zondag 4 januari 2009

Florijnwinterloop Woudenberg

Van onze verslaggever ter plaatse :

Na drie weken hard trainen, besloten Ronny en Ricky om hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar te lopen bij de Noorderburen. De keuze werd de Florijnwinterloop in Woudenberg. Peter, die terug de trainingen had hervat (om mee te doen op het EK moet er terug hard getraind worden), zag deze wedstrijd als doorgedreven training. Glenn die een lange duurtraining voor de boeg had vervolledigde het Heak-team.
Het koude weer (-4°C) werd snel vergeten door het mooie golvende parcours van 16,2 km door de bossen.

Bij de start werd al snel duidelijk dat de Heakers weer mee gingen doen in de kop van de wedstrijd. Ronny liep een slimme en sterke wedstrijd. Met twee andere atleten liep hij heel de tijd op enkele seconden van de latere winnaar Chris Moerenhout, om zo in de spurt de derde plaats algemeen vast te leggen in een tijd van 53'43" (derde master).

Ricky moest de kopgroep lossen tussen km 2 en 3, of durfde hij niet mee? Hij liep vervolgens de volgende veertien km helemaal alleen. Hij werkte deze af op een vast tempo en zo kwam zijn vijfde plaats algemeen nooit in gevaar. Hij eindigde als 2de senior in een tijd van 55'01".

Peter liep een sterke 10 km (35' rond) en vestigde zich in 6de stelling. Maar zoals verwacht was zijn motor nog niet groot genoeg (te weinig trainingen) en liep zijn laatste kilometers van de wedstrijd bewust aan een lager tempo om toch nog als 18de over de meet te komen in een tijd van 59'37".

Glenn vertrok in het midden van de 440 deelnemers en liep genietend van zijn ten miles, in een vast opgelegd tempo van de trainer, om te eindigen in een tijd van 1h16'17". Hiermee werd hij 33ste senior bij de grote mannen, wat had dat gegeven als hij had mogen doorlopen?!? Wetende dat er een paar atleten telkens probeerde te versnellen bij onze jongste Heaker van de dag. Knappe training Glenn.

Na het eten van een verse tas erwtensoep vonden de HEAKers hun auto dan toch nog terug!!!!