dinsdag 26 augustus 2008

Inferno Mürren-Schilthorn 2008

Dat Eric 'ne straffe' is wisten we al na zijn steeds beter wordende prestaties op de halve en hele marathon. Afgelopen zondag liep hij één van de zwaarste en meest uitdagende wedstrijden in de Zwitserse bergen : de Inferno.

Volgende beschrijving van deze halve marathon vonden we op de site :
Lauterbrunnen (795 Meter über Meer) - Mürren (1640) - Schilthorn (2970).Distanz 21.097 km, Steigung 2175 m).
Der Start befindet sich beim Camping Jungfrau, direkt unterhalb des Staubbachfalls, dem Wahrzeichen des Lauterbrunnen-Tals. Die ersten 11 Kilometer präsentieren sich noch ziemlich "harmlos", mit rund 800 Höhenmetern bloss mal ein Einlaufen. Gleich nach dem Sportzentrum Mürren geht's zur Sache. Mit der Höhenlücke stellt sich den Kraxlern eine erste Wand in den Weg. Nach dem nochmals um zwei Kategorien steileren Kanonenrohr wartet eine zwei Kilometer lange, flache Geröllhalde, ehe die Athletinnen und Athleten im rund 1,5 Kilometer langen Schlussaufstieg zum Schilthorn-Gipfel nochmals happige 400 Höhenmeter bewältigen müssen.


Zelfs de specialisten van dergelijke wedstrijden liepen meer dan 2 uur op de 21 km (winnaarstijd : 2hr 06). Een klein verslagje van Eric zelf :

Er moest een hoogte van 2100m overwonnen worden met een aankomst op bijna 3000m hoogte. Had voorgenomen om rustig te starten vermits het een extreme zware finale zou worden.
Als je weet dat ik over de laatste 6 km bijna anderhalf uur nodig had met een sneeuwbui en een temperatuur van 0° weet je dat er van lopen niet echt veel sprake was maar meer klimwerk.
Kwam als 146ste boven in een tijd van 3H12' en eindigde als 57ste in mijn kategorie. Het was een prachtige ervaring en hebben er een fijne week vakantie van gemaakt

Een prachtprestatie : proficiat Eric