dinsdag 19 december 2006

Halve marathon natuurloop Lier

Door de zware omstandigheden kon Romain Truyers deze wedstrijd niet uitlopen., maar er komt zeker nog een volgende gelegenheid om zijn p.r. te verbeteren.
Het verslagje van Romain :

Na een meer dan bevredigende tijd op de 10 mijl van Essen (leeftijd en mogelijkheden in acht genomen) en een eerder korte, maar intense voorbereiding, samen met o.a. Bob, Hilde, Theo, Yvan en Miet, startte ik zonder haas toch hoopvol op mijn 4de halve marathon te Lier.
Maar een opkomende allergie en koud regenweer bij de start beslisten er anders over. Als oudste deelnemer besloot ik, verkleumd van de kou, na 12 km wijselijk de wedstrijd te verlaten, alhoewel op dat ogenblik mijn tijd nog nabij het schema lag.

maandag 18 december 2006

Cross te Vosselaar (Lilse Bergen)

HEAK-atleten presteren ook buiten het LCC

Ook in de cross van AVOS (atletiekverening Vosselaar) werd er weer geweldig gelopen door onze atleten. Kim VanHaren liet zich even doen in de start maar loopt daarna een zeer goede koers, misschien wel de beste ooit (20ste plaats). Nina Daelemans (1ste) en Kato Van Speybroeck (2de) maakten er een echte demonstratie van. Zij waren overduidelijk de besten in hun wedstrijd. Dit belooft voor de kampioenschappen. Brent Kelchtermans liep een beestige koers. Hij werd 12de en zette daarmee zijn 'normale tegenstanders' op een grote achterstand.
Aria Schouten loopt elke week beter en beter. In Vosselaar bepaalde ze mee de wedstrijd. Een mooie 8ste plaats was haar terechte beloning. Onze master Willy Loenders bevestigde zijn goede trainingsresultaten en werd 81ste tussen de veel jongere tegenstanders. Hou hem maar in het oog op het provinciaal kampioenschap. Jefke Van De Reijd was zoals gewoonlijk ook present. Hij liep voor wat hij waard was en werd 85ste. Proficiat aan allen !!

zondag 17 december 2006

L'Avant Sylvestre cross te Reusel


Eindstand : Nederland - Familie Agten 0-3

In Reusel werd tijdens de plaatselijke cross nogmaals bewezen dat men bij HEAK snel kan lopen. Zowel Arne, Jarrit als papa Ronny waren de beste in hun reeks. Bovendien hadden Arne en Jarrit af te rekenen met verschillende deelnemers die een jaar ouder waren. Mooie prestaties dus.

Wedstrijd te Altweerterheide

In Altweerterheide werd de derde wedstrijd van het Brooks Wallenloop criterium 2006-2007 gelopen. Ook deze keer was Karel Teunkens veruit de sterkste van het deelnemersveld op de 15 kilometer. Met nog één wedstrijd te gaan is hij nu al zeker van de winst in dit criterium.

zondag 10 december 2006

Diever boscross marathon : het verslag van Roel

Na een lange autorit van 3,5 uur en een slechte nachtrust kom ik gespannen aan de start van de 9de boscross marathon te Diever (Friesland). Hier kijk ik weer al een tijdje naar uit. Blijkbaar deed de organisatie aan research, want als Rwanda-runner word ik snel herkend en vriendelijk aangesproken. Aan de inschrijvingen lees ik onmiddellijk de waarschuwingsbordjes:”Pas op, erg glad parcours en vele boomwortels.” Er vertrekken 280 lopers waaronder 80 marathonlopers. (10,1 km/halve marathon/33,3 km/marathon) De temperatuur zit goed: 8° C, maar het parcours zou erg heuvelachtig en slijkachtig zijn. We moeten 4 dezelfde ronden afwerken. Mijn start is goed. Het parcours bijzonder mooi, maar verschrikkelijk zwaar : kleine boswegen, enkele goed beloopbare stroken, vele slijkpaadjes, draaien en keren en zwaar heuvelachtig. In elke ronde ontmoeten we telkens een heuvel vergelijkbaar met de trapkes van de Kamert en een Duitse berg. Mijn geliefd parcours. Bij het beëindigen van elke ronde verlaten we even het bos en passeren we de finish op een verharde weg. De loopschoenen zijn na de eerste ronde al helemaal doordrenkt met vocht en slijk. Twee rondes loop ik in de 3de positie. Heidi zorgt elke ronde voor mijn eigen sportdrank. De conditie zit erg goed. In de derde ronde neem ik even het voortouw, maar er zit een andere Belg op mijn hielen, nl. de OLSE-atleet Frank Buytaert, meervoudig Belgisch kampioen snelwandelen. (besttijd marathon 2 uur 33’) Op 35 km beginnen mijn benen zwaar te verzuren en op dit moment snelt Frank me ook gemakkelijk voorbij. Met de woorden ‘België boven’ laat hij me achter. We bemoedigen elkaar. Moe gestreden, maar zeer tevreden (zie foto aan de aankomst) kom ik als 2de aan in een supertijd van 3 uur 12’ voor deze zware boscross-marathon. Mijn sterkste prestatie tot nu toe. 74 Lopers halen de finish, 6 lopers laten zich optekenen voor een kortere afstand. Felicitaties volgen door vriendelijke organisators in een mooie omgeving.

Diever boscross marathon



Roel Truyers in actie tijdens de Boscross-marathon in Diever (NL). Hij liep deze marathon in 3hr 12:38 en werd hiermee 2de van de 74 aangekomen deelnemers.

dinsdag 5 december 2006

maandag 4 december 2006

LCC Bree : foto's


Marte in strijd met 2 ATLA-atleetjes

Diete : alles geven


Onze pupillen meisjes trekken samen ten strijde


Kato : duidelijk de snelste in Bree


Mieke : op weg naar podiumplaats

LCC-veldloop te Bree-Opitter

Door omstandigheden werd de veldloop dit jaar niet gelopen in het tradionele park. De regen en wind maakten er 'echt crossweer' van maar de meeste supporters hadden toch liever de zon gezien. De HEAK-lopers maakten dan maar zelf het mooie weer door prachtige prestaties neer te zetten. De podiumplaatsen waren ditmaal voor Mieke, Maya, Kato, Jarrit, Arne, Imana en Gert maar ook de anderen liepen goede wedstrijden. Doe zo verder !!!!!!!


