donderdag 18 januari 2007

Crosscup Mol

Zondag werd de Crosscup in Mol gelopen. We hadden een sterke bezetting met 32 atleten van HEAK aan de start.

Bij de 1ste-jaars benjamins meisjes startten drie vriendinnetjes. Alle drie deden ze goed hun best. Antse, terug een beetje in forme aan het geraken, eindigde 5de. Maxime liep zich zeer sterk naar een 15de plaats. Ook Eline mocht niet achterblijven en eindigde op een mooie 24ste plaats. Prima dames, doe zo verder!
Dan was het de beurt aan onze, wat oudere, benjamins meisjes. Aan de start vonden we Caro, Marte, Mieke en Nele. Ook al vonden sommigen het parcours zwaar, nadien mochten we toch horen dat het fijn was geweest. Mieke stond na de wedstrijd weer op het podium, op een 3de plaats. Marte liep zeer sterk naar een 14de plaats. Was dat omdat grote zus Goele haar op de hielen zat??? Ook Nele droeg haar steentje bij en liep zich mooi naar een 20ste plaats. En ons Caro, last van wat zenuwen, verdedigde toch mooi de VMOL-kleuren en eindigde op een 28ste plaats.
Dries en Ian startten deze keer iets minder sterk, misschien lag hun het parcours ook niet. Toch bleven onze jongens vechten naar een resp. 7de en 31ste plaats. Volhouden jongens!

Dan was het de beurt aan de giechelmeiden van HEAK, alhoewel het zondag aan de start iets minder was. Na een iets mindere start liepen Maya en Yinta een klassewedstrijd. Zij eindigden mooi 2de en 6de. Werken aan die start en aan die zenuwen, hé meisjes!!
In de 2de helft van de groep vonden we een zeer sterke Diete. Zij liep zich in de kijker met een 16de plaats. Ook Kim, Yalina en Sara bouwden hun wedstrijd op en vochten voor een resp. 21ste, 22ste en 27ste plaats.
Kato domineerde de wedstrijd bij de 2de-jaars pupillen. Ook al was haar maatje Nina er niet bij (zij was een beetje ziekjes), klaarde zij de klus alleen en eindigde op het hoogste schavotje.
Onze Jarrit liet zich ook weer van zijn beste kant zien, alhoewel zien wij ooit anders??? Met een heel rood bolletje en heel veel karakter finishte hij 2de.
Bij de volgende reeks miste Yano weer zijn start. Hij bouwde zoals gewoonlijk zijn wedstrijd mooi op en maakte met zijn eindspurt zijn start dan toch weer goed. Hij eindige op een 20ste plaats. Proficiat jongen. Ook Brent deed zijn duit in het zakje. En na veel aanmoedigingen van de supporters mocht hij dan ook eindigen op een 42ste plaats. Volhouden hé!!

Bij de miniemen meisjes kregen we eerst Janne aan de start. Zij is momenteel goed bezig en ook dit keer zette zij haar beste beentje(s) voor. Zij eindigde op een 27ste plaats. Daarna was het de beurt aan ons Kaatje. Na weggeduwd te zijn in de start, knokte zei zich terug naar voor naar een mooie 10de plaats.
Na de wedstrijd van de miniemen jongens geloofden onze supporters hun eigen ogen en oren niet. Tijdens de wedstrijd liep Arne rond de 8ste plaats en vocht zich zelf in de laatste rechte lijn naar een 6de plaats. De laatste 100 meter kreeg hij even vleugels, ofwel deed hij even een raket na (ik weet het niet), maar hij eindigde op een fantastische 2de plaats. Na een zware start liep ook Brent een goede wedstrijd en eindigde mooi 21ste.

Onze jonge dames lieten zich ook van hun beste kant zien. Ook al werden zij zo goed als weggeduwd tijdens de start, knokten zij zich toch terug de wedstrijd in. Misschien is het wat tijd om body building te doen bij onze meiden. Imana eindigde sterk 8ste, Aria 20ste en Esther 25ste.
Bij de kadetten jongens was het ook vechten geblazen. Glenn had het zeer zwaar in de losse zand maar liet zich, zoals het bij een echte atleet hoort, niet doen. Hij eindigde op een sterke 16de plaats, gevolgd door zijn trainingspartner Ruben. Ruben voelde zich, in tegenstelling tot Glenn, goed in de losse zand en eiste dan ook de 20ste plaats op.

Ons Gitte is ook weer terug. Haar eerste wedstrijd, dadelijk op een zwaar parcours, liet zij achter zich met een heel goed gevoel. Na een rustige start bouwde zij haar wedstrijd op naar een 20ste plaats.

Na het opwarmen van onze atleetjes, liepen ook onze trainers Gert en Ruben hun wedstrijd en lieten ze zien hoe het moest. Na een goede, zeer snelle start knokten zij zichzelf naar een resp. 12de en 15de plaats. Een mooi voorbeeld van karakter voor onze kleintjes.

Als oudste van de hoop, maar daarom zeker niet de minste, kwam Jefke aan de start. Hij stond goed zijn mannetje in de sterkst bezette wedstrijd van de dag en eindigde mooi 95ste.

Ook het vermelden waard zijn de prestaties van onze masters tijdens de 10 km Karel Lismont-wedstrijd. Roel moest noodgedwongen opgeven omwille van zijn terugkomende blessure. Met pijn in de lies en het bekken heeft hij vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Henri Clerckx liep zijn wedstrijd wel uit en eindigde mooi 55ste met een tijd van 41’24”.