Antse Meylaers. Die had heel goede benen en liep gezwind naar de 9 de plaats. Van een remonte gesproken ... !  Slotloopster Maya Cortsjens kon dan nog één plaatsje winnen. Zo eindigden onze meisjes op een knappe achtste plaats (31 deelnemende teams).

Zelfs een volledig mannen-senioren-team aan de start !
Arne Agten mocht openen maar was de pechvogel van de dag. Bij de start werd zijn stok uit de handen geslagen en moest hij als allerlaatste vertrekken. Onderweg werd dan zijn spike nog uitgetrapt...   Maar zijn team wou hij niet in de steek laten en daarom op één spike verder...  Dit kostte hem in een bocht nog een val !  Geys Ruben en nadien Yannick Michiels namen over en raapten atleet na atleet op. Aan de meet werden ze zo nog 19de  (87 teams).  Zonder de tussenkomst van de pechduivel had er veel meer ingezeten... Maar dat is nu éénmaal sport : soms zit het mee, soms zit het tegen !