Benjamins meisjes 99 : 4. Meylaers Antse, 10. Zaenen Eline, 15. Creemers Lien
Benjamins meisjes 98 : 3. Van De Reijd Mieke, 15. Truyers Marte
Benjamins jongens 98 : 8. Deckx Dries, 17. Truyers Ian, 20. Corstjens Siebe
Pupillen meisjes 97 : 1. Corstjens Maya, 8. Truyers Yinta, 11. Kelchtermans Diete, 12. Pellegrini Gioia, 13. VanHaren Kim, 15. Truyers Yalina, 24. Van De Reijd Sarah
Pupillen meisjes 96 : 1. Van Speybroeck Kato
Pupillen jongens 97 : 2. Agten Jarrit, 10. Wijckmans Wadsen
Pupillen jongens 96 : 7. Truyers Yano, 22. Jansen Brent
Miniemen meisjes 95 : 12. Truyers Janne
Miniemen meisjes 94 : 7. Coninx Kaat, 18. Truyers Linde
Miniemen jongens 95 : 2. Agten Arne, 9. Kelchtermans Brent
Kadetten meisjes : 2. Truyers Imana, 8. Schouten Aria, 12. Schouten Esther, 15. Biesmans Hanne
Kadetten jongens : 7. Kelchtermans Glenn
Seniors dames : 9. Sallaerts Saartje
Juniors heren : 2. Claes Gert, 4. Geys Ruben, 12. VanHaren Koen
Masters heren : 50. Clerckx Henri, 59. Van De Reijd Jef

Montferlandrun te 's-Heerenberg

De Montferlandrun behoort tot de top-10 wegwedstrijden in Nederland. Ook dit jaar liepen er atleten uit Ethiopië, Kenia, Marokko tegen de Nederlandse top. Onder de deelnemers ook 2 HEAK-ers. Ronny Agten liep de 15 heuvelachtige km's in 49:12. Hij versloeg daarmee zijn 'aartsrivaal' Peter Van Egdom en werd eerste Master 45. Ricky Meylaers werd 38ste senior (zijn tijd 52:55) in dit internationale veld.

IJzeren Man Volksloop te Weert

Tijdens de ijzeren man volksloop te Weert was Karel Teunkens te sterk voor de concurentie. Hij won met bijna 3 minuten voorsprong de 17,5 km.

dinsdag 28 november 2006

zondag 26 november 2006

LCC te Genk

HEAK was weer goed vertegenwoordigd op het LCC te Genk. Zowel onze atleten, trainers als supporters lieten zich weer van hun beste kant zien.

De 3 kleinste van de bende mochten het eerst van start. Voor hen hun eerste kennismaking met een toch wel modderig parcours. Ze liepen alle drie een stevige wedstrijd met als resultaten: Eline 11de, Maxine 9de en Antse 3de.

Mieke en Marte liepen daarna hun wedstrijd. Mieke werd na een stevige spurt 5de en Marte werd zeer verdienstelijk 14de.

Na de jongste dames was het de beurt aan onze drie musketiers, Dries, Siebe en Ian. Dries startte goed en kon dit de hele wedstrijd volhouden, met als resultaat een 4de plaats. Ian en Siebe, minder snelle starters, maar na verloop van de koers toch inhalend naar een rsp. 14de en 20ste plaats. Knap jongens!

De reeks met de meeste HEAKERS aan de start, zijn de pupillen meisjes. Hier liep Yinta misschien wel haar beste wedstrijd ooit, met als resultaat de gouden plak. Nichtje Maya was slecht weg in de start, maar kwam zeer sterk terug en nam het zilver voor haar rekening. Diete nam het tweede groepje op sleeptouw en eindigde knap 13de. Vlak daarna kwam een goede moegestreden Yalina (16de). Kim en Sara bouwde hun wedstrijd goed op en eindigde rsp. 20ste en 25ste.

Daarna was het de beurt aan de tandem Nina-Kato. Allebei goed weg van bij het begin en strijdend voor de plaatsen 1 en 2. Nina haalde het net voor Kato. Toch tof dames, dat twee vriendinnen zo een strijd kunnen leveren.

Bij de pupillen jongens miste Yano volledig zijn start en zette een sterke inhaalrace in, met als resultaat een 8ste plaats. Brent Jansen liep zijn tweede wedstrijd. Moeilijkheden met ademhaling en verrast door de snelheid in de wedstrijd, bleef hij moedig strijden en eindigde 20ste.

Onze miniemen meisjes, met Janne en Kaat, maakten er een goede wedstrijd van. Janne, een voorzichtige starter, maar éénmaal op dreef, niet te houden. Inhalen, inhalen, ... zo toch nog eindigend op een puike 14de plaats. Kaat goed weg en doorgaans van voor mee, stelde zich tevreden met een 5de plaats (eindelijk eens niet het 6de!!).


Dat Imana in een goede vorm zit bewees haar tweede plaats. Aria eindigde na een felle strijd op de 8ste stek, net voor haar zus Esther, die beslag legde op de 12de plaats. Hanne eindigde als 19de na een weer goed gedoseerde wedstrijd. Ook werden deze dames fel aangemoedigd door onze gekwetste Goele.

Dat Glenn sterk bezig is, bewees hij door goed mee te zijn met de kopgroep en in zijn wedstrijd te eindigen op een verdienstelijke 6de plaats.

Bij de junioren hield trainer Gert de eer hoog. Met zijn 3de plaats was hij zeer tevreden.

Saartje die al weken sukkelt met kleine gezondheidsprobleempjes moest tevreden zijn met haar 8ste plaats. Wat gaat dat geven wanneer ze eens top is?

De twee masters van HEAK maakten deze dag compleet. Willy aan zijn tweede cross toe van het seizoen, liep weer een sterke bezette wedstrijd. Hij eindigde dan ook 55ste. En onze Jef die startte voorzichtig, en na telkens een gevecht aan te gaan met de berg toch nog eindigen op een 64ste plaats.

EEN DIKKE PROFICIAT AAN IEDEREEN EN BLIJVEN WERKEN IS DE BOODSCHAP!!!



Benjamins meisjes 99 : 3. Meylaers Antse, 9. Gesquiere Maxine, 11. Zaenen Eline
Benjamins meisjes 98 : 5. Van De Reijd Mieke, 14. Truyers Marte
Benjamins jongens 99 : 4. Deckx Dries, 14. Truyers Ian, 20. Corstjens Siebe
Pupillen meisjes 97 : 1. Truyers Yinta, 2. Corstjens Maya, 13. Kelchtermans Diete, 16. Truyers Yalina, 20. VanHaren Kim, 25. Van De Reijd Sarah
Pupillen meisjes 96 : 1. Daelemans Nina, 2. Van Speybroeck Kato
Pupillen jongens 96 : 8. Truyers Yano, 20. Jansen Brent
Miniemen meisjes 95 : 14. Truyers Janne
Miniemen meisjes 94 : 5. Coninx Kaat
Kadetten meisjes : 2. Truyers Imana, 8. Schouten Aria, 12. Schouten Esther, 19. Biesmans Hanne
Kadetten jongens : 6. Kelchtermans Glenn
Seniors dames : 7. Sallaerts Saartje
Juniors heren : 3. Claes Gert
Masters heren : 55. Loenders Willy, 64. Van De Reijd Jozef

Halve Marathon van Ell-Swartbroek

Deze halve marathon werd extra moeilijk gemaakt door de wind die vrij spel had in de open velden. Ondanks dit liep Karel Teunkens nog een redelijke tijd : 1hr 18:29. Dit was goed voor een derde plaats algemeen en een tweede plaats bij de Masters (op amper 9 seconden van de overwinnaar).

