woensdag 23 september 2009

Campus Groen 1/2 marathon in Deurne

Afgelopen weekend trokken zes HEAK'ers naar de Campus groen ½ marathon in Deurne.

Een warm zonnetje(24°C) zorgde ervoor dat de 3 ronden zwaarder en zwaarder werden. Bert zijn hoofd stond deze week helemaal niet op lopen. Toch deed hij zijn schoenen aan en liep naar een mooie tijd van 1u46'38". En dat spurtje op 't laatst liet blijken dat de benen nog niet helemaal op waren.

Ben startte zoals we hem kennen zeer gecontroleerd en liep de hele wedstrijd op zijn Bens. Dat wil zeggen, hartslag op het  juiste ritme en nog adem over voor een praatje onderweg. Hij liep een tijd van 2u01'08" en dat was goed voor een nieuw record!

Hilde bleef de hele wedstrijd tussen haar twee trainingsmakkers lopen. Ze deelde haar wedstrijd goed in en eindigde sterk met een tijd van  1u55'16". Na de wedstrijd had deze atleet, zoals altijd, nog genoeg over om praatjes te maken. 

Missie geslaagd en voorbereiding op de marathon lijkt op schema.

De drie andere atleten deden mee voor de prijzen en maakten de wedstrijd. Ronny en Ricky nestelde zich in een tweede groepje om zo jacht te maken op de drie leiders. Het tempo was zodanig hoog dat Ricky bij een tempoversnelling van Ronny moest passen op kilometer 16. Ronny eindigde met een tijd van 1u11'23" eerste bij de M50 en vierde in totaal. Ricky eindige zesde algemeen en werd eerste M35 met een tijd van 1u12'33". Peter, die al enkele weken niet meer aan trainen komt en een stevig geslaagd cadettenkamp in de benen had, nam zich voor om deze wedstrijd als training op te nemen. Hem kennende nam hij groepje drie op sleeptouw en dat het daar ook hard ging was wel duidelijk na enkele kilometers, niemand die het tempo volgen kon. Op km 16 werd het duidelijk dat de afgelopen dagen hem toch wat parten speelde en nam hij het besluit om de wedstrijd te staken met in het achterhoofd dat er komende weken nog wedstrijden volgen.

Een geslaagde halve-marathon-zondag!