maandag 29 januari 2007

Cross Cup Hannuit

Een HEAK-delegatie reed zondag naar Hannuit waar afgesproken werd om nog eens te testen voor het PK van volgende week.
Vooreerst moet worden vermeld dat de jongeren tot en met miniem, net zoals hun oudere crossgenoten, ook hier met 2 jaren tezamen lopen. Op deze manier kunnen de jongste van een categorie, indien ze daar al tot de betere zouden behoren, zich op zijn minst eens meten met die van een jaartje ouder.

Onze eerstejaars pupil Jarrit nam een vlotte start in het 58-koppige deelnemersveld. Na een mooie strijd in de voorste gelederen eindigde hij 6e in totaal en 2e eerstejaars. De eerste eerstejaars was met 2" ook 2 plaatsen voor hem in de algemene rankschikking. Jarrit in Oostende lopen jullie afzonderlijk !!

Dan kwam onze tandem pupillen meisjes aan de beurt. Hier verschenen 50 meisjes aan de start. Voor de wedstrijd waren we "Katrien" al tegen het lijf gelopen en ook in de wedstrijd was zij de enigste die enige weerstand kon bieden tot op het ogenblik dat het gas open ging. Onder elkaar de laatste rechte lijn in en er samen voor sprinten met een mooie eerste plaats voor Kato en een tweede plaats, voor een licht gekwetste Nina. Mooi meisjes - op naar het PK.

Vervolgens was het de beurt aan onze miniemen jongens, ook de jongsten van het pak, in een 57-man sterk veld. Arne nam een "blitz"-start en werd dan even wat gehinderd. Op klasse vocht hij terug naar een mooie 10e plaats en nog beter, net zoals zijn broer, een 2e plaats van de eerstejaars. Enkel de Belgische Kampioen van vorig jaar moest hij met enkele seconden laten voorgaan. Brent vocht, op zijn gekende stijl, voor elke meter. Hij liep terug een klasse koers en verwees de iets mindere dag van Mol volledig naar de geschiedenis. Volgende week nogmaals uit dezelfde sloffen schieten Brent.

Dan was onze cadette Goele aan de beurt. Met een aantal koerspaarden aan de start zou dit zeker geen makkelijke klus worden. Al vlug werd duidelijk dat Lommel een echte off-day was en dat er nu veel meer regelmaat in de koers zat. Een mooie 14e plaats was dan ook zeker niet gestolen. Dat we op het laatst nog wat moeten inboeten omwille van de trainingsachterstand is logisch maar ook daaraan wordt gewerkt. De juiste attitude is aanwezig, de harde arbeid om terug op niveau te komen zal zich binnenkort wel lonen. Volhouden meid.

Als laatste was cadet Glenn aan de beurt. Dat zijn start momenteel dik in orde is werd nogmaals bewezen. Vervolgens plaats kiezen en op karakter vechten voor iedere meter. Uiteindelijk aankomen tussen de "vaste maten" van Mol en Hulshout, we mogen dus zeker spreken van een sterke koers en een geslaagde test voor het PK.