zondag 13 mei 2012

BVV Eredivisie dames - Brasschaat (12/05)

De dames van VMOL hebben  in hun match Beker van Vlaanderen te Brasschaat het net niet gehaald om het behoud in de ereafdeling van de VAL te verzekeren.
Een aantal sterkhouders konden er niet bij zijn wegens kwetsuren  (Elien Hooyberghs, Esther Schouten,...);
bovendien zat het dan ook ter plekke niet echt mee...

Voor HEAK kwamen Goele Truyers (800m) (4 x 400 m), Aria Schouten (1500m) en Kaat Coninx  (4 x 400 m) aan de bak. In een race waar men 500 m weigerde te lopen, kon Goele nog een mooie derde plaats uit de brand slepen in 2:21:34 , goed voor 10 punten. Aria liep ook erg vlot naar een knappe 4:45:47 op de 1500 m. Dit leverde haar een vierde plaats op en 9 punten.

Voor de afsluitende aflossingen stond VMOL op een veilige negende plaats met 17 punten voorsprong op volgende concurrent RAM. Wonder boven wonder slagen die er in deze kloof nog te dichten met de aflossingen. Bij de 4 x 400 moest Kaat Coninx (2de loopster)  na de eerste aflossing al serieus achter de feiten aanlopen. Voor slotloopster Goele was het al helemaal onbegonnen werk...

RAM en VMOL eindigden uiteindelijk beiden 9de. Maar omdat RAM één overwinning meer had , worden we eigenlijk naar de tiende plaats verwezen en degraderen we...
Dan nog te weten dat de achtste plaats maar 1 schamel puntje meer was... Het zit soms in een heel klein hoekje !  Toch een proficiat aan onze dames voor hun puike inzet !