maandag 20 november 2006

10 mijl van Essen

Te Essen-Horendonk werd Roel Truyers 9de in een mooie tijd van 58:04. Ook Romain Truyers liep er een goede wedstrijd, zijn eindtijd was 1hr 32:02.

zondag 19 november 2006

Veldloop te Duffel

Ter voorbereiding op het provinciaal kampioenschap te Duffel (4 februari 2007) dat op hetzelfde parcours wordt gehouden liepen enkele HEAK-ers mee in de nationale veldloop te Duffel. De uitslagen :

Benjamins meisjes 99 : 4. Meylaers Antse
Benjamins meisjes 98 : 7. Van De Reijd Mieke
Pupillen meisjes 97 : 13. Kelchtermans Diete, 25. Van De Reijd Sarah
Pupillen meisjes 96 : 2. Daelemans Nina
Pupillen jongens 97 : 2. Agten Jarrit
Miniemen jongens 95 : 3. Agten Arne, 14. Kelchtermans Brent
Kadetten jongens : 11. Kelchtermans Glenn
Masters heren + 50 jaar : 13. Van De Reijd Jef, 14. Loenders Willy

Antse was goed (eens andere tegenstand) Zelfs harder gelopen dan in het LCC.
Mieke gelopen voor wat ze waard was, met een sterke laatste 300m van 10e op naar die zevende plaats. Sarah mooi opgeschoven gedurende de koers - knap Sarah.Diete ook een heel sterke wedstrijd - 50m voor de meet zelfs nog 9de maar dan was de spurt er teveel aan.
Jarrit heeft gedaan wat hij moest doen - geprobeerd Goffin te lossen - maar deze begaf niet en won de spurt dankzij de langere benen.
Nina had de wedstrijd afgestemd op Eykens (PK) en reageerde niet op een uitval van een Duffeltje, zeker in het oog te houden op het PK.
Arne was mee met de kopgroep met 4 maar zag dan Maselis en Denis (PK) even een gat van 10m krijgen - geen dicussie echter voor de derde plaats.
Brent niet dezelfde knappe start als in Tilburg maar op karakter toch teruggevochten tot bij Blommaerts en een knappe 14e plaats.
Glenn, met Ierse (10e) en Nederlandse (1e en 3de) tegenstand aan de start nam wel een knappe start en vervolg. In de spurt om de plaatsen 9/10 en 11 moest hij het tegen een Ier toch afleggen voor die top-10, Knap 11e.
Jef na een knappe start de inspanning mooi verdeeld. Willy vrij behouden gestart en dan stelselmatig opgeschoven tot in het spoor van Jef. Knap mannen.

Zevenheuvelenloop te Nijmegen

Met zijn 27.000 deelnemers is de Zevenheuvelenloop één van de grootste wedstrijden van Nederland. Onder deze deelnemers 2 HEAK-ers die er een fantastische wedstrijd gelopen hebben. Ronny Agten liep de 15 kilometer in 48:33 en werd hiermee 2de bij de Masters 45 (37ste plaats algemeen) en Ricky Meylaers liep 51:48, goed voor een 70ste plaats bij de seniors en 86ste algemeen.

Wedstrijd te Altweerterheide

In Altweerterheide werd de tweede wedstrijd van de Brooks Wallenloop-competitie 2006-2007 gelopen. Ondanks (of dankzij) de bospaden waren omgevormd tot modderpaden won Karel Teunkens met ruime voorsprong de 15 kilometer.

zondag 12 november 2006

LCC-cross te Neerpelt

Benjamins meisjes 99 : 12. Zaenen Eline, 13. Gesquiere Maxine
Benjamins meisjes 98 : 4. Van De Reijd Mieke, 16. Truyers Marte, 23. Dewachtere Caro
Benjamins jongens 98 : 7. Deckx Dries, 17. Corstjens Siebe, 24. Truyers Ian
Pupillen meisjes 97 : 3. Corstjens Maya, 8. Pellegrini Gioia, 11. Truyers Yinta, 18. Vanharen Kim, 20. Truyers Yalina, 30. Van De Reijd Sarah
Pupillen meisjes 96 : 1. Daelemans Nina
Pupillen jongens 97 : 2. Wijckmans Wadsen
Pupillen jongens 96 : 5. Truyers Yano, 25. Jansen Brent
Miniemen meisjes 95 : 12. Truyers Janne
Miniemen meisjes 94 : 6. Coninx Kaat
Kadetten meisjes : 2. Truyers Imana, 8. Truyers Goele, 9. Schouten Aria, 13. Biesmans Hanne
Kadetten jongens : 11. Jansen Ruben, 13. Denorme Wouter
Seniors dames : 8. Sallaerts Saartje
Juniors heren : 4. Claes Gert, 8. Geys Ruben
Masters heren : 41. Van De Reijd Jef

Natuur-halve marathon te Kasterlee

Eric Hendrickx beeindingde de halve marathon in Kasterlee in 1hr 38:47. Hij deed hiermee weeral 4 minuten af van zijn persoonlijk record.

Warandeloop te Tilburg

Goede prestaties van HEAK-jeugd in internationale cross

Bij de junioren D (= pupillen 95) kwam Arne Agten bij de eersten uit de start. Bij het uitkomen van 1 van de 3 kuilen waar men elke ronde doorliep kwam hij ten val en moest hij achtervolgen.
Dit leverde hem een derde plaats op (en het had geen 100 meter meer moet duren of hij was tweede geweest). Ook Brent Kelchtermans liep een schitterende wedstrijd. Hij bleef strijden tot de laatste meter en zo werd hij nog tiende.

De wedstrijd van de junioren C tweede jaars (= kadetten 92) werd een regelrechte interland Nederland-Belgie. Zowel de Nederlandse top als de Vlaamse top (VAL-topsportschool) waren aanwezig. Van in de start werd er ingevlogen zodat het voor Glenn Kelchtermans al in het begin happen naar adem was. Hij bleef vechten voor zijn plaats en werd in deze hoogstaande wedstrijd 37ste. Goed gelopen, Glenn.

Proficiat aan de HEAK-jeugd die het aandurfde om in een internationale wedstrijd mee te doen. Hopelijk wordt dit voorbeeld in de toekomst gevolgd door de andere jeugdatleten.

