dinsdag 11 april 2006

De heuveltjes van Borgloon.

Beste,

Afgelopen zondag namen enkele Heak-atleten deel aan de "Loonse" stratenloop te Borgloon. Een wedstrijd van 10km verdeeld over 5 rondjes van 2km. Elke ronde moest er serieus geklommen worden (ene serieuze Haspengouwse molshoop) waarna een lange doch zwakke afdaling volgde om alzo opnieuw aan de klim te beginnen.

Onze "herboren" wedstrijdatleet Ronny Agten zat dadelijk mee in de kop van de wedstrijd en moest enkel Peter Devocht (meervoudig Belgisch Kampioen) laten voorgaan bij de masters 45. Na Maastricht opnieuw op het podium bij de masters - proficiat Ronny. Hij liep op deze zware wedstrijd trouwens een mooie 33'53" en eindigde negende in het totaal. Alleen een kleine anekdote "Ronny heeft zelfs onderweg nog de tijd om de nummers van de andere atleten in de groep te bestuderen en deze er dan pas in de spurt af te lopen (arme Dirk)".

Verslaggever en coach van dienst was, zoals gewoonlijk, minder snel van start gegaan om na 2km te komen aansluiten bij Ricky. Even op de bil "kloppen" voor Ricky (teken van meegaan) en verder opschuiven in de wedstrijd. Als 17e de bocht nemen naar de finisch, maar op karakter in die laatste 200meter bergop, nog even enkele personen ter plaatse laten. (Of was het omdat Ricky op komst was). Totaal 15e in 34'43" en 6e master 35.

Als derde Heak-er kwam Ricky over de meet. Na een zeer mooie eerste ronde tezamen met Ronny vanaf ronde 2 verstandig aangesloten bij Peter. Bergop was hij duidelijk sterker als Peter en na telkens opnieuw aan te sluiten, op dat "vals plat" die vervloekte grote passen van Peter telkens opnieuw er vanaf moeten. Gedurende de wedstrijd wel 5 keer harmonica gespeeld (je zou voor minder zot worden) om net achter Peter de bocht voor de laatste rechte lijn te pakken. Ook daar karakter getoond (heak-waardig) en nog netjes enkele plaatsen opgeschoven naar de 17e stek in 34'54". En JA HOOR ! Voor het eerst onder die 35' en dan nog wel op dit soort parcour. Netjes Ricky en nu op naar Enschede voor die eerste 1/2Mar.

Als vierde kwam onze "blaffende" Karel over de meet. Zoals gewoonlijk "goed mee" gedurende de eerste km maar dan noodgedwongen moeten terugschakelen omwille van die vervelende luchtwegen. De kwaal die hem in Bonn naar de kant dwong is duidelijk nog niet uit het lijf. Toch op karakter de wedstrijd uitgelopen (zoals we Karel kennen) in ongeveer 36'. (Juiste tijd staat nog niet op internet maar doe al maar eens na met een 1/2 long). Jammer genoeg liet echter ook de gekwetste hamstring weer van zich horen. Hopelijk verdwijnt dit euvel zo spoedig mogelijk.

Uw verslaggever
Peter K.
Hoofdtrainer

Op naar de volgende clubactiviteit. (Olmen op 17.04).