maandag 26 januari 2009

LCC Alken en Crosscup Hannuit

(buik)Griep, bronchitis, verkoudheden, .... het hele gamma passeert onze club. Sommige van onze atleten stonden vandaag dan ook, weliswaar hersteld, maar niet met "super"benen aan de start. Soms moet je echter ook eens durven lopen als je niet 110% bent.
Hier dan even het verslag.

- Bij onze benjamins dames behaalde Emma een mooie 6e plaats. Een hele tijd mee in de kopgroep maar die spurt daar zullen we nog aan moeten werken. Knap meisje.
- De volgende waren Senne en Sander bij de Benj 00. Sander nam een knappe start en liep de ganse wedstrijd mee voor de voorste plaatsen, een knappe 6e plaats was dan ook zeker verdiend. Senne had na ziekte niet de "super"benen van in Hulshout maar liep toch mooi naar een 12e plaats. Goed gedaan jongens.
- Bij de Pup 99 liet Antse zien dat Hulshout geen toeval was. Als eerste de boomgaard in, de groep vervolgens uitdunnen en jammer genoeg de duimen moeten leggen in de laatste rechte lijn. Opnieuw toch maar weer 2e. Maxine vocht dan weer knap voor elke plaats en behaalde een mooie 9e plaats. Goe bezig.
- Bij de Pup 98 moest Marte, na een rampzalige start, serieus aan het werk om terug te komen. Dit deed ze geweldig en het is eigenlijk jammer dat het geen kilometer verder is, toch nog heel netjes 11e. Loran liep een mooie wedstrijd en werd in deze reeks 27e.
- Bij de Pup 98 drie heak-ers. Siebe, Wout en Dries. Dries de snelste starter van de drie kan dit jammer genoeg nog geen volledige wedstrijd volhouden maar dat komt wel. Hij werd tussen zijn 2 maten 16e. Siebe, de diesel van de drie, liep dan weer een zeer mooie koers, kwam tot bij zijn maten om hen in de spurt achter zich te laten. 15e in totaal. Wout liet zien dat ook hij over een mooie foulé beschikt. Hij vervolledigde ons drietal met een knappe 17e plaats op 25.
- Dan de dames 97. Maya besloot, nog wat ziekjes, na de opwarming toch om te passen en het PK zeker niet te verknoeien. Diete nog een beetje aan het slapen aan de start moest aan een serieuse inhaalrace beginnen, maar kwam toch nog terug tot op de 11e plaats.
- De Miniemen 96. Nina de laatste weekjes echter jammer genoeg ook wat op de mallemolen van de gezondheid vocht voor wat ze waard was naar een mooie 6e plaats. Jammer maar beter nu dan volgende maand. Kato had alles onder controle en verzekerde zich in het laatste stuk opnieuw van een knappe winst. Jorlie kwam binnen op een mooie 17de plaats.
- Bij de cad dames zagen we Janne, op eigen tempo, een mooie wedstrijd lopen naar de 12e plaats.
- Bij de cad heren zat Arne vandaag in Hannuit. Arne laat de laatste tijd op training zeer mooie dingen zien, maar jammer genoeg komt het "super" zijn er op wedstrijd nog niet volledig uit. Hij liep vandaag naar een 15e plaats in totaal en werd 4e eerstejaars. Brent stond, na een paar weken out vanwege een zware bronchitis terug aan de start, liep de eerste ronde netjes mee voor de top 8 en werd uiteindelijk 12e.
- Dan de scholieren dames. Tja, er zijn er al die niet happy zijn als "de tweeling" deelneemt. Raar, normaal is wat concurrentie toch goed voor iedereen ? Aria en Esther hielden zoals gevraagd een halve ronde verkenning om dan op eigen tempo te vertrekken. Netjes naast elkaar liepen ze vlotjes op weg naar de plaatsen 1 en 2. Goele heeft, omwille van de latere start aan het seizoen, nog niet de volledige power maar vandaag liet ze toch zien dat het al 75% in orde is. Ze ging lang met Saar Vandepoel mee voor de derde plaats maar moest in de laatste stukken jammer genoeg wat snelheid terugnemen. Na een 2e in Lanaken en een 5e vandaag zeker geen slecht begin van het jaar.
- De scholieren heren. Glenn enkele weken geleden enorm sterk bezig op training, dan ziek geworden en nu op de weg terug, wou graag in de buurt van zijn "kompanen" blijven. Hij liep de eerste 2 ronden zeer sterk mee in de kopgroep maar moest in de laatste ronde wat gas terugnemen. Toch knap 10e en zoals gehoopt op enkele seconden van zijn kompanen. Wouter was gisteren opgestaan met de hoest en het was er vandaag aan te zien. Herstellen man. Wouter werd 11e.
- Bij de Junioren Gitte nog aan de start die knap 3e werd.

Het trainersteam.