HEAK wint estafette-marathon

Op een soms glibberig en nat parcours werd in de voormiddag door Ronny, Peter, Karel en Ricky een estafette-marathon gelopen. Omdat de voornaamste tegenstanders ploegen van 8 lopers hadden opgesteld en de HEAK-ploeg uit 4 lopers bestond werd op voorhand een tactisch plannetje opgesteld. Dit plan lukte want bij elke wisselpost kwam HEAK als eerste door en de voorsprong werd telkens groter. Uiteindelijk werd de aankomst bereikt in 2hr20:14. De tweede ploeg (het organiserende Attila-Tilburg) werd op 14 (!!) minuten gelopen, de derde ploeg had 16 minuten achterstand.

dinsdag 7 november 2006

Foto - LCC Alken



Imana wint bij de kadetten (foto geplukt van ATLA-site)

zondag 5 november 2006

LCC-cross te Alken

Benjamins meisjes 1999 : 1. Meylaers Antse, 9. Zaenen Eline
Benjamins meisjes 1998 : 3. Van De Reijd Mieke, 14. Truyers Marte
Benjamins jongens 1998 : 2. Deckx Dries, 16. Truyers Ian, 20. Corstjens Siebe
Pupillen meisjes 1997 : 1. Corstjens Maya, 4. Truyers Yinta, 13. Truyers Yalina, 15. Kelchtermans Diete, 16. Vanharen Kim, 26. Van De Reijd Sarah
Pupillen meisjes 1996 : 1. Van Speybroeck Kato
Pupillen jongens 1996 : 6. Truyers Yano, 17. Van Gool Pieter, 19. Denorme Sander
Miniemen meisjes 1995 : 10. Truyers Janne
Miniemen meisjes 1994 : 6. Coninx Kaat
Miniemen jongens 1995 : 6. Kelchtermans Brent
Kadetten meisjes : 1. Truyers Imana, 5. Truyers Goele, 7. Schouten Aria, 9. Biesmans Hanne
Kadetten jongens : 13. Denorme Wouter
Seniors dames : 9. Sallaerts Saartje
Juniors heren : 11. Vanharen Koen
Masters heren : 47. Van De Reijd Jef

Wedstrijden te Mol en Weert

Zaterdag werd het VMOL-criterium afgesloten met de Road Race op het Zilvermeer te Mol.
Op de 10 kilometer werd Peter Kelchtermans zevende in 34:50. Roel Truyers eindigde op een veertiende plaats in 36:41 en Glenn Kelchtermans deed een geslaagde training in 41:52. Jefke Van De Reijd kwam op de 3,3 kilometer binnen in 13:21.

Tijdens de Ijzeren Man Volksloop te Weert ging de eerste plaats op de 14 kilometer naar Karel Teunkens.

woensdag 1 november 2006

Supporters - LCC Tongeren




Echte supporters delen alles... !












Johan, papa van Dries, zoekt de HEAK-ers of
de Indianen ???

maandag 30 oktober 2006

LCC-veldloop te Tongeren

Ook dit jaar werd het veldloopseizoen geopend met de LCC-cross op de hippodroom te Tongeren. HEAK viel al dadelijk op door een massale aanwezigheid en enkele prachtige prestaties. De prijs voor de langst afgelegde afstand ging zonder twijfel naar het HEAK-trainersteam. Op elke hoek van de paardenrenbaan stonden zij klaar met aanmoedigingen.
De uitslagen :

Benjamins meisjes 1999 : 1. Meylaers Antse, 5. Ghesquiere Maxine, 13. Zaenen Eline
Benjamins meisjes 1998 : 5. Van De Reijd Mieke, 13. Truyers Marte
Benjamins jongens 1998 : 8. Deckx Dries, 14. Truyers Ian, 15. Corstjens Siebe
Pupillen meisjes 1997 : 1. Corstjens Maya, 5. Truyers Yinta, 10. Truyers Yalina, 11. Kelchtermans Diete, 12. Pellegrini Gioia, 15. VanHaren Kim, 26. Van De Reijd Sarah
Pupillen meisjes 1996 : 1. Dalemans Nina, 2. Van Speybroeck Kato
Pupillen jongens 1996 : 6. Truyers Yano, 13. Denorme Sander, 14. Van Gool Pieter
Miniemen meisjes 1995 : 12. Truyers Janne
Miniemen meisjes 1994 : 6. Coninx Kaat, 20. Truyers Linde
Kadetten meisjes : 3. Truyers Imana, 8. Schouten Aria, 13. Truyers Goele, 14. Biesmans Hanne, 15. Schouten Esther
Kadetten jongens : 7. Kelchtermans Glenn, 12. Denorme Wouter
Seniors dames : 8. Sallaerts Saartje
Juniors heren : 12. VanHaren Koen
Masters heren : 14. Teunkens Karel, 45. Van De Reijd Jef

zondag 22 oktober 2006

6-kerkenloop te Kortessem

Ook bij de traditonele 6-kerkenloop te Kortessem waren er HEAK-ers aanwezig. Een paar pittige heuvels en de sterke wind weerhielden hen niet om mooie prestaties te leveren.
Ronny Agten liep de 15 kilometer in 50:23 en werd daarmee vlot eerste bij de Masters 45. Hij kon zelfs de laatste 5 kilometer 'op reserve' lopen. Ricky Meylaers was mee met het tweede groepje, verzwakte niet en kwam binnen in 53:00. Goed genoeg voor een 5de plaats bij de seniors. Karel Teunkens liep deze wedstrijd, met de overwinning van daags voordien in de benen, als training. Toch nog 57:31 als eindtijd.
Henri Clerckx kon op de 5 kilometer nog een top-10 plaats halen bij de masters (zijn tijd 19:28).

Dwars door het Leudal te Heythuysen

Afgelopen zaterdag werd in Heythuysen voor de eerste keer 'Dwars door het Leudal' georganiseerd. Een KNAU-wedstrijd over 15 kilometer door een bosrijke omgeving over voornamelijk licht heuvelachtige fietspaden.
Karel Teunkens liep de 15 kilometer in 54:35 en werd hiermee overtuigend winnaar in de klasse Masters 40.

donderdag 19 oktober 2006

Foto debutanten 15 km - Dwars door Hasselt

Berenice, Dominiek en Sonja trainden samen voor de 15 km en brachten het in Hasselt
tot een goed einde !
Ook Stephan Vuegen debuteerde maar van
hem hebben we geen foto !

Dwars door Hasselt

15 kilometer

Voor een aantal HEAKers was deze wedstrijd een bekroning na een wekelange voorbereiding, anderen probeerden een snelle tijd te lopen.

Loenders Willy : 1hr 02:46
Achten Danny : 1hr 03:43
Vuegen Stephan : 1hr 04:28
Daelemans Luc : 1hr 07:52
VanHaren Dominiek : 1hr 30:14
Meewis Sonja : 1hr 30:14
Van Camp Berenice : 1hr 33:04

5 kilometer

Enkele jeugdlopers namen dit als training, zodat ze de aparte sfeer konden meemaken.

Kelchtermans Peter : 15:48
Van De Reijd Jef : 19:05
Kelchtermans Glenn : 19:17
Daelemans Nina : 25:27
Daelemans Luc : 25:30
Daelemans Loes : 29:11

3 kilometer

Van De Reijd Mieke : 13:12

zondag 15 oktober 2006

Wedstrijden te Meppel en Altweerterheide






Zaterdag in Meppel werd de 19de McDonald's Reest Halve Marathon gelopen met onder de deelnemers Ronny Agten en Ricky Meylaers. Beiden zijn de laatste heel goed bezig en ook hier konden ze dat niet verbergen. Ronny liep zijn halve marathon in 1:09:45 en moest hiermee in de masterscategorie enkel de Nederlandse topper Peter van Egdom laten voorgaan. Ricky verbeterde opnieuw zijn persoonlijk record en werd 5de senior in 1:15:56.

In de eerste wedstrijd van de Brooks Wallenloop Competitie 2006-2007 te Altweerterheide werd Karel Teunkens 2de op de 15 kilometer.

