zondag 25 januari 2009

HEAK ondertekent het sportcharter Hechtel-Eksel

Op de kampioenenhulde van de gemeente Hechtel-Eksel tekende vzw HEAK het sportcharter Hechtel-Eksel. Dit is een initiatief van de gemeente Hechtel-Eksel en de Centra voor Alcohol- en andere Drugsproblemen (CAD vzw).

Wat houdt dit sportcharter in ?
Aan ouders, begeleiders en andere bestuurders vragen we zich te onthouden van het gebruik van alcohol wanneer men instaat voor het vervoer van spelers(atleten), trainers en bestuursleden naar trainingen of wedstrijden. Een kwestie van verantwoordelijkheid en van het goede voorbeeld...
Dit betekent geenszins dat we onder elkaar niet gezellig een glas of borreltje mogen drinken. Maar wel dat we (cfr. de BOB-campagne) een verantwoorde houding aannemen als we atleten,..., vervoeren. Gewoon wettelijk handelen als we het stuur in handen nemen !

Volgende HEAK-atleten werden gehuldigd op de kampioenenviering :
Daphne Davids, Emma Gesquière, Antse Meylaers, Janne Truyers, Goele Truyers, Nina Daelemans, Kato Vanspeybroeck,Aria Schouten, Willy Loenders , Karel Teunkens.
(De sportraad weerhoudt alleen eerste plaatsen op provinciale, Vlaamse of Belgische kampioenschappen.Ook de eerste plaats in een criterium worden weerhouden.)