zondag 11 februari 2007

LCC te Sint-Truiden

De laatste wedstrijd van het LCC werd gelopen op het domein van het Speelhof te Sint-Truiden. Ook hier zagen we mooie prestaties van de HEAK-atleten.

Bij de benjamins meisjes werd Antse 4de. Spijtig van die kleine valpartij, anders had er zeker een podiumplaats ingezeten. Maxine liep zich in de kijker met een sterke 6de plaats. Eline had een goede start, viel daarna wat terug maar bleven strijden tot de laatste meter voor haar 15de plaats. Mieke liep bij het ingaan van de laatste bocht nog op kop maar in de spurt kwam ze net iets tekort voor een podiumplaats (4de plaats).

De benjamins jongens werden deze keer versterkt door Senne. Voor zijn eerste wedstrijd deed hij het zeer goed en eindigde hij 17de. Ook Dries was tot op het laatst in gevecht voor een podiumplaats. Hij kwam net tekort een werd 4de. De beentjes van Ian zijn te kort om er in de start vooraan bij te zijn maar met zijn vechtlust maakt hij daarna heel wat plaatsen goed. Een mooie prestatie werd beloond met een 13de plaats. Siebe deed zijn uiterste best en werd nog 19de.

Het grootste aantal HEAK-atleten vinden we terug bij de meisjes pupillen. In deze wedstrijd kwam de wedstrijdmentaliteit van Maya naar boven. Eerst op een achterstand gelopen vocht ze zich terug naar een verdiende overwinning. Yinta was zeer goed mee in de start maar kwam daarna iets tekort om zich vooraan te handhaven. Toch was er nog een flinke 6de plaats. Diete liep één van haar beste wedstrijden van deze winter. Blijven doorgaan tot de laatste meter was goed voor een mooie 10de plaats. Even verder gevolgd door Kim op een 14de plaats. Sarah bleef haar concurrente voor en werd 18de. Kato was vandaag veruit de snelste in haar reeks. Van start tot aankomst liep ze in 1ste positie.

Bij de pupillen jongens kregen we misschien wel de grootste verrassing van de dag. Na een hele winter met slechte starts nam Yano tot zijn eigen verbazing de kopstart. Ondanks hij na deze superstart even naar adem moest happen werd hij toch nog mooi 10de. Brent J. probeerde zo dicht mogelijk bij zijn voorgangers te blijven en werd 20ste.

Bij de miniemen meisjes was Janne niet helemaal in goede doen maar ze liep haar wedstrijd toch uit op een 13de plaats. Ook Kaat bleef tot op het laatst in strijd voor een podiumplaats. Na een mooie wedstrijd werd ook zij 4de. Linde liep zich op karakter naar een 19de plaats.

Bij de miniemen jongens zagen we een knalprestatie van Brent K. Hij ging lang mee met de kopgroep en liep zich uiteindelijk naar een 7de plaats. Een bewijs dat je met karakter en inzet op training heel wat kan bereiken.

De HEAK-kadetten meisjes zijn elke keer goed voor een spannende wedstrijd. Imana probeerde de wedstrijd hard te maken door een stevig tempo te lopen. Wellicht door de griep van afgelopen week kwam ze net iets tekort om iedereen los te gooien en werd ze 2de. Aria liep, net zoals de afgelopen weken, weer een heel sterke wedstrijd. Zij werd 5de, net 1 plaats voor Goele, die daarmee bewijst op de terugweg te zijn. Esther volgde het voorbeeld van haar zus en eindigde op een mooie 10de plaats. Hanne had te kampen met een blessure maar beeindigde toch de wedstrijd op een 16de plaats.

De supporters die de moeite namen om naar de kadetten jongens te kijken zagen een heel snelle wedstrijd waarin Glenn zich goed stand hield. Hij werd beloond voor zijn vechtlust met een mooie 8ste plaats.

Bij de scholieren meisjes bewees Gitte dat ze op de terugweg is na haar kwetsuur. Ze eindigde vlak na de kopgroep op een 6de plaats.

Bij de juniors heren startte Gert ondanks zijn orientatieloop-wedstrijd van de voormiddag snel maar hij moest al snel zijn tempo minderen. Ondanks alles werd hij nog mooi 4de vlak voor zijn makker Ruben.

Bij de masters heren ook 2 HEAK-deelnemers. Karel werd 18de en Jef verloor zijn ‘smile’ niet en werd 53ste.