Meeting te Alken

Een grote HEAK-afvaardiging op de sluitingsmeeting te Alken. Een goede afsluiting van het zomerseizoen met een paar overwinningen en zelfs een paar persoonlijke records. Op naar het winterseizoen. De uitslagen :

Benjamins jongens 1000 meter :
Deckx Dries 3:57:88 (1ste plaats)
Truyers Ian 4:22:91
Corstjens Siebe 4:33:51

Bejamins meisjes 1000 meter :
Corstjens Maya 3:43:32 (1ste plaats)
Truyers Yinta 3:53:56 (2de plaats)
Truyers Yalina 4:06:70
Kelchtermans Diete 4:13:44
Truyers Marte 4:20:44
VanHaren Kim 4:21:41
Meylaers Antse 4:25:31

Pupillen jongens 1000 meter :
Agten Arne 3:19:09 (1ste plaats)
Kelchtermans Brent 3:36:52
Truyers Yano 3:39:29

Pupillen meisjes 1000 meter :
Daelemans Nina 3:26:20 (1ste plaats)
Truyers Janne 3:52:85

Miniemen meisjes 1000 meter :
Truyers Imana 3:20:69 (1ste plaats)
Coninx Kaat 3:24:75 (3de plaats)
Truyers Linde 4:10:10

Kadetten jongens 200 meter :
Jansen Ruben 28:36 (2de plaats)

Kadetten jongens 2000 meter :
Kelchtermans Glenn 7:25:18

Kadetten meisjes 2000 meter :
Truyers Goele 7:02:63 (2de plaats)

Scholieren jongens 200 meter :
VanHaren Koen 27:56

maandag 9 oktober 2006

Medaillemeeting te Lommel


Een paar uitslagen van de meeting te Lommel op 8 oktober :

60 meter :
Mieke Van De Reijd : 11:80
Sarah Van De Reijd : 12:36

1000 meter :
Mieke Van De Reijd : 3de plaats : 4'04:61
Sarah Van De Reijd : 11de plaats : 4'42:14

Stedenloop Hasselt-Genk

De traditionele stedenloop (ook gekend als brandweerloop) werd dit jaar gelopen tussen Hasselt en Genk. Deze organisatie werd achteraf ontsierd door foutieve uitslagen (gelopen tijd klopte niet, plaats in categorie niet correct, ...)
Uitslagen gevonden op internet :
Willy Loenders : 1hr05:32 (3de plaats mannen 60+ )
Danny Achten : 1hr11:39
Josee Schalley : 1hr13:23 (3de plaats vrouwen 50+)
Eigenlijk had Willy gewonnen in zijn categorie en zou Josee tweede geweest zijn.
Jef Van De Reijd liep de 5 kilometer in 22:02

zondag 8 oktober 2006

Knoesselloop te Broechem

Karel wint te Broechem
Op een zware omloop met onverharde stukken , slalom en wind à volonté won Karel Teunkens gisteren de 8.2 km te Broechem in een zeer mooie 28'32". Een typische Karel-start leverde dadelijk de koppositie op , één nadeel er zaten zes aanhangwagens in zijn wiel. Een tweede versnelling na het passeren van de eerste kilometer zorgde echter voor de doodsteek van het zestal en "weg was Karel". Het behouden van het strakke tempo zorgde dan vervolgens voor de mooie eindtijd en overwinning. Een wedstrijd à la Karel met een verdiende overwinning voor de sterkste in koers. Zo zie je maar - als de kleine kwetsuren maar achterwege blijven - dan weten we allen wat hij toe in staat is.
Den trainer

vrijdag 6 oktober 2006

Opening Finse piste - Hechtel

Vrijdagavond werd de gemeentelijke Finse piste officieel geopend.
Het moet gezegd : HEAK was opvallend (en met velen) sterk aanwezig !
De clubkledij kleurde een groot deel van de 1km - piste. Onze jeugd nam het voortouw bij het lopen van het eerste rondje...
Dit sportieve HEAK-gebaar wist de gemeente echt te appreciëren !
Het HEAK-bestuur wenst dan ook de aanwezige leden , trainers en sympathisanten te danken voor het gehoor aan hun oproep. Als club kwamen we toch maar weer ferm voor de dag !

Gemeentelijke veldloop - Don Bosco Hechtel

Foto's gepukt van de DB-website.



Zilver voor Aria, brons voor Esther !













En ze is er fier op ... !




















Zilver voor Imana !

donderdag 5 oktober 2006

Scholenveldloop Leopoldsburg

Jefke zond ons enkele foto's van de scholenveldloop te Leopoldsburg.




maandag 2 oktober 2006

Intercity Bree-Peer en Stratenloop Grote-Brogel

Zoals elke jaar weer een grote HEAK-delegatie op deze wedstrijd. Voor de halve marathon-lopers werd het een bekroning na de weken van training.
Voor de volledige uitslag zie www.joggings.be

Halve marathon

Beyen Dominique : 1.45:46
Truyers Bert : 1.47:57
Peeters Ben : 2:02:55
Creemers Rudi : 2.04:54
Wouters Hilde : 2.09:56

8 kilometer

Truyers Roel : 30:28 (3de senior)
Corstjens Bart : 32:59 (4de senior)
Schalley Josee : 38:09 (1ste master b)
Achten Danny : 38:11
Loenders Willy : 38:12 (1ste master b)
Truyers Romain : 46:27 (3de master b)

4 kilometer

Truyers Goele : 16:32 (1ste senior)
Coninx Kaat : 17:41 (2de senior)
Truyers Imana : 17:43 (4de senior)
Truyers Yano : 17:59 (5de senior)
Truyers Janne : 19:21 (5de senior)
Truyers Linde : 22:25
Schouten Esther : 22:26
Schouten Aria : 22:27
Testelmans Heidi : 24:03 (3de master a)

Van de jeugdreeksen zijn er (nog) geen uitslagen beschikbaar maar hier ging HEAK weer lopen met zeer veel podiumplaatsen.

zondag 1 oktober 2006

Singelloop te Breda

De organisatoren van de Singelloop in Breda, een internationale halve marathon, hadden 4 HEAK-leden (Ronny, Ricky, Peter en Karel) uitgenodigd om aan hun wedstijd deel te nemen. Ook Eric Hendrickx koos voor deze zowel qua kwaliteit als kwantiteit sterk bezette wedstrijd.

Dat Ronny Agten in goede forme zit kan iedereen zien tijdens de trainingen en wedstrijden. Ook zijn eerste halve marathon sinds lange tijd werd afgesloten in een heel sterke tijd : 1:11:10. Hiermee behaalde hij een verdiende eerste plaats bij de masters M45.

Ricky Meylaers begon aan zijn tweede halve marathon met slechts één doel : beter doen dan de vorige keer. Hij slaagde hierin door te eindigen in 1:16:41, een dik p.r. In een deelnemersveld met Kenianen, Marokkanen en Belgische en Nederlandse toplopers was dit goed voor een 28ste plaats.

