zaterdag 26 mei 2012

PK Steeple : 2 x goud / 1 x zilver (25/05)

Vrijdagavond werkten enkele HEAK-ers hun provinciaal kampioenschap steeple te Booischot af.
Cadetten Maya Corstjens en Marte Truyers (debuut) beten de spits af. Maya dicteerde onmiddellijk de wetten en zette de prov.kampioen van vorig jaar steeds onder druk. Het was werken maar de beloning mocht er zijn : provinciaal kampioen 1500m steeple ! (5:34:38)
Marte ging de eerste 800 m te hard van stapel om dan zichzelf tegen te komen. Maar de eerste ervaring met de steeple is er nu ! Haar uitslag : 4de in 6:30:25.

Dan volgenden de cadetten jongens : Dries Deckx (debuut) en Siebe Corstjens (debuut).
Dries zat dadelijk goed in de wedstrijd. Zijn sprongen aan de waterbak lukten beter dan op training. Het vertrouwen groeide en dit resulteerde in een mooie tweede plaats (zilver) in 5:26:91.
Siebe liet de mooiste HEAK-sprongen zien en weerde zich weer als een duveltje in een wijwatervat. Hij werd vijfde in 5:48:92.

Senior Goele Truyers mocht de avond besluiten met haar 3000 m steeple. Zonder specifieke training en met een week sportexamens in de benen , wilde ze gewoon 'genieten' en zien waar het schip strandde. Spijtig genoeg voelde niemand zich geroepen om het vuur aan haar schenen te leggen. Vanaf het begin was het tempo van Goele voor de anderen (junioren) te hoog. Goele werd zo vrij vlot voor de zesde keer op rij provinciaal kampioen steeple ! (11:34:72)
Maya Corstjens


Dries Deckx



Siebe Corstjens



Marte Truyers

Goele Truyers