zondag 11 januari 2009

Crosscup Hulshout

Senne was de eerste HEAK-er die mocht starten op het besneeuwde maar toch goed beloopbare parcours op de sportvelden in Hulshout. Hij had een iets mindere start maar maakte plaats na plaats goed om op een goede 9de plaats te eindigen.

Bij de pupillen was Antse onze vertegenwoordigster en zij liep een zeer sterke wedstrijd met een snelle start en halverwege nog eens een versnelling. Als resultaat een prachtige 2de plaats en een verdiende podiumplaats.

Diete en Maya zorgden bij de eerstejaars miniemen ook voor een spannende wedstrijd. Diete had er van bij de start duidelijk zin in. Maya startte iets trager maar kon nog plaatsen goedmaken. Uiteindelijk 2 top-tien plaatsen : Maya 8ste en Diete 9de.

Kato was duidelijk te sterk voor de overige tweedejaars miniemen. Van bij de start nam ze de koppositie en kon ze haar tempo blijven lopen, met als gevolg een overwinning met liefst 18sec. voorsprong.

Als eerstejaars kadetten hadden Arne en Brent het zwaar in een sterk bezette reeks. Arne kon zijn draai niet vinden op het besneeuwde parcours maar liep toch op karakter nog een goede wedstrijd (21ste plaats). Zoals we van Brent gewoon zijn vocht hij ook vandaag voor elk plaatsje en werd 37ste.

Zoals het hoort op een crosscup-wedstrijd was de reeks van scholieren meisjes weer sterk bezet. Aria en Esther namen dadelijk plaats in de kopgroep maar Aria was vandaag in een mindere dag. Toch werd ze nog 6de en dat terwijl de benen niet mee wilden. Esther liep een zeer sterke 2de wedstrijdhelft en had op een moment zelfs uitzicht op een podiumplaats. Ze werd uiteindelijk prachtig 4de.

Bij de masters liet Josee zien dat ze de goede forme te pakken heeft. Met een 15de plaats mag ze zeker tevreden zijn.