Karel Teunkens sukkelt de laatste maanden met allerhande kleinere blessures. Zo moest hij de halve marathon starten met pijnlijke hamstrings. Hij wist de pijn te verbijten en bereikte de eindmeet in 1:20:15. Goed voor een vierde plaats bij de masters M40.

Eric Hendrickx liep een verstandige wedstrijd. Door vooral niet te snel te starten en een constant tempo aan te houden kwan hij aan in 1:42:10, ook voor hem een persoonlijk record.

Trainer Peter Kelchtermans liet zich ook van zijn beste zijde zien. Het eerste halfuur was hij haas en vooral tempobewaker voor Ricky. Daarna liet hij zich afzakken om Karel de nodige moed in te spreken. Vervolgens snelde hij naar de finish om zijn atleten te zien aankomen. Hoeveel clubs beschikken over zo'n gedreven trainer ?

Tijdens de afsluitende familieloop lieten zowel Arne Agten als Glenn Kelchtermans zich opmerken.

zaterdag 30 september 2006

Gemeentelijke veldloop Leopoldsburg

Van enkele ooggetuigen kregen we uitslagen binnen van de gemeentelijke
scholenveldloop van Leopoldsburg. Omdat men er niet werkt met gedrukte uitslagen, zijn
we er ons van bewust van de mogelijke onvolledigheid of onjuistheid.
Meld het ons maar ! We passen het aan...
Pieter Vangool : 1
Sofie Vangool : 2
Yano Truyers : 2
Sander Denorme : 5
Mieke Vandereydt : 1
Sara Vandereydt : 8
Ian Truyers : 14
Yinta Truyers : 1
Yalina Truyers : 3

De uitslag van de gemeentelijke veldloop van Hechtel-Eksel volgt als we de officiële lijsten krijgen. We kunnen alvast verklappen dat HEAK hier ook schitterde ... !

dinsdag 26 september 2006

Scholenveldlopen

In de komende we(e)k(en) zijn er in verschillende gemeentes de jaarlijkse scholenveldlopen.
We wensen iedereen alvast veel succes. Houd de eer van HEAK hoog !
Hop,hop,hop,... HEAK aan de top !

Namens het bestuur en de trainers

Patrick in Libanon

Onze jeugdcoördinator vertrekt deze week met het Belgische leger naar Libanon.
We wensen hem een behouden en vredevolle missie toe.
"Patrick, 't moge je heel goed gaan daar in het verre Libanon.
Veel sterkte en moed ! Let goed op jezelf ! HEAK duimt voor jou !"

maandag 25 september 2006

Meetings te Tessenderlo en Kiewit

Afgelopen vrijdag namen Mieke en Sarah Van De Reijd deel aan de jeugdmeeting te Tessenderlo. Hun prestaties :
60 meter : Mieke 11:50 en Sarah 12:23
1000 meter : Mieke 4:00:42 (3de plaats) en Sarah 4:35:28
verspringen : Mieke 2m59 en Sarah 2m51
hockeywerpen : Mieke 11m72 en Sarah 10m10

Zondag was Goele Truyers aan de start te Kiewit. Op een voor haar ongewone 400 meter liep ze 66:23 . Zeker geen slechte tijd voor een niet-specialiste.

Joggings te Halen en Nijlen

HEAK was afgelopen weekend bijzonder actief in de joggings :

Zaterdag 23 september : Eurorun te Halen

800 meter
Braeken Senne 19de in 4'07"

2,750 km
Kelchtermans Nancy 61ste in 15'57"

11 km
Heren + 35: Achten Danny, 46ste in 52'14"
Heren + 55: Loenders Willy, 5de in 49'54"
Dames + 35: Schalley Josee, 11de in 56'53"

Zondag 24 september : Netefeesten-jogging te Nijlen

jeugdloop 400m

Van De Reijd Mieke 2de pl
Van De Reijd sarah 10de pl

jogging 2km

Van De Reijd Mieke 7de 10.02
Boelen Diana 27ste 12.28

jogging 6,060 km

36. Romain Truyers : 33:57

zondag 24 september 2006

Criterium National des Jeunes te Nijvel

CABW organiseert jaarlijks het 'criterium national des jeunes'. Deze meeting geldt als het officieus Belgisch kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen.
Bij de pupillen werd Arne Agten 8ste op de 1000 meter met een tijd van 3'20"35 en Jarrit Agten werd bij de benjamins 5de in 3'30"22.

Appollonia-natuurloop te Geel-Stelen

De appollonia-jogging te Geel-Stelen was aan de 15de editie toe. Daarom besloten de organisatoren om er dit jaar een halve marathon van te maken in plaats van de jaarlijkse 14,5 km. Daardoor werd de omloop nog wat zwaarder met 3 bruggen, een heuvel en veel los zand.
Roel Truyers werd 13de in 1:28:13.
Jefke Van De Reyd (20ste in 24:39) en Romain Truyers (73ste in 33:01) liepen de jogging over 5,7 km (105 deelnemers).

zondag 17 september 2006

Meeting te Mol van 16 september

Op de open meeting te Mol liepen onze kadetten zich weer in de kijker. Goele Truyers won de 800 meter in 2:28:14. Op dezelfde afstand haalde Glenn Kelchtermans een 5de plaats bij de jongens in 2:37:73. Ruben Jansen liep zijn 200 meter in 28:89 (3de plaats). Ook master Jefke Van De Reijd kwam op de piste in actie (3000 m : 11'48:97)

Brouwerijloop te Alken

Zondag werd er een wedstrijd van de Haspengouw Challenge gelopen te Alken. Op het alweer vernieuwde parcours (met een paar heuveltjes) was ook een delegatie van HEAK aanwezig.
De uitslagen :

Haspengouw Challenge : 10 km

13de (Masters Heren 35+) : Roel Truyers 00:38:21

11de brouwerijloop : 5 km

2de dame : Imana Truyers 00:22:15
8ste dame : Mieke Van de Reyd 00:28:12

18 : Jefke Van de Reyd 00:22:47
26 : Yano Truyers 00:25:00
41 : Romain Truyers 00:28:54

Cristalkilometer jongens

1. Yano Truyers 3:37
13. Ian Truyers 4:35

Cristalkilometer meisjes

1. Yinta Truyers 4:09
3. Yalina Truyers 4:26
4. Sarah Van de Reyd 4:38

Parochiejogging te Schoot-Tessenderlo

Romain Truyers blijft zijn kilometers afmalen. Zaterdag was hij present te Schoot-Tessenderlo en liep de 8 kilometer een in goede tijd : 47;38.

Einduitslag Fortis-jeugdcriterium

In de totaalstand van het Fortis-jeugdcriterium (meetings in Mol op 19 augustus en 10 september) vinden we Mieke Van De Reijd terug op een 2de plaats bij de meisjes-benjamins.

Benjamins Meisjes :
2de Mieke Van De Reijd
7de Sarah Van De Reijd
8ste Marte Truyers

Pupillen Meisjes :
11de Janne Truyers

Miniemen Meisjes :
6de Esther Schouten
7de Aria Schouten

Foto meeting Mol 10 september

zaterdag 16 september 2006

Uitslagen jeugdmeetings

1. Belgisch Kampioenschap Kadetten/Scholieren – 2 september 2006

We mogen fier zijn op ons Goele. Een goede 1500 meter in 5’03”68 en een mooie derde plaats. Proficiat meid.

