woensdag 10 januari 2007

LCC Lanaken

In Lanaken werd zondag de 7de manche van het LCC gelopen. Er stonden maar liefst 36 atleten van HEAK aan de start.

Onze benjamins meisjes mochten het eerst het veld in. Maxime, Eline en Antse waren goed gestart en bleven goed vechten voor rsp. Plaats 9, 11 en 5. Daarna was het de beurt aan Marte en Mieke.Zij deden het even goed en knokten zich naar een 7de (Mieke) en 21ste (Marte) plaats. Goed gedaan meiden.

Bij de benjamins jongens was het de beurt aan de 4 deugnieten van HEAK, Dries, Ian, Siebe en Dylan. Dries deed het zeer goed en nam het zilver mee naar huis. Ian en Siebe vochten voor wat ze waard waren en werden 16de en 19de. Dylan liep bij zijn vuurdoop een 20ste plaats. Zijn broertje had net ervoor ook zijn eerste wedstrijd gelopen en eindigde 18de. Bravo boys!!

Bij de 1ste-jaars pupillen meisjes, 6 HEAKers aan de start. De nichtjes Maya en Yinta streden om het goud en zilver. Maya haalde het van Yinta. Kim en Yalina streden in het midden van de groep knap voor plaats 15 (Kim) en 19 (Yalina). Sara bouwde haar wedstrijd weer op en eindigde 27ste. De reeks bij de 2de-jaars pupillen meisjes werd volledig gedomineerd door twee vriendinnen Kato en Nina. Ze maakten er samen weer een boeiend spektakel van. Kato haalde het deze keer net voor maatje Nina. Dit is pas Girl Power.

De pupillen jongens stonden met 4 aan de start. Yano maakte een redelijke start deze keer en vocht zich naar de 8ste plaats. Brent, Pieter en Sander liepen in het tweede deel van de groep naar een 14de (Pieter), 19de (Sander) en 22ste (Brent) plaats.

Loes en Janne deden het goed in de groep 1ste-jaars miniemen meisjes. Janne bleef strijden voor een 6de plaats, maar moest het afgeven in de spurt en werd knap zevende. Loes, met de weddenschap van papa in ’t hoofd, knokte zichzelf naar een 9de plaats. De 2de-jaars miniemen meisjes gingen snel van start. Kaat ging van in het begin goed mee en eindigde 5de. Linde, een voorzichtige starter, deed met haar 18de plaats haar duit in het zakje.

Goele, Imana, Aria en Ester hadden er wel duidelijk zin in. Imana liet nog maar eens zien dat ze sterk bezig is dit seizoen. Ze eindigde dan ook mooi tweede. Goele, eindelijk zo goed als verlost van alle kwaaltjes, maakte er een goed doorgedreven training van en eindigde daarmee vlak achter Aria op de 6de plaats. Aria is ook naar haar beste forme aan ’t groeien, dat is te zien wedstrijd na wedstrijd. Zusje Ester startte iets voorzichtiger, maar nam in het tweede deel van de wedstrijd alle twijfels weg en eindigde met een sterke spurt 9de. Dan was het de beurt aan de kadetten jongens. Ruben en Wouter waren mee weg in het midden van de groep. Wouter moest als eerste lossen met wat pijn in de kuit en eindigde 22ste. Ruben kreeg het op ’t laatste een beetje moeilijk en eindigde net buiten de top 10.

Onze junioren, Koen en trainers Gert en Ruben, ging samen met Jef het veld in. Gert was in goeden doen en knokte zich naar een podiumplaats (2de). Ruben deelde zijn wedstrijd goed in en finishte op de 5de plaats.Koen had niet zijn beste dag, maar zwoegde zich naar een 13de plaats. Jef daarentegen had tijd genoeg om zelfs de supporters te groeten. Hij liep al spelend naar een 60ste plaats.

De enige senior van ons HEAK-team liet nog maar eens zien aan de jongeren hoe de juiste ingesteldheid is! ’s Morgens vroeg uit de veren om een oriĆ«ntatieloop af te werken. En daarna zich haasten om ook nog maar eens een LCC te lopen. Saartje liep zich nog maar eens een plaats in de top 10 (7de). Knap werk!!

NU OP NAAR DE VOLGENDE CLUBACTIVITEIT MET HET NODIGE ENTHOUSIASME VAN DE ATLETEN EN NIET TE VERGETEN ONZE SUPPORTERS!!