zondag 12 november 2006

Warandeloop te Tilburg

Goede prestaties van HEAK-jeugd in internationale cross

Bij de junioren D (= pupillen 95) kwam Arne Agten bij de eersten uit de start. Bij het uitkomen van 1 van de 3 kuilen waar men elke ronde doorliep kwam hij ten val en moest hij achtervolgen.
Dit leverde hem een derde plaats op (en het had geen 100 meter meer moet duren of hij was tweede geweest). Ook Brent Kelchtermans liep een schitterende wedstrijd. Hij bleef strijden tot de laatste meter en zo werd hij nog tiende.

De wedstrijd van de junioren C tweede jaars (= kadetten 92) werd een regelrechte interland Nederland-Belgie. Zowel de Nederlandse top als de Vlaamse top (VAL-topsportschool) waren aanwezig. Van in de start werd er ingevlogen zodat het voor Glenn Kelchtermans al in het begin happen naar adem was. Hij bleef vechten voor zijn plaats en werd in deze hoogstaande wedstrijd 37ste. Goed gelopen, Glenn.

Proficiat aan de HEAK-jeugd die het aandurfde om in een internationale wedstrijd mee te doen. Hopelijk wordt dit voorbeeld in de toekomst gevolgd door de andere jeugdatleten.

HEAK wint estafette-marathon

Op een soms glibberig en nat parcours werd in de voormiddag door Ronny, Peter, Karel en Ricky een estafette-marathon gelopen. Omdat de voornaamste tegenstanders ploegen van 8 lopers hadden opgesteld en de HEAK-ploeg uit 4 lopers bestond werd op voorhand een tactisch plannetje opgesteld. Dit plan lukte want bij elke wisselpost kwam HEAK als eerste door en de voorsprong werd telkens groter. Uiteindelijk werd de aankomst bereikt in 2hr20:14. De tweede ploeg (het organiserende Attila-Tilburg) werd op 14 (!!) minuten gelopen, de derde ploeg had 16 minuten achterstand.