2. Meeting Neerpelt – 8 september 2006

3 HEAK-ers gingen onze club verdedigen. Goele, Glenn en Koen kozen ieder een andere afstand, waarschijnlijk één die hun het beste ligt. Fier mogen we zeggen dat Goele 4de werd op de mijl met een tijd van 5’29”74. Evenals Glenn, hij werd 4de op de 400 meter in een tijd van 69”04. En snelle Koen flitste over de 100 meter in een tijd van 13”82. Goed zo jongens (en meisje).

3. Meeting Mol – 10 september 2006

Een grote opkomst van onze HEAK-atleetjes. Hieronder de uitslagen van de verschillende disciplines:

Benjamins meisjes: 60 meter
Gesquiere Maxine: 11,98
Meylaers Antse: 12,01
Peeters Nele: 12,20
Truyers Marte: 12,02
Van De Reijd Mieke: 11,55
Van De Reijd Sarah: 12,37
Van Haren Kim: 12,52
Zaenen Eline: 11,63
Verspringen
Van De Reijd Mieke: 11de - 2,77 m
Van De Reijd Sarah: 13de - 2,51 m
Zaenen Eline: 12de - 2,56 m
Hockeywerpen
Van De Reijd Mieke: 6de - 15,64 m
Van De Reijd Sarah: 12de - 11,19 m
1000 meter
Corstjens Maya: 3'43"65"
Gesquiere Maxine: 4'44"35"
Meylaers Antse: 4'30"04"
Peeters Nele: 5'01"13"
Truyers Marte:4'23"05"
Truyers Yinta: 4'04"29"
Truyers Yalina: 4'25"83"
Van De Reijd Mieke: 4'12"00"
Van De Reijd Sarah: 4'36"09"
Van Haren Kim: 4'24"28"
Zaenen Eline: 4'51"86"

Benjamins jongens: 60 meter
Agten Jarrit: 10,71
Hockeywerpen
Agten Jarrit: 7de - 22,71m
1000 meter
Agten Jarrit: 3'34"04"
Corstjens Siebe: 4'31"76"
Truyers Ian: 4'27"10"

Pupillen meisjes: 60 meter
Truyers Janne 10,7
Van Gool Sofie 11,10
Van Speybroeck Kato 9,47
Hoogspringen
Van Gool Sofie 17de - 0,95 m
1000 meter
Daelemans Nina: 3'34"02"
Truyers Janne 3'54"47"
Van Speybroeck Kato 3'37"96"

Pupillen jongens 60 meter
Agten Arne: 9,97
Denorme Sander: 11,26
Kelchtermans Brent: 10,62
Van Gool Pieter: 9,6
Hoogspringen
Denorme Sander: 22ste - 0,90 m
Van Gool Pieter: 7de - 1,15 m
1000 meter
Agten Arne: 3'22"34"
Denorme Sander: 4'03"15"
Kelchtermans Brent: 3'36"54"
Truyers Yano: "3'38""76"
Van Gool Pieter: 3'39"96"

Miniemen meisjes 80 meter
Biesmans Hanne: 12,49
Coninx Kaat: 12,53
Hoogspringen
Biesmans Hanne : 6de - 1,29 m
Kogelstoten
Biesmans Hanne :9de - 6,81 m
Speerwerpen
Biesmans Hanne : 4de - 15,64 m
1000 meter:
Coninx Kaat: 3'25"55"
Schouten Aria: "3'35"87"
Schouten Esther: "3'39""26"

Miniemen jongens: 80 meter
Denorme Wouter: 13,35
Verspringen
Denorme Wouter: 7de - 3,95 m
1000 meter
Denorme Wouter: 3'24"67"

Proficiat aan allen. Jullie hebben weer jullie best gedaan, zoals altijd.

maandag 4 september 2006

Saartje Belgisch kampioen !

Dit weekend werd Saartje Sallaerts Belgisch kampioen bij het oriëntatielopen lange afstand voor -21 -jarigen ! Waarschijnlijk heeft ze nu zelfs een selectie vast voor het Europees kampioenschap. Een dikke proficiat !

zondag 3 september 2006

Foto's meeting Tessenderlo (geplukt van de atla-site)

Dries zette een knappe tijd neer.



















Diete loopt gezwind naar voor.

Tilburg Ten Miles

Het deelnemersveld van de Tilburg Ten Miles bestond traditioneel uit de beste Belgen en Nederlanders aangevuld met lopers uit Kenia en Ethiopie. Uitslagen en tijden van onze HEAK-vertegenwoordigers :

Ronny Agten : 2de Master 45 in 54:19
Ricky Meylaers : 23ste Senior in 57:04
Peter Kelchtermans : 10de Master 35 in 59:00

Piereloop te Ravels

Karel Teunkens koos zaterdag tijdens de Piereloop in Ravels voor de 10 kilometer. Na 7,5 km wist hij zijn laatste concurent af te schudden en hij won in een tijd van 34:27.

Eindelijk een actiefoto van Hanne Biesmans...

Weekenduitslagen - Clubkalenderwedstrijden

Een aantal jeugdige atleten was zaterdag actief op de sterkbezette meeting van Tessenderlo.
We vermelden hier de uitslagen van de 1000 m. Andere uitslagen vind je op www.atla.be .
1.Benj. meisjes : Kelchtermans Diete 4.21.04 - Van de Reyd Sarah 4.29.61 - Van Haeren Kim 4.26.18 - Meylaerts Antse 4.33.49
2.Benj.jongens : Dries Deckx 3.56.06
3.Pup.meisjes : Van Gool Sofie 4.12.05
4.Pup.jongens : Van Gool Pieter 3.41.74
5.Min.meisjes : Conincx Kaat 3.23.32

Pechvogel van de dag was Mieke Van de Reyd die na het hoogspringen op haar arm viel en
zich behoorlijk kwetste. Eventjes (een weekje ???) het gips in... Beterschap !


Goele Truyers ( eerstejaars-cadet) nam voor de eerste keer deel aan het officieel BK op de baan(Kessel-Lo). In totaal waren er 26 deelnemers. Zij moesten vooraf de limiet van 5.07.00 gelopen hebben. Goele startte net in de tweede 'tragere' reeks. De kop van de koers was fel aan mekaar gewaagd waardoor er compact in groep gelopen werd met veel duw- en trekwerk. (De snellere reeks zat onmiddellijk op een lint !) Tactisch eiste Goele haar plaats van voor goed op maar men dwong haar wel steeds in baan 2 te lopen. Ze eindigde in haar reeks derde in een tijd van 5'04.69. In het totaal werd ze 13de (op 26 deelnemers). De omstandigheden in acht genomen mag ze volgens de hoofdtrainer tevreden zijn !

woensdag 30 augustus 2006

Foto estafetteloop Heeswijk-Dinther



Team HEAK komt zegevierend (en lachend) over de finish

Foto's O.L.V. Olen



Jonge Heak'ers : tombolatrekkers van dienst



Het bewijs van de Leffe van Imana

zondag 27 augustus 2006

Podiumfoto estafetteloop

HEAK wint de Bernhezeloop-estafette

In Heeswijk-Dinther werd tijdens de Bernhezeloop een estafette gehouden over 4 x 5 Km. HEAK was met een ploeg vertegenwoordigd : Karel Teunkens, Gert Claes, Peter Kelchtermans en Ricky Meylaers. Als enige Belgische ploeg waren ze van plan om de Hollanders het leven zuur te maken.

