dinsdag 8 december 2009

Sinterklaas-veldloop Boneput Bree

Daphne Davids (benj.2002)beet de spits af met wederom een derde plaats. Halfkoers liep ze zelfs even naar de eerste stek maar dat had krachten gekost...
Wat had Goran Duijsters (benj.2002) ’s morgens gegeten ? Hij domineerde de hele koers … Dus een oververdiende eerste gouden plak !
Debutant Nick Vanderhoven was een jaartje jonger dan de meeste deelnemers maar weerde zich kranig. Hij was terecht fier op zijn inzet en wij ook ! (15de)
Met grote halen en het mes tussen de tanden liep Jef Deckx (benj.2001) naar de tweede plaats !
Door een val onderweg en wat naweeën van ziekte was het voor Lesley Vanderhoven (pup.2000) een moeilijkere wedstrijd . Ze werd op karakter 22ste.
Antse Meylaers (pup.1999) liep steeds attent voorin, probeerde aan te klampen bij nummer één maar moest uiteindelijk toch de rol lossen om mooi tweede te worden.
In de eerste ronde stond er geen maat op Senne Braeken (pup.2000) : vlotjes met de kop mee…
Dat zien we graag. Toch werd de tweede ronde zo wat zwaar… Senne eindigde 13de.
Ook Marte (min.1998) kon één ronde mee met de kopgroep. Een ‘kwakkelende’ (of te lege ?) maag zorgde ervoor dat ook haar tweede ronde wat minder was. Toch nog verdienstelijk 9de !
Maya Corstjens (min.1997) , onze professionele valler, miste haar start en viel ook nog eens tijdens haar inhaalrace. Aan de aankomst bleek dat ze daarbovenop nog een spike in haar bovenbeen kreeg. Maar … wat een vechtlust ! Nooit opgeven ! Knap gelopen :8ste !
Diete Kelchtermans (min.1997) kwam onderweg de gevallen Maya tegen , was bezorgd en sprak er op in : Van teamgeest gesproken ! Ze beëindigde de wedstrijd op de 16e plaats.
Dries Deckx (min.1998) deed er alles aan om mee te zijn en zijn kansen gaaf te houden. Hij viel net naast het podium : de 4de plaats dus !
Siebe Corstjens (min.1998) is duidelijk goed op dreef. Met zijn gekende wilskracht raapte hij onderweg altijd enkele lopers op : 9de !
Onze ‘voetballer’ Jarrit Agten (min.1997) moest de koplopers laten gaan en liep steeds onbedreigd op de derde plaats.
Bij de cadetten dames drie HEAK-ers : Kato Vanspeybroeck werkt gestaag aan haar opbouw en liep een degelijke wedstrijd :6de. Nina Daelemans werd geplaagd door (terugkerende) voetpijn en kon hierdoor haar kansen niet naar behoren verdedigen : 12de. De ‘mini’ Janne Truyers (tussen al die grotere cadetten-meisjes) liep in haar gekende stijl een goede wedstrijd waarbij er in de laatste ronde nog heel wat lopers door haar werden ingehaald : 15de.
Arne Agten (cadet) moest alleen de meerdere erkennen in Glenn De Cremer : een prima tweede plaats !
In dezelfde reeks liep Brent Kelchtermans met gedrevenheid en karakter naar de 17de plaats.
Aria en Esther Schouten (scholieren) lieten de ongeslagen LCC-loper Saar V. vlotjes achter zich. Ze namen dus plaats één en twee voor hun rekening.
Goele Truyers (junior) was goed op dreef maar een misrekening onderweg deed haar de das om… (opgave)
Saartje Sallaerts (senior) overtuigde met een sterke koers en een daarbijhorende knappe achtste plaats.
Glenn Kelchtermans (junior) nam een blitz-start ,werd onderweg door papa ingehaald maar bleef een goed tempo lopen : 8ste.
Voor een wedstrijd op de grond van zijn roots kon onze hoofdtrainer het niet laten om de spikes onder te binden. Inzet verzekerd… een 7de plaats.
Zelfs ‘ultra-loper’ Erik overtuigde zichzelf nog eens voor een veldloop. Bij het warm lopen verstuikte hij dan ook nog eens zijn voet. Uitslag : 41ste.