zondag 25 februari 2007

Cross te Essen

Als laatste voorbereidingswedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap te Oostende werd gekozen voor de cross te Essen. Het zware, maar mooie parcours en de lange afstanden maakten van deze wedstrijd de ideale generale repetitie.
Bij de benjamins meisjes nam Antse Meylaers een goede start en ondanks het slijk bleef ze haar tempo lopen. Goed voor een 2de plaats. Ook Mieke Van De Reijd ging mee met de kopgroep. Jammer dat de spurt er voor haar teveel aan was : 4de plaats.
Bij de jongste pupillen meisjes zagen we Kim VanHaren en Diete Kelchtermans het beste van zichzelf geven. Kim werd na een sterke wedstrijd 5de (op 6 seconden van het podium) en Diete bleef strijden tot op de laatste meter voor haar 7de plaats. Bij de tweedejaars pupillen meisjes zagen we een echte demonstratie van Nina Daelemans en Kato Van Speybroeck. Een paar OLSE-meisjes wilden hun tempo volgen maar kregen daar al vlug spijt van. In de laatste honderd meters was Nina iets sneller dan Kato.
De pupillen jongens kregen van de eerste meter tot de laatste meter maar 1 leider : Jarrit Agten. Door het tempo hoog te houden kwam er niemand in de buurt.
De spannenste wedstrijd zagen we bij de miniemen meisjes. Kaat Coninx bleef zich in 2de positie vastklampen aan een thuisloopster. Op tweehonderd meter van het einde moest ze lossen en net als iedereen zich al verzoend had met de tweede plaats kwam Kaat te voorschijn met 'de spurt van het jaar'. Op anderhalve meter van het einde ging ze het ESAK-meisje voorbij en mocht zo als overwinnaar op het podium.
Bij de miniemen jongens hadden we 2 lopers : Arne Agten en Brent Kelchtermans. Arne liep een goede wedstrijd maar moest de meerdere erkennen in Simon Denis (een kandidaat voor het BK). Brent liep zich naar een 4de plaats na een hele wedstrijd gevochten te hebben voor de laatste podiumplaats.
Bij de kadetten meisjes liep Aria Schouten tot op tweehonderd meter van het einde bij provinciaal kampioene Donna Matthijssens. Een heel sterke wedstrijd werd afgesloten op de 4de plaats. Ook zus Esther liet van haar beste zijde zien met een 7de plaats.
Master Jef Van De Reijd koos voor het snelle werk op de korte cross. Hij werd 30ste.
Bij de heren masters nam Peter Kelchtermans zijn vertrouwde diesel-start. Eén maal op tempo liep hij vlot naar een tweede plaats. Willy Loenders, in volle voorbereiding op het BK-masters te Roeselare, liep een heel constante wedstrijd en werd 19de.
Karel Teunkens koos voor de langste wedstrijd bij de senioren. Hij maakte er een echte interval-race van en alhoewel de tegenstand gemiddeld 20 jaar jonger was werd hij toch 8ste.

Met deze wedstrijd heeft iedereen bewezen dat ze klaar zijn voor het Belgisch Kampioenschap. Nog 2 weken afbouwen en dan vol vertrouwen naar Oostende.