Volgens goede gewoonte was Karel de startloper. Na een snelle start kreeg hij 2 tegenstanders in zijn spoor. Tot de derde kilometer werd er tactisch gelopen. Daarna plaatste Karel een versnelling en zo kwam hij bij de eerste wissel met 25 seconden voorsprong op Henk Van Eck (blijkbaar de grote favoriet, volgens de speaker).

Gert had de pech om tegen de regionale topper Peter Heusschen te moeten lopen. Ondanks hevig verweer kwam deze meter voor meter dichterbij en 500 meter voor het einde stormde hij
Gert voorbij. Met zijn laatste krachten wist Gert de achterstand zo klein mogelijk te houden.

Peter ging dadelijk in de achtervolging en had meteen succes. Onze tegenstrevers hadden blijkbaar hun beste pijlen al verschoten tijdens de 2 eerste rondes. Peter ging onmiddelijk door en liep daarbij bijna letterlijk de longen uit zijn lijf. Een voorsprong van 2 minuten was het resultaat.

Ricky vertrok ook weer supersnel met als doel een goede tijd. De overwinning was al zo goed als binnen. Met als mikpunt de begeleidende fietser liep hij een snelle 5km.
De laatste 100 meter werd in groep afgelegd en onder luid applaus werd de finish bereikt in
1:07:58 --> een nieuw parcoursrecord.

De HEAK-ploeg samen met supporters Antse, Diete, Brent, Glenn, Cindy en Sonja was een opgemerkte verschijning te Dinther. Zowel speaker als leden van de organisatie kwamen ons na de wedstrijd feliciteren en bedanken voor de deelname.
Het werd dus een meer dan geslaagde clubactiviteit.

Parochiejogging te O.L.Vr Olen

HEAK was afgelopen zaterdag ook dit jaar weer present op de parochiejogging te Olen.

Deelname jeugdwedstrijden van : Bauwe, Siebe en Maya Corstjens, Mieke en Sarah Van De Reijd, Yano, Yinta en Yalina Truyers

3,310 km

1. Imana Truyers (8ste algemeen) : 12:46
9. Jozef Van de Reijd : 13:14
17. Yano Truyers : 14:08
26. Maya Corstjens : 14:40
34. Yinta Truyers : 15:29
39. Mieke Van de Reijd : 15:52
42. Yalina Truyers : 16:04
69. Sarah Van De Reijd : 19:21

6.310 km

71. Romain Truyers : 35:39

12,310 km

9. Roel Truyers : 48:38
19. Bart Corstjens : 51:34

Imana won een grote fles Leffe als eerste dame op de 3 km. Het zou kunnen dat Imana tijdens één van de volgende trainingen zowel baan 1, baan 2 als baan 3 nodig heeft.

Imana op het podium in Olen



Imana Truyers won de 4km tijdens de Boerkesjogging

Ronny in actie te Gelrode



Ronny in volle eindspurt...

vrijdag 25 augustus 2006

Kaat houdt de eer van HEAK hoog !

Op de Memorial Van Damme deed er ook één HEAK-er mee. Door bij de ING-run van Oostende bij de eerste drie meisjes te eindigen dwong Kaat Coninx immers een deelnemingsticket af.
En ons Kaat deed het goed :
Met een behoorlijk goede tijd van 3.22.17 werd ze knap zesde op 18 deelnemers. Proficiat !

maandag 21 augustus 2006

Boerkesjogging te Olen

Bij de boerkesjogging te Olen was weer een HEAK-delegatie present.

De 10 mijl (meetellend voor het Flanders Wegcircuit) werd gelopen door Henri Clerckx (5de master 55 in 1:07:09) en Willy Loenders (10de master 55 in 1:12:50).

José Schalley werd 8ste op de 8 km (39:52), terwijl ook Romain Truyers zijn kilometers liep (zijn tijd : 48:07).

De 4 km werd gewonnen door Imana Truyers (16:15). Papa Roel was de haas van dienst, ook
Yano en Jef vonden we in de uitslag terug.

Bij de jeugd- en kinderlopen was er de deelname van Yinta, Yalina, Yano, Mieke en Sarah.

donderdag 17 augustus 2006

Rabobank Centrumloop te Hapert (NL)

Woensdagavond werd net over de grens in Hapert de centrumloop gehouden. De organisatie nodigt hierbij elk jaar de Nederlandse en Belgische toplopers uit. Ook de HEAK-lopers mochten dit jaar proberen om goed te presteren. Natuurlijk was Ronny present. Hij liep de 10 kilometer in 31:54 en kwam daarmee slechts 4 seconden tekort om Jos Lemmens van de overwinning te houden in de klasse M45. Met Ricky gaat het elke wedstrijd beter en beter. Hij ging naar huis met de 15de prijs in de seniors-klasse met een tijd van 33:38. Het was een mooi zicht : Ricky tijdens de huldiging op het grote podium met toppers zoals Stefan Van Den Broek en Hans Janssens. Jeugdtrainer Gert liep ondanks een gebrekkige voorbereiding toch nog binnen in 34:43. Peter en Karel kenden een off-day, wat in zo'n wedstrijden niet goed te maken is. Beiden willen dan ook extra goed presteren tijdens de halve marathon-estafette volgende week zaterdag.

woensdag 16 augustus 2006

HEAK-kamp 12/8 tot 14/8 Gruitrode


Er zit muziek in de Vlaamse atletiek !
Met 46 jonge atleten, 7 trainers, enkele bestuursverantwoordelijken en een fikse keukenploeg maakten we Gruitrode drie dagen lang sportief onveilig. Elke dag werd afgesloten met een topper : dropping, kampvuur met danspartij, barbecue.
Een supergeslaagd kamp en nu op naar editie 2007...
Een cd-rom met foto's is binnenkort te verkrijgen bij penningmeester Mario !
We zijn nog op zoek naar een kampplaats voor volgend jaar (11-08 / 13-08). Suggesties altijd welkom !

dinsdag 15 augustus 2006

Vlaams kampioenschap 1500 steeple - cadetten - Heusden

Vlak na het HEAK-kamp stond er voor de cadetten Goele en Glenn nog een Vlaams kampioenschap op het programma. (1500 m steeple)
Glenn Kelchtermans deed het schitterend. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met 15 sec. en werd achtste in een tijd van 5.41.67 .
Goele Truyers kwam nooit echt in haar ritme en had enkele slechte sprongen. Misschien wel haar eerste off-day van het zomerseizoen... Ze eindigde ook achtste in een tijd van 5.37.26, één seconde boven haar p.r.