dinsdag 8 september 2009

Belgisch Kampioenschap cadetten-scholieren

Afgelopen weekend was CABW verantwoordelijk voor de organisatie van het BK cadetten en scholieren. Vanuit onze kern waren 4 atleten weerhouden voor deelname, Kaat op de 800, Goele op de 2000 steeple en Aria en Esther op de 3000m.

Kaat kampt de laatste tijd met een B12 en ijzertekort maar wou, als afsluiter van het seizoen, toch nog even deelnemen aan het BK. Maar net zoals enkele anderen kwam zij in de file terecht en kwam ze maar net voor de start toe te Nijvel. Zonder specifieke opwarming maar vlug de spikes aan en starten maar. Natuurlijk kan je op deze manier geen topprestatie verwachten maar dat wisten we. We onthouden dat we voor het 2e jaar op rij geselecteerd waren voor het BK, een prestatie op zich.

Vervolgens waren Aria en Esther aan de beurt, onze dames hadden er zin in. Het werd een tactische koers, maar dat had je op een BK natuurlijk kunnen verwachten, dus was ook dat scenario met de dames besproken. Na een 1ekm van bij de 4' en een tweede van ongeveer 3'30" liet ik op 600m van het einde Aria overnemen van Eveline Van Havere en er een stevige lap op geven. Enkel Eveline kon mee en het zou dus een spurt met 2 worden. Een mooie 2e plaats of met andere woorden ZILVER op het BK 3000m is een zeer mooie bevestiging na het GOUD van afgelopen winter. Esther sloeg op training, enkele weken geleden, jammer genoeg haar voet om en moest daardoor toch wel een paar weken aan de kant. Dankzij wat aquajoggen en kine Wim stonden we echter toch aan de startlijn. Esther liep, gezien de omstandigheden, een zeer sterke wedstrijd en behaalde de meest vervelende 4e plaats. We onthouden toch een mooi seizoen met PR's op 800 en 1500 en zonder dat stom ongevalletje doen we ook hier mee voor de medailles.

De dag nadien trokken we opnieuw naar Nijvel voor de 2000steeple van Goele. Ditmaal koos Goele voor haar eigen tempo en haalde de ene na de andere in. De eerste kilometer was echter wat te traag om voor een evenaring van het PR te gaan. Sofie, Nena en een zeer sterke Evelien gingen Goele, die eigenlijk een degelijke en goede maar geen superwedstrijd liep vooraf. Na een mooi sezoen met PR's op de 800 en 1500 sluit Goele het seizoen af met een knappe 4e plaats op het BK.

Met zilver en 2 maal een 4e plaats, mogen we zeker spreken van een geslaagd BK.
Nu enkele weken rust en dan opbouwen naar ons winterseizoen, alwaar Aria en Esther ondertussen al deel uitmaken van de voorselectie van de Belgische ploeg voor de interlands te Mol en Tilburg en het EK te Dublin.